Acht schoonheidstrucjes met kokosolie

Van gezond haar tot verleidelijke lippen en alles wat daar tussenin zit, kokosolie is onze nieuwe schoonheidsoplossing. Leer in dit artikel acht natuurlijke en gezonde schoonheidstrucjes met kokosolie.
Acht schoonheidstrucjes met kokosolie

Geschreven door Okairy Zuñiga

Laatste update: 24 augustus, 2022

Kokosolie is niet alleen lekker en verfrissend, maar de schoonheidstrucjes met kokosolie zijn ook geweldig. Probeer bijvoorbeeld eens onderstaande acht trucjes met kokosolie.

Ontdek deze schoonheidstrucjes met kokosolie

1. Conditioner

Conditioner

In het verleden werd kokosolie ook al door vrouwen gebruikt om hun haren te verzorgen. De vrouwen van vroeger wisten dat deze olie kon helpen om lang, dik en glanzend haar te krijgen.

Daarom wordt deze olie ook tegenwoordig nog gebruikt als hoofdingrediënt voor meerdere shampoo’s en haarbehandelingen.

Instructies

 • Het enige wat je hoeft te doen, is de olie verwarmen tot je het gemakkelijk kunt verdelen.
 • Breng de olie vervolgens aan op je haar. Zorg ervoor dat het goed verdeeld is over je hele haar.
 • Doe daarna een douchemuts over je haar. Laat de olie een paar uur of gedurende de nacht zijn werk doen en spoel het daarna uit.

Als je krullen hebt, dan kan een klein beetje kokosolie ook helpen om het volume van je haar onder controle te houden en je krullen gladder te maken.

2. Lippenbalsem

Kokosolie is een goede optie als je last hebt van droge lippen. Dit komt doordat deze olie veel voedingsstoffen bevat, de lippen kan hydrateren en bovendien een heerlijke smaak heeft. De olie kan helpen om je lippen er zacht, soepel en gezond uit te laten zien.

Instructies

Een van de makkelijkste schoonheidstrucjes met kokosolie maak je door een klein beetje gesmolten kokosolie te mengen met een theelepel suiker en een klein beetje honing.

Door deze exfoliant op je lippen aan te brengen, kun je zachtjes de bovenste laag dode huidcellen verwijderen. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is de lippenbalsem met zachte, ronde bewegingen op je lippen aan te brengen tot je de lippen hebt die je wilt.

3. Wittere tanden

Tanden Poetsen

Kokosolie zou antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen hebben. Hierdoor is deze olie ideaal geschikt om bacteriën in je mond tegen te gaan.

Dit is een van die schoonheidstrucjes met kokosolie die nog verder onderzocht moeten worden. Ga daarom misschien eerst eens langs bij je tandarts.

Instructies

 • Het enige wat je eigenlijk hoeft te doen, is je tanden poetsen met kokosolie in plaats van tandpasta.
 • Poets je tanden zoals je normaal gesproken zou doen en spoel je mond dan.

4. Make-upremover

Kokosolie is een geweldig middel om make-up te verwijderen. Dit komt doordat het heel goed in staat is om producten op waterbasis, zoals mascara, te verwijderen.

Hierdoor kan je huid na afloop schoon en stevig eruit zien. Daarnaast kan de olie helpen om je huid te zuiveren, rimpels te verminderen en de huid te hydrateren.

Instructies

 • Verwarm een beetje kokosolie en dompel hier vervolgens een watje in.
 • Gebruik dit watje om je gezicht en wimpers mee schoon te maken.
 • Dit kan ervoor zorgen dat je wimpers zacht blijven en sneller groeien.

5. Bodylotion

Huid

Je kunt kokosolie ook gebruiken als bodylotion. Je kunt zelfs een beetje kokosolie door je favoriete crème heen mengen. Dankzij de grote hoeveelheid antioxidanten die kokosolie bevat, kan het mogelijk helpen om:

 • Huidveroudering te vertragen
 • Vrije radicalen tegen te gaan
 • Huidproblemen als acne en eczeem te behandelen

Instructies

 • Smeer je huid na het douchen in met kokosolie.
 • Een hete douche zorgt ervoor dat de poriën in je huid opengaan, waardoor de olie sneller in je huid kan trekken en de huid kan bevochtigen.

6. Scheerschuim

Je gewone scheerschuim vervangen voor kokosolie zorgt ervoor dat je huid gehydrateerd wordt tijdens het scheren. Bovendien kan het helpen om irritaties te voorkomen.

Instructies

 • Verdeel een eetlepel kokosolie over het deel van je huid dat je wilt gaan scheren.
 • Hierdoor wordt de wrijving minder erg en worden de haartjes zachter.
 • Door het goedje op je huid te laten zitten, kan het er juist voor zorgen dat je huid zacht en vochtig blijft.

7. Exfoliant

Je kunt kokosolie heel goed mengen met andere ingrediënten om een heerlijke exfoliant te maken. Dit komt mede dankzij de hydraterende eigenschappen die deze olie heeft.

Je huid exfoliëren met kokosolie zorgt er in sommige gevallen voor dat je huid gehydrateerd wordt en er jong en fris uitziet.

Instructies

 • Meng een beetje suiker of zeezout door je kokosolie heen om een heerlijke en zeer effectieve exfoliant te maken.
 • Je kunt ook een beetje citroensap, honing, aromatische etherische oliën of bloemextracten toevoegen.
 • Om je exfoliant een heerlijke mediterraanse geur te geven, kun je bijvoorbeeld een beetje verse lavendel toevoegen.

8. Voor mooie voeten

Door je voeten regelmatig te masseren met kokosolie zorg je ervoor dat je voeten geen infecties of aandoeningen oplopen. Dit is te danken aan de schimmelwerende en antibacteriële eigenschappen die deze olie heeft.

Bovendien kan dit helpen om droge en gebarsten hielen tegen te gaan.

Voeten

Instructies

Zachtjes met deze olie tussen je tenen wrijven is een effectieve manier om van zwemmerseczeem af te komen. Sommige mensen raden aan om je voeten minstens één keer per week in te smeren met kokosolie.

Zoals je kunt zien, kan kokosolie dus hartstikke makkelijk je nieuwe beste vriend worden. Daarom raden wij aan om dit geweldige product vanaf nu toe te voegen aan je schoonheidsroutine.

Onthoud dat kokosolie misschien wel een goed cosmetisch middeltje is, maar dat er rond de gezondheidsvoordelen ervan nog veel mythes bestaan. Als je op zoek bent naar natuurlijke remedies, raadpleeg dan eerst je arts.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Huang, C. B., Alimova, Y., Myers, T. M., & Ebersole, J. L. (2011). Short- and medium-chain fatty acids exhibit antimicrobial activity for oral microorganisms. Archives of oral biology, 56(7), 650–654. https://doi.org/10.1016/j.archoralbio.2011.01.011
 • Verallo-Rowell VM, Dillague KM, Syah-Tjundawan BS. Novel antibacterial and emollient effects of coconut and virgin olive oils in adult atopic dermatitis. Dermatitis. 2008;19(6):308-315.
 • Agero AL, Verallo-Rowell VM. A randomized double-blind controlled trial comparing extra virgin coconut oil with mineral oil as a moisturizer for mild to moderate xerosis. Dermatitis. 2004;15(3):109-116. doi:10.2310/6620.2004.04006
 • Kappally, Shijna & Shirwaikar, Arun & Shirwaikar, Annie. (2015). Hygeia:: journal for drugs and medicines COCONUT OIL – A REVIEW OF POTENTIAL APPLICATIONS. Hygeia:: journal for drugs and medicines. 7. 34-41. 10.15254/H.J.D.Med.7.2015.149.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.