Tips voor perfecte wimpers

Heb je droge, korte, rechte, ongezonde wimpers? Het hebben van perfecte wimpers is gelukkig geen raketwetenschap.
Tips voor perfecte wimpers

Geschreven door Yamila Papa Pintor

Laatste update: 25 mei, 2022

Heb je altijd al wimpers zoals filmactrices, modellen en zangeressen willen hebben? Je hoeft geen fortuin aan schoonheidsproducten uit te geven. Perfecte wimpers kun je krijgen met behulp van trucjes die je thuis kan uitvoeren en die effectief zijn.

Je hebt alleen maar een paar gereedschappen en make-up nodig. Ontdek meer hierover in het onderstaande artikel.

Wimpers helpen om de aandacht op je ogen te vestigen en ze helpen je ook om een meer sensuele en uitdagende blik te hebben. Er is geen twijfel over mogelijk dat een mooie ‘waaier’ die op een suggestieve manier beweegt passie kan ontwaken, waar je ook maar naartoe gaat.

Vijf stappen voor mooie wimpers

Draag mascara

Deze make-up heeft een hoop invloed op je uiterlijk. Kies altijd voor een kwalitatief product met natuurlijke ingrediënten om je wimpers te hydrateren en verzorgen. Eén die je makkelijk kan verwijderen, maar die niet direct afgeeft.

Bewaar hem op een koele en relatief vochtige plek, zodat hij langer goed blijft. Onthoud dat je je wimpers eerst goed schoon moet maken met make-up remover of een bevochtigingscrème en vervolgens goed met warm water af moet spoelen. Droog ze goed af en breng een dunne laag mascara aan.

Laat het drogen en breng dan een tweede laag aan. Als je focust op het uiteinde van je bovenste wimpers, zal je je ogen meer diepte geven.

Wimpers met Mascara

Gebruik een wimperkruller

Er is geen twijfel over mogelijk dat gekrulde oogharen sensueler zijn. Wimperkrullers kunnen dit doen en ze zijn niet duur. En het is fijn om te weten dat dit proces geen pijn doet. Je hoeft hem alleen maar een paar seconden vast te houden en dat is alles!

Scheid je wimpers

Wanneer je mascara aanbrengt, blijven je wimperharen vaak aan elkaar plakken. Als de make-up van slechte kwaliteit is, dan zal hij ook klontjes achterlaten. Om deze ongemakken te voorkomen kan je de achterkant van een lepel op je wimpers plaatsen en dit elke keer herhalen.

Laat de mascara drogen en gebruik een oude, ongebruikte tandenborstel of speciaal borsteltje om de wimpers zo te krijgen als je wilt.

Gebruik een wimperborstel

Gebruik een borstel om je wimpers te stijlen zoals je ze wilt hebben wanneer je mascara aanbrengt en voordat het opdroogt. Het is ook een goed idee dit te doen voordat je je make-up opdoet, maar alleen als je een kwalitatieve mascara hebt. Het goede nieuws is dat dit ook de bloedstroom vergroot en losse wimpers verwijdert.

Verzorg je wimpers altijd

Zelfs als je niet elke dag make-up opdoet, moet je niet vergeten om ze goed te verzorgen. Ga nooit naar bed voordat je je mascara verwijderd hebt. Breng make-upverwijderende crèmes aan om het vuil van de dag te verwijderen en gebruik altijd zachte katoenen bolletjes of wattenschijfjes.

Je kan amandelolie aanbrengen om het gebied te masseren en hydrateren, zodat het er dikker, sterker en mooier uitziet.

Natuurlijke remedies voor wimpers

Deze huismiddeltjes zullen je zonder twijfel geweldige resultaten en mooie wimpers geven.

Oliemengsel

Doe gelijke delen wonder-, amandel-, avocado- en olijfolie in een kom. Gebruik dit mengsel om make-up te verwijderen door er een wattenschijfje in te dompelen. Breng daarna een druppel aan op je wimperlijn en ga naar bed. Was in de ochtend je gezicht.

Wonderolie en rum

Meng drie theelepels van deze olie met één theelepel rum. Breng het aan op je wimpers met een wattenschijfje. Pas op dat het niet in je ogen komt. Laat het de hele nacht inwerken.

Kamille

Gebruik een natuurlijke en losse kamillethee, niet de soort die in zakjes zit. Koop de gedroogde bloem en doe een handvol in een kopje water. Laat het trekken en dompel er een wattenschijfje in wanneer het koud is. Doe dit elke nacht op je oogleden en wimpers.

Olijfolie

Naast dat je dit in het eerdergenoemde mengsel gebruikt, kan je olijfolie ook zelfstandig gebruiken. Het is een onovertroffen huismiddel voor het haar en de huid. Breng elke nacht twee druppels aan op je wimpers met een wattenschijfje of je vingertoppen.

Ga altijd van beneden naar boven en laat het er tot de volgende ochtend op zitten.

Olijfolie op Wimpers

Nog meer tips voor perfecte wimpers

  • Probeer ze niet te krullen wanneer je mascara op hebt, omdat ze op deze manier makkelijker beschadigd raken.
  • Als je een wimperkruller gebruikt, zorg er dan voor dat je niet te veel druk uitoefent op je oogleden, omdat hier de wimpers beginnen en zo maak je ze dus zwakker. Hierdoor zorg je dat ze groeien en sterk en gezond worden.
  • Krul je wimpers altijd in drie gebieden, zachtjes en voorzichtig, zodat je ze niet breekt. Als gevolg zal het effect veel natuurlijker zijn en zal je ze ook beschermen tegen directe problemen.
  • Je zou de natuurlijke oliën die de schoonheid en gezondheid van je oogwimpers helpen (olijfolie, amandelolie, wonderolie) twee keer per week aan moeten brengen om ze goed te hydrateren. Een goede optie is witte vaseline om ze een lengte-effect te geven.
  • Je zou net als bij haarkrullers zeer voorzichtig moeten zijn met het gebruik van verwarmde wimperkrullers. De resultaten zijn niet 100% bevredigend, maar ze kunnen goed zijn voor speciale gelegenheden.
  • Voordat je mascara aanbrengt kan je een basis met verschillende effecten aanbrengen. Met andere woorden: iets om de wimpers te scheiden, ze volume te geven, de krul te definiëren en geen klontjes achter te laten wanneer je de twee kleurlagen aanbrengt.
  • Eet meer sinaasappels, wortels en honing om de groei van je wimpers vanuit je lichaam te helpen.

Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.