Lijnzaadwater om je haar sterker te maken

20 februari 2016
Vervang je gebruikelijke stylinggels en crèmes voor lijnzaadwater om sterk en glanzend haar te krijgen.

Ons haar wordt dagelijks blootgesteld aan allerlei factoren die het zwakker en droger kunnen maken en het over het algemeen behoorlijk zichtbaar kunnen beschadigen. Daarom moeten we ons haar voorzien van dagelijkse voeding en de juiste zorg, want dit biedt bescherming en zorgt ervoor dat ons haar een gezonde glans krijgt.

Tegenwoordig zijn er veel verschillende producten verkrijgbaar om je haar en uiterlijk te verzorgen. Deze producten zijn ontwikkeld om beschadiging te herstellen en een gezonde en mooie uitstraling te krijgen. Er bestaan echter ook natuurlijke alternatieven, die minder kosten en kunnen helpen dezelfde resultaten te bereiken door je haar sterker te maken en het een gezonde uitstraling te geven. Een van de vele natuurlijke middelen waarmee je dit kunt bereiken is lijnzaadwater.

Zoals veel mensen inmiddels weten is lijnzaad een bron van essentiële oliën en bevat dit zaad meerdere rijke voedingsstoffen die heilzaam zijn voor de gezondheid. Lijnzaad kan je haar voeden, hydrateren en regenereren, zodat het een mooie en gezonde uitstraling krijgt.

Voordelen van lijnzaad om je haar sterker te maken

Lijnzaad voor je Haar

Lijnzaad is niet alleen een belangrijke plantaardige bron van omega 3-vetzuren, maar bevat ook aanzienlijke hoeveelheden vitamine E en vitamine B-complex. Vitamine E heeft een antioxidante werking en is daardoor in staat beschadiging die het haar van buitenaf is opgelopen om te keren en regeneratie van je haar te stimuleren. Tegelijkertijd is vitamine B-complex goed voor het zenuwstelsel en de bloedsomloop. Lijnzaad is zeer geschikt om te zorgen voor de gezondheid van je huid, maar vooral de gezondheid van je haar. Het maakt je haar sterker en voedt het, waardoor het een mooie glans krijgt.

Lijnzaad biedt echter niet alleen esthetische voordelen, maar kan ook helpen je haar te hydrateren, te voorkomen dat het uitvalt en de haargroei te stimuleren. Deze vloeistof rijk aan voedingstoffen kan ook helpen vroegtijdige huidveroudering te voorkomen.

Lijnzaadwater kan je beste vriend worden om je te helpen je haar te verzorgen en beschermen tegen beschadiging van buitenaf. Daarnaast is het ideaal om je haar rustig te maken en te voorkomen dat het gaat pluizen, een probleem dat elke geweldige haarstijl kan verpesten. Overigens kan lijnzaadwater ook goed worden gebruikt om wonden en verbrandingen te behandelen, daar het antibacteriële eigenschappen heeft en in staat is weefsel te regenereren.

Hoe maak je lijnzaadwater?

Lijnzaadwater

Het is erg eenvoudig en bovendien vrij goedkoop om lijnzaadwater te maken. Volg deze eenvoudige stappen en maak gebruik van al de geweldige eigenschappen die lijnzaadwater biedt om je huid en haar te verzorgen.

Ingrediënten

  • 1 eetlepel lijnzaad
  • 1 liter water
  • Het sap van een citroen

Instructies

Giet het water in een pan en breng het aan de kook. Wanneer het water kookt, voeg je het lijnzaad toe en breng je het weer aan de kook. Houd het vuur nog twee minuten aan, of zolang als nodig is tot het water dikker wordt. Wanneer het water klaar is, zet je het vuur uit en laat je het afkoelen. Giet het water vervolgens door de zeef om de zaadjes te verwijderen. Het water vang je natuurlijk op in een andere pan of kom. Voeg aan het water drie eetlepels citroensap toe – dit zal namelijk helpen het water langer houdbaar te maken.

Hoe gebruik je lijnzaadwater om je haar sterker te maken?

Mooi Haar

Om volledig te profiteren van de voordelen die lijnzaadwater biedt om je haar sterker te maken, is het zeer belangrijk om je aan de volgende stappen te houden:

  • Was je haar goed, zoals gebruikelijk, met je eigen shampoo en conditioner.
  • In plaats van tijdens het kammen van je haar crèmes of stylinggels te gebruiken, verdeel je met je handen een klein beetje lijnzaadwater over je hele haar en hoofdhuid, waardoor het water goed in het haar kan trekken, van de wortel tot de puntjes.
  • Deze behandeling zal helpen het haar te voeden en te voorkomen dat het uitvalt.
  • Zodra het lijnzaadwater opdroogt, zul je merken dat je haar glanzend, los en niet pluizig is.
  • Als je krullen hebt, verdeel dan simpelweg een ruime hoeveelheid lijnzaadwater over de krullen totdat de krullen compact zijn en goed op hun plek zitten.
  • Om de effecten te versterken kun je ook ’s avonds voor het slapengaan wat lijnzaadwater over je hoofdhuid verdelen.

Om dit product voor langere tijd te kunnen bewaren is het noodzakelijk om het citroensap toe te voegen en het water in de koelkast te bewaren. Het is niet aangeraden om in een keer een grote hoeveelheid te maken, omdat het een natuurlijk middel is, vrij van kunstmatige conserveringsmiddelen. De houdbaarheidsperiode is daarom maximaal twee weken. Wij raden daarom aan dat je elke keer een voldoende hoeveelheid maakt voor een week gebruik en dat je het water bewaart in een schone, luchtdichte bak.

Bekijk Ook