Lijnzaadwater om je haar sterker te maken

Vervang je gebruikelijke haargel en crème door lijnzaadwater om sterk en glanzend haar te krijgen.
Lijnzaadwater om je haar sterker te maken

Geschreven door Carolina Betancourth

Laatste update: 24 augustus, 2022

Ons haar wordt dagelijks blootgesteld aan allerlei factoren die het zwakker en droger kunnen maken. Daardoor raakt het haar over het algemeen zichtbaar beschadigd. Vandaar dat we ons haar moeten voorzien van dagelijkse voeding en de juiste zorg. Dit biedt immers bescherming en zorgt ervoor dat ons haar een gezonde glans krijgt. Laten we dus eens kijken naar wat lijnzaadwater hierin kan betekenen!

Tegenwoordig zijn er veel verschillende producten verkrijgbaar om je haar en uiterlijk te verzorgen. Deze producten zijn ontwikkeld om beschadiging te herstellen en een gezonde en mooie uitstraling te krijgen.

Er bestaan echter ook natuurlijke alternatieven die minder kosten en ook dezelfde resultaten kunnen bereiken. Deze alternatieven kunnen net zo goed je haar sterker maken en het een gezonde uitstraling te geven. Één van de vele natuurlijke middelen waarmee je dit kunt bereiken is lijnzaadwater.

Zoals veel mensen inmiddels weten is lijnzaad een bron van essentiële oliën en meerdere rijke voedingsstoffen die heilzaam zijn voor de gezondheid. Lijnzaad kan je haar voeden, hydrateren en regenereren, zodat het een mooie en gezonde uitstraling krijgt.

Voordelen van lijnzaad en hoe het je haar sterker maakt

Lijnzaad voor je haar

Lijnzaad is niet alleen een belangrijke plantaardige bron van omega 3-vetzuren. Het bevat namelijk ook aanzienlijke hoeveelheden vitamine E en vitamine B-complex. Vitamine E heeft een antioxidante werking. Daardoor is het in staat beschadiging die het haar van buitenaf is opgelopen om te keren.

Dit stimuleert uiteindelijk de regeneratie van je haar. Tegelijkertijd is vitamine B-complex goed voor het zenuwstelsel en de bloedsomloop. Lijnzaad is daarnaast zeer geschikt om te zorgen voor de gezondheid van je huid.

Vandaag bekijken wij echter vooral de effecten op gezondheid van je haar. Zoals we al zeiden maakt het je haar sterker en voedt het je haar, waardoor het een mooie glans krijgt.

Lijnzaad biedt echter niet alleen esthetische voordelen, maar kan ook helpen je haar te hydrateren, uitval te voorkomen en de haargroei te stimuleren. Deze vloeistof rijk aan voedingstoffen kan ook helpen vroegtijdige huidveroudering te voorkomen.

Lijnzaadwater kan je beste vriend worden tijdens de verzorging van je haar omdat het dus zo effectief beschermt tegen beschadiging van buitenaf. Daarnaast is het ideaal om je haar handelbaar te maken en te voorkomen dat het gaat pluizen.

Dat is namelijk probleem dat zelfs de meest geweldige haarstijl kan verpesten! Tot slotte, om de veelzijdigheid van lijnzaad nog verder te benadrukken, kan lijnzaadwater ook goed worden gebruikt om wonden en verbrandingen te behandelen. Lijnzaad bezit namelijk antibacteriële eigenschappen en is in staat weefsel te regenereren.

Hoe maak je lijnzaadwater?

Lijnzaadwater

Het is erg eenvoudig en bovendien vrij goedkoop om lijnzaadwater te maken. Volg deze eenvoudige stappen en maak gebruik van al de geweldige eigenschappen die lijnzaadwater biedt om je huid en haar te verzorgen.

Ingrediënten

  • 1 eetlepel lijnzaad
  • 1 liter water
  • Het sap van 1 citroen

Instructies

Giet het water in een pan en breng het aan de kook. Wanneer het water kookt, voeg je het lijnzaad toe en breng je het weer aan de kook. Houd het vuur nog twee minuten aan, of zolang als nodig is tot het water dikker wordt. Wanneer dit gebeurt, zet je het vuur uit en laat je het afkoelen. Giet het water vervolgens door een zeef om de zaadjes te verwijderen. Het water vang je natuurlijk op in een andere pan of kom. Voeg aan het water drie eetlepels citroensap toe. Dit zal namelijk helpen het water langer houdbaar te maken.

Hoe gebruik je lijnzaadwater om je haar sterker te maken?

Mooi Haar

Om volledig te profiteren van de voordelen die lijnzaadwater, is het zeer belangrijk om je aan de volgende stappen te houden:

  • Was je haar goed, zoals gebruikelijk, met je eigen shampoo en conditioner.
  • Laat tijdens het kammen van je haar, je oude crèmes of haargels links liggen. Verdeel in plaats daarvan je met je handen een klein beetje lijnzaadwater over je hele haar en hoofdhuid. Zo kan het water goed in het haar trekken, van de wortels tot de puntjes.
  • Deze behandeling zal helpen het haar te voeden en te voorkomen dat het uitvalt.
  • Zodra het lijnzaadwater opdroogt, zul je merken dat je haar glanzend, los en glad pluizig is.
  • Als je krullen hebt, verdeel dan simpelweg een ruime hoeveelheid lijnzaadwater over de krullen totdat de ze compact zijn en goed op hun plek zitten.
  • Om de effecten te versterken kun je ook ’s avonds voor het slapengaan wat lijnzaadwater over je hoofdhuid verdelen.

Om dit product voor langere tijd te kunnen bewaren is het noodzakelijk om het citroensap toe te voegen en het water in de koelkast te bewaren. Het is niet aangeraden om in één keer een grote hoeveelheid te maken, omdat het een natuurlijk middel is, vrij van kunstmatige conserveringsmiddelen.

De houdbaarheid is daarom maximaal twee weken. Wij raden daarom aan dat je elke keer voldoende maakt voor een week gebruik. Bewaar dit ten slotte in een schone, luchtdichte bak en je bent klaar!


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.