Drie geweldige manieren om eyeliner aan te brengen

Aan de hand van de gelegenheid en de gewenste look kun je kiezen uit verschillende manieren om eyeliner aan te brengen. Wij delen er in dit artikel drie.
Drie geweldige manieren om eyeliner aan te brengen

Geschreven door Equipo Editorial

Laatste update: 22 december, 2022

Aan de hand van de gelegenheid en de gewenste look kun je kiezen uit een hoop verschillende manieren om eyeliner aan te brengen. Het belangrijkste is om altijd waterproof producten te gebruiken, om te voorkomen dat de eyeliner uitloopt.

De kunst om eyeliner op te doen vereist dat je in staat bent om je hand goed stil te houden, dat je beschikt over een beetje fantasie en dat je een sterke drang hebt om er aantrekkelijk en perfect uit te zien. Met behulp van een beetje vloeibare eyeliner of wat oogpotlood kun je geweldige resultaten creëren.

Ook al lijkt het misschien vrij ingewikkeld, het is veel makkelijker om een perfect lijntje te krijgen dan je zou denken.

Daarom delen we in dit artikel drie snelle en eenvoudige manieren om eyeliner aan te brengen en er spectaculair uit te zien.

1. Gebruik een pin-upstijl om je ogen te benadrukken

Pin-upgirl

De pin-upstijl was vooral in de Verenigde Staten erg populair in de jaren veertig en vijftig. De stijl is elegant, sensueel en zo origineel dat het nooit uit de mode zal raken.

De pin-uplook is geschikt voor praktisch elke gelegenheid.

Hoe creëer je een pin-up-eyelinerlook?

 • Het eerste wat je nodig hebt, is een goede foundation om ervoor te zorgen dat je gezichtshuid er egaal uitziet en volledig vrij is van onzuiverheden. Hierdoor zullen je ogen er als eerste uitspringen.
 • Gebruik eerst een goede concealer om donkere kringen onder je ogen te verbergen. De concealer die je gebruikt, zou geschikt moeten zijn om onzuiverheden onzichtbaar te maken.
 • Zodra je de concealer hebt aangebracht op de kringen onder je ogen, ga je verder met je oogleden. Begin door een primer aan te brengen. Dit zal ervoor zorgen dat oogschaduw goed op de oogleden blijft zitten en zal tevens kleine rimpeltjes of imperfecties corrigeren.
 • Breng vervolgens een beetje oogschaduw aan. Voor de pin-uplook is het de bedoeling dat je lichte huidtinten gebruikt. Zorg ervoor dat je lijntjes goed uitveegt.
 • Daarna is het tijd om de eyeliner aan te brengen. Gebruik in dit geval een vloeibare of geleyeliner, als het mogelijk is eentje die waterproof is, zodat de eyeliner langer blijft zitten.
 • In dit geval is het de bedoeling dat je een zwarte eyeliner gebruikt, om ervoor te zorgen dat je ogen er krachtig uit zullen zien.
 • Het belangrijkste is om een strakke lijn te trekken net boven je bovenste wimpers. Trek deze lijn vanaf de hoek van je oog in een boog omhoog door.
 • Zodra je hierin geslaagd bent, hoef je alleen nog een beetje beige oogschaduw aan te brengen rond je traanbuisjes om de look wat zachter en je ogen stralender te maken. Deze look is werkelijk sensationeel!

De Griekse stijl

Griekse stijl eyeliner

De Griekse stijl is een geweldige optie om voor een avondje stappen of een feestje de nadruk te leggen op je ogen. Het is geschikt voor die gelegenheden waarvoor je een zachte en verfijnde uitstraling wilt hebben. In dit geval gaan balans en durf hand in hand.

Hoe creëer je de Griekse eyelinerlook?

In dit geval raden we aan om dezelfde stappen te ondernemen als de stappen die nodig zijn om de pin-uplook te creëren. Het enige verschil is dat je voor de Griekse look op je onderste ooglid zwarte eyeliner aanbrengt en op je bovenste ooglid een zilveren of witte glans.

 • Gebruik de zwarte eyeliner om de ooghoeken te benadrukken, maar doe dit slechts voor de helft. Hierdoor zal je look er nog beter afgewerkt uitzien.
 • Voeg een verfijnde touch aan je look toe door een beetje zilveren oogpotlood te gebruiken. Door deze kleur te gebruiken, zullen je ogen er groter en uitdagender uitzien. Breng het zilveren oogpotlood alleen aan rond je traanbuisjes, waarbij je een klein beetje omhoog werkt naar het deel net boven je oog.
 • Doe vervolgens nog even een goede mascara op en geniet van deze spectaculaire look.

Gekleurde eyeliner

Gekleurde eyeliner

Origineel, fris, leuk en simpel. Dit is een erg zomerachtige, jonge look. Je kunt deze look gebruiken wanneer je maar wilt. Onthoud alleen even de onderstaande tips.

Manier om gekleurde eyeliner aan te brengen

 • Allereerst heb je een goede concealer en een huidskleurige oogschaduw nodig om onzuiverheden en doffe plekjes te verbergen. Ga op zoek naar een stralende, natuurlijke kleur, waardoor de andere kleuren die je zult gebruiken er goed uit zullen springen.
 • In dit geval leg je de nadruk met je make-up vooral op je wimpers. Om dit te doen maak je gebruik van twee eyeliners.
 • De eerste eyeliner die je gebruikt is een zwarte eyeliner. Trek hiermee een dunne en sierlijke lijn van je traanbuisje naar de hoek van je oog. Je hoeft de lijn niet door te trekken zoals bij de pin-upstijl. Het doel hier is om de gekleurde eyeliner meer op te laten vallen.
 • Vervolgens breng je de tweede eyeliner aan, net boven het zwarte lijntje dat je zojuist getrokken hebt. Gebruik in dit geval een kleur eyeliner die bij de kleur van je ogen past. Laten we eens kijken welke combinaties in dit geval geschikte keuzes zouden zijn:
  • Blauwe ogen: blauwe of gouden eyeliner
  • Groene ogen: groene of paarse eyeliner
  • Donkerbruine ogen: blauwe, groene, zilveren of roze eyeliner
  • Bruine ogen: bruine, groene of gouden eyeliner
  • Grijze ogen: gouden, groene, blauwe of roze eyeliner.

Probeer altijd een waterproof eyeliner te gebruiken die van goede kwaliteit is. Hiermee voorkom je namelijk dat de eyeliner uitloopt. Bovendien zal je look er hierdoor de hele dag fris uitzien.

Zoals je ziet zijn dit drie simpele opties om eyeliner aan te brengen die desondanks hartstikke aantrekkelijk zijn. Ze zullen er ongetwijfeld voor zorgen dat je je schoonheid op elk moment van de dag of nacht geweldig kunt benadrukken. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.