Dikkere wenkbrauwen met deze zeven natuurlijke trucjes

Dikke wenkbrauwen helpen niet alleen om de natuurlijke schoonheid van je ogen meer naar voren te brengen, maar ook om je ogen te beschermen tegen stofjes en viezigheid in de lucht. Kom er daarom in dit artikel achter wat de zeven beste manieren zijn om je wenkbrauwen op natuurlijke wijze dikker te maken.
Dikkere wenkbrauwen met deze zeven natuurlijke trucjes

Geschreven door Carolina Betancourth

Laatste update: 24 augustus, 2022

Veel vrouwen dromen er altijd al van volle en dikkere wenkbrauwen te hebben, aangezien ze er helaas niet van nature mee gezegend zijn.

Tegenwoordig zijn dikkere wenkbrauwen over de hele wereld erg populair geworden. Niet alleen omdat je wenkbrauwen er hierdoor strakker uitzien, maar ook omdat er hierdoor meer nadruk wordt gelegd op je ogen en je ogen er zelfs aantrekkelijker van worden.

Het probleem is echter dat blootstelling aan gifstoffen en schadelijke zonnestralen ervoor kan zorgen dat je wenkbrauwhaartjes, net als het haar op je hoofd, zwakker worden.

Als gevolg is het lastiger om je wenkbrauwen met behulp van make-up op te vullen, en zelfs nog erger, zullen je ogen minder goed beschermd zijn tegen stofjes en viezigheid in de lucht.

Gelukkig bestaan er ook een aantal natuurlijke trucjes die je regelmatig kunt toepassen om je wenkbrauwen sterker en vooral dikker te maken.

Probeer deze zeven trucjes voor dikkere wenkbrauwen

1. Aloë vera

Aloë Vera

Aloëveragel is een van de geweldige natuurlijke producten die kunnen helpen om je wenkbrauwhaartjes sterker te maken en er dikker uit te laten zien.

De gel is rijk aan antioxidanten en hydraterende bestanddelen die je haar bij regelmatig gebruik kunnen voeden en kunnen voorkomen dat het uitvalt.

Hoe gebruik je aloëveragel?

 • Smeer je wenkbrauwen voor het slapengaan in met een klein beetje aloëveragel.
 • Laat je wenkbrauwen de gel gedurende de nacht absorberen en spoel het er de volgende ochtend uit.
 • Doe dit iedere dag.

2. Kokosolie

Biologische kokosolie bevat middellange vetzuurketens, vitamine E en essentiële mineralen die je haar sterker maken en de natuurlijke haargroei ondersteunen.

Door kokosolie iedere dag op je wenkbrauwen aan te brengen, ga je haaruitval tegen en zullen je wenkbrauwen aanzienlijk dikker worden.

Hoe gebruik je kokosolie?

 • Gebruik je vingers om gedurende een paar minuten een klein beetje kokosolie in je wenkbrauwen te masseren.
 • Laat de olie vervolgens gedurende de nacht zijn werk doen.
 • Doe dit elke avond voor het slapengaan.

3. Amandelmelk

Amandelmelk

Doordat amandelmelk rijk is aan essentiële vetzuren, vitamine E en antioxidanten, is deze plantaardige melk een zeer goede oplossing om je wenkbrauwen iets voller te maken.

De voedingsstoffen trekken gemakkelijk in de haarzakjes, waardoor de haargroei gezonder wordt.

Hoe gebruik je amandelmelk?

 • Doop een watje in een beetje amandelmelk en wrijf hiermee gedurende een paar minuten over je wenkbrauwen.
 • Laat de amandelmelk gedurende de nacht zijn werk doen.
 • Pas deze behandeling elke dag toe.

4. Knoflook

De zwavel die knoflook bevat zorgt ervoor dat je wenkbrauwhaartjes sneller groeien, waardoor je wenkbrauwen voller en dikker worden.

Hoewel knoflook natuurlijk niet de meest aangename geur heeft, is het dit kleine nadeel meer dan waard als je echt graag dikkere wenkbrauwen wilt hebben.

Hoe gebruik je knoflook?

 • Pers een knoflookteen, met een knoflookpers of een vijzel, en breng deze pasta vervolgens aan op je wenkbrauwen.
 • Pas echter op dat de knoflook niet in je ogen terechtkomt. Dit kan namelijk erg prikken.
 • Laat de knoflook daarna dertig minuten zijn werk doen en spoel dan uit.
 • Gebruik dit middel minstens drie keer per week.

5. Rozemarijnolie

Rozemarijnolie

De voedingsstoffen die rozemarijnolie bevat kunnen zeer makkelijk door de haarzakjes geabsorbeerd worden, waardoor ze haaruitval tegen kunnen gaan en de natuurlijke haargroei stimuleren.

Rozemarijnolie is helemaal niet agressief en juist geweldig om de negatieve gevolgen van de zon en gifstoffen uit de omgeving te minimaliseren.

Hoe gebruik je rozemarijnolie?

 • Doop een oud mascaraborsteltje in een beetje rozemarijnolie en borstel je wenkbrauwen hier vervolgens vijf minuutjes lang mee.
 • Laat je wenkbrauwen daarna de olie volledig absorberen. Herhaal deze behandeling maximaal twee keer per dag.

6. Wonderolie

Wonderolie bevat vitamine E, essentiële vetzuren en mineralen die je zullen helpen om dikkere en gezondere wenkbrauwen te krijgen.

De olie is een natuurlijke moisturizer en zorgt ervoor dat je wenkbrauwhaartjes sterker worden, waardoor ze minder snel uitvallen.

Hoe gebruik je wonderolie?

 • Doop een watje of oud mascaraborsteltje in de wonderolie en breng de olie vervolgens aan op je wenkbrauwen.
 • Je kunt er ook voor kiezen om de olie met je vingers in je wenkbrauwen te masseren.
 • Herhaal deze behandeling elke avond, zonder de olie uit te spoelen.

7. Vitamine E-olie

Vitamine E

Vitamine E-olie is rijk aan antioxidanten die je haarzakjes niet alleen beschermen, maar ook voeden, waardoor ze de natuurlijke haargroei stimuleren.

Hoe gebruik je vitamine E-olie?

 • Prik een gaatje in een vitamine E-capsule en breng de inhoud van de capsule vervolgens met je vingers aan op je wenkbrauwen.
 • Doe dit elke avond voor het slapengaan.

Ben je er klaar voor om je wenkbrauwen er geweldig uit te laten zien? Probeer dan eens een van deze natuurlijke middeltjes en kijk toe hoe je wenkbrauwen geleidelijk aan steeds dikker worden, zonder gebruik te hoeven maken van chemische producten.

Probeer het echter wel bij één middeltje te houden en dus niet meerdere van de middeltjes die we in dit artikel gedeeld hebben tegelijk te gebruiken, aangezien dit ongewenste reacties zou kunnen veroorzaken.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Gandelman, M. (2005). A technique for reconstruction of eyebrows and eyelashes. Seminars in Plastic Surgery 19(2), 153-158
  ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2884700/
 • Skin conditions. (2016, September 23)
  nccih.nih.gov/health/skin-condition
 • Final report on the safety assessment of Ricinus communis (castor) seed oil, hydrogenated castor oil, glyceryl ricinoleate, glyceryl ricinoleate se, ricinoleic acid, potassium ricinoleate, sodium ricinoleate, zinc ricinoleate, cetyl ricinoleate, ethyl ricinoleate, glycol ricinoleate, isopropyl ricinoleate, methyl ricinoleate, and octyldodecyl ricinoleate1. (2007). DOI:
  10.1080/10915810701663150
 • Velez N, et al. (2007). Eyebrow loss: Clinical review.
  ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18039016
 • Miniaci MC, et al. (2016). Cysteine prevents the reduction in keratin synthesis induced by iron deficiency in human keratinocytes.
  ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26212225
 • Effect of mineral oil, sunflower oil, and coconut oil on prevention of hair damage (2003). Rele AS, Mohile RB.
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12715094

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.