Aardappelsap om de haargroei te stimuleren

Zowel de aardappel zelf als de schil van aardappelen kan helpen om haaruitval tegen te gaan en nieuwe haargroei te stimuleren. Je haar zal er tegelijkertijd ook glanzender van worden. 
Aardappelsap om de haargroei te stimuleren

Geschreven door Daniela Echeverri Castro

Laatste update: 02 november, 2022

Bij het stimuleren van haargroei zul je waarschijnlijk niet meteen aan aardappelsap denken. Dat is jammer. Want van alle haarproblemen waar zowel mannen als vrouwen tegenwoordig last van hebben, blijft haaruitval op nummer één staan.

Deze aandoening, die door verschillende factoren veroorzaakt kan worden, is zowel een schoonheids- als een gezondheidsprobleem. Het kan ook een aanwijzing kan zijn van een voedingstekort Haaruitval kan ook worden veroorzaakt door genetische factoren en doorgaans is er gelukkig wel een oplossing voor te vinden.

Haargroei en haaruitval

Haaruitval kan gepaard gaan met het ervaren van problemen met nieuwe haargroei. Daarbij blijft het haar niet gezond en wordt het niet lang.

Omdat zo veel mensen een sterke behoefte hebben om dit soort symptomen tegen te gaan, zijn er in de schoonheidsindustrie honderden chemische producten ontwikkeld die kunnen helpen om de uitstraling en de gezondheid van je haar te verbeteren. Niet iedereen heeft echter een voorkeur voor deze producten. Soms zijn deze producten ook veel te duur om ze regelmatig te gebruiken.

Natuurlijke alternatieven voor haargroei stimulatie

Gelukkig bestaan er ook geweldige natuurlijke alternatieven, zoals aardappelsap, die erg gewaardeerd worden als het gaat om natuurlijke schoonheidsbehandelingen. Wanneer je aardappelsap op je haar gebruikt, kan het de haargroei stimuleren. Het is mogelijk om binnen enkele dagen sterker en gezonder haar te hebben.

Hoe kan aardappelsap de haargroei stimuleren?

Haren Borstelen

Sap van aardappelen als alternatieve behandeling voor het haar is een geweldige manier om je haar te voorzien van essentiële voedingsstoffen als vitamine A, B en CEen tekort aan deze vitamines kan ervoor zorgen dat je haarstructuur zwakker wordt en daarnaast dat je haar uitdroogt en uitvalt.

Aardappelsap biedt ook belangrijke mineralen als calcium, mangaan, zink en ijzer, mineralen die een belangrijke rol spelen voor zowel de gezondheid als de schoonheid.

Een van de manieren om te profiteren van deze voordelen is om regelmatig aardappelen te verwerken in je maaltijden, maar de beste manier om deze problemen op te lossen is door aardappelsap direct op je haar aan te brengen.

Hoe maak je aardappelsap voor je haar?

Aardappels

Er bestaan meerdere manieren om aardappelen te gebruiken om haaruitval tegen te gaan. Het sap van aardappelen is een van beste opties, omdat het een effectieve oplossing is die alle vitamines die deze groente biedt in zich draagt.

Ingrediënten

  • 4 aardappelen
  • ½ kop water (100 ml)

Bereiding

  • Allereerst was je de aardappelen en snijd je ze in grote stukken.
  • Doe de stukken aardappel in de blender samen met het halve kopje water en mix tot de ingrediënten goed met elkaar vermengd zijn.
  • Zodra je een mengsel hebt gemaakt dat een puree-achtige consistentie heeft, druk je het vruchtvlees door een kaasdoek en breng je het over in een bakje.
  • Zodra je het sap hebt gescheiden van het vruchtvlees, kun je de volgende behandeling toepassen.

Toepassing

  • Om de haargroei te stimuleren en ervoor te zorgen dat je haar dikker en gezonder wordt, zou je eerst het aardappelsap op je hoofdhuid moeten aanbrengen en dit zachtjes in de huid moeten masseren.
  • Verdeel dan het overgebleven sap over de rest van je haar en bedek je haar met een douchemuts.
  • Wacht twintig tot vijfentwintig minuten en spoel het sap dan uit met warm of koud water.

Om de beste resultaten te zien zou je dit sap elke dag moeten gebruiken. Zodra je verbetering ziet, kun je doorgaan door dit sap minstens drie keer per week te gebruiken. Naast het vermogen om een gezonde haargroei te ondersteunen, zal deze behandeling er ook voor zorgen dat je haar glanzender en voller wordt.

Aardappelwater voor sterker haar

Aardappelwater

Het vruchtvlees van aardappelen is niet het enige deel van de aardappel dat je kunt gebruiken om je haar te verzorgen. Door gebruik te maken van de schil kun je een ander soort sap maken dat je haar sterker zal maken en een goede aanvulling is op de bovenstaande behandeling tegen haaruitval.

Ingrediënten

  • Aardappelschillen
  • 1 liter water

Bereiding

  • Was de aardappelschillen grondig schoon om alle aarde te verwijderen. Breng de schillen dan aan de kook in een liter water.
  • Nadat de schillen een paar minuten hebben gekookt, haal je de pan van het vuur en laat je het water afkoelen.

Toepassing

  • Je kunt dit kookvocht gebruiken om je haar mee te spoelen nadat je het hebt gewassen met shampoo.
  • Herhaal dit twee of drie keer per week om de beste resultaten te behalen.

Wat zelfs nog beter is, is dat dit middel niet alleen de haargroei zal verbeteren; het is ook een goede natuurlijke conditioner voor stralender en minder beschadigd haar.

Zoals je ziet is het het dus meer dan waard om te kijken of aardappelen ook jou kunnen helpen om de gezondheid van je haar te verbeteren. Hoewel je niet meteen resultaat zult zien, zweren de mensen die aardappelen regelmatig gebruiken bij de vele voordelen die deze groente biedt.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


  • Sandoval Vegas, M., Tenorio Mucha, J., Tinco Jayo, A., Loli Ponce, R., & Calderón Pinillos, S. (2015). Efecto antioxidante y citoprotector del tocosh de Solanum tuberosum ‘papa’ en la mucosa gástrica de animales de experimentación. Anales de la Facultad de Medicina, 76(1), 15-20.
  • Mari Suto, Hirofumi Masutomi, Katsuyuki Ishihara, Hitoshi Masaki (2019). A Potato Peel Extract Stimulates Type I Collagen Synthesis via Akt and ERK Signaling in Normal Human Dermal Fibroblasts. Biological and Pharmaceutical Bulletin, 42(9): 1510-1516.
  • Handayani, W. (2015) The aqueous extract of purple potato (Ipomea batatas L.) effect against bacterias causing acne (Propionibacterium acne). International Journal of PharmTech Research, 7(1), 10-15.
  • Rubio, C., González Weller, D., Martín-Izquierdo, R. E., Revert, C., Rodríguez, I., & Hardisson, A.. (2007). El zinc: oligoelemento esencial. Nutrición Hospitalaria, 22(1), 101-107.
  • Pérez Rodríguez, M., Hernández Ledesma, Matallana González, M. Olives Barba, B. (2000). Estudio del contenido de nitratos, nitritos y vitamina C en productos hortícolas de cultivo ecológico (zanahoria, remolacha y patata). Alimentaria: Revista de tecnología e higiene de los alimentos, 316, 111-118.
  • Martín-Aragón, M. (2009). Nutrición y salud de la piel y el cabello. Consejo farmacéutico. Farmacia Profesional, 23(1), 58- 63.
  • Harvey, R. (2011). Vitaminas. In Bioquímica. Países Bajos, Ed. Wolters Kluwer.
  • OMS. (2015). Alimentación sana. http://doi.org/Nota descriptiva No. 394.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.