Een remedie van honing en ui om hoest te verlichten

Door de eigenschappen van honing en ui in één remedie te combineren, kun je je afweer versterken en hoest en andere gerelateerde ongemakken verlichten.
Een remedie van honing en ui om hoest te verlichten
Nelton Abdon Ramos Rojas

Beoordeeld en goedgekeurd door de arts Nelton Abdon Ramos Rojas.

Geschreven door Daniela Echeverri Castro

Laatste update: 05 november, 2022

Hoesten is één van de afweermechanismen die het immuunsysteem activeert wanneer het de aanwezigheid van vreemde stoffen of ziekteverwekkers opmerkt die de gezondheid van de luchtwegen verstoren. Gelukkig bestaan er natuurlijke remedies met bijvoorbeeld honing en ui.

Weet je ook hoe je het hoesten kunt verlichten?

Hoesten wordt gekenmerkt door een explosieve stroom van lucht uit de longen. Het gaat meestal gepaard met irritatie van de luchtwegen en slijm.

Het is geen ziekte, maar het ontstaat als een symptoom van luchtweginfecties, waaronder verkoudheid en bronchitis.

Hoewel hoesten zeer vaak voorkomt en het herstelproces kan versnellen, geven veel mensen er de voorkeur aan het te behandelen om de ernst ervan te verminderen.

Gelukkig zijn er, naast hoestsiropen en farmacologische middelen, ook 100% natuurlijke recepten die het hoesten helpen te verlichten.

Onder deze is een medicinale remedie van honing en ui die slijm oplost en het immuunsysteem versterkt.

Wil je het proberen?

Medicinale remedie van honing en ui om hoest te verlichten

Het medicinale mengsel van honing en ui is een oude behandeling die wordt gebruikt om de luchtwegen te reinigen. Vanwege het grote effect wordt het gebruikt als een supplement om chronische hoest en congestie te verminderen.

Ook helpen de mucolytische en slijmoplossende bestandsdelen overtollig slijm tegen te gaan dat de luchtweg belemmert. Op hun beurt hydrateren ze de keel en verminderen de irritatie van de bronchiën.

De voordelen van honing

glazen pot met honing
Dankzij het antibioticum en het antivirale effect is honing een van de natuurlijke ingrediënten die wordt gebruikt als een alternatief tegen infecties die de gezondheid van de longen beïnvloeden.
 • Het bevat natuurlijke enzymen, ontstekingsremmende stoffen en krachtige antioxidanten. Wanneer ze door het lichaam worden opgenomen, zijn ze gunstig voor het verwijderen van schadelijke deeltjes die de luchtwegen irriteren.
 • Een hoog gehalte aan vitamines, mineralen en aminozuren verbetert de immuunfunctie en verhoogt de antistoffenrespons tegen bacteriën en virussen.
 • Bovendien heeft het ook een slijmoplossend effect dat slijmafscheiding helpt verdrijven.
 • De hydraterende kracht verzacht de keel en verlicht irritatie als gevolg van gewelddadige hoestbuien.

De voordelen van uien

hele uien en gesneden ui
Uien zijn een traditioneel ingrediënt bij de behandeling van luchtwegaandoeningen. Hun hoge nutriëntengehalte versterkt de afweer en helpt de aanval van infectieuze micro-organismen te stoppen.
 • Ze zijn rijk aan antioxidanten, vitamines en mineralen die de luchtwegen beschermen tegen de schadelijke effecten van vrije radicalen.
 • Bovendien hebben ze een slijmoplossende werking die de verwijdering van virussen en bacteriën bevordert als je hoest.
 • Ze helpen ook bij het verminderen van een verstopte neus, keelpijn en andere symptomen die vaak gepaard gaan met hoesten.
 • Het produceert geen ongewenste bijwerkingen. In plaats daarvan bevordert het de eliminatie van gifstoffen die de gezondheid van het immuunsysteem en de longen verstoren.

Medicinale remedie van honing en ui

ui en honing
Deze medicinale remedie is geschikt voor zowel volwassenen als kinderen. Het bevat geen chemicaliën en de ingrediënten kunnen geen kwaad voor het spijsverteringsstelsel.

Het kan helpen om hoestbuien te beheersen en het is ook een remedie om de afweer te helpen versterken en infecties te helpen voorkomen.

Ingrediënten

 • 2 uien
 • 1 kopje biologische honing (335 g)

Keukengerei

 • Mes en snijplank
 • Pot met een deksel

Bereiding

 • Schil eerst de uien, leg ze op de snijplank en snijd ze in stukjes of plakjes.
 • Doe daarna de stukjes ui in een glazen pot en bedek ze met biologische honing.
 • Sluit vervolgens het deksel en laat het 8 tot 10 dagen op een koele, donkere plaats staan.
 • Zeef het na deze tijd uit en zet het weg.

Hoe gebruik je deze remedie?

 • In het geval van een ernstige hoest, neem dan om de 2 of 3 uur een lepel van de remedie.
 • Neem als preventieve maatregel elke dag een lepel van de remedie op een lege maag.
 • Eventueel kun je de siroop verdunnen in een beetje warm water om het innemen te vergemakkelijken.

Je moet er rekening mee houden dat dit middel, hoewel het verlichtende effecten heeft, geen onmiddellijke effecten geeft. Neem het dagelijks in voor goede resultaten.

Er zijn veel factoren die hoesten kunnen veroorzaken. Als het symptoom aanhoudt of verergert dan moet je je arts raadplegen om te bespreken wat het kan veroorzaken. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.