Natuurlijke haarmaskers voor krullen

27 augustus 2015

Ben je op zoek naar een andere look met krullend of golvend haar, wil je je natuurlijke krullende haardos extra in de verf zetten ? Dan is dit artikel zeker voor jou. De recepten en methodes in dit stuk voor glanzende, mooie en gezonde haren, zijn zowel voor dagelijks gebruik als voor die speciale gelegenheid wanneer je het accent op je krullen wil leggen. Ze zijn bovendien eenvoudig en geven vast en zeker het gewenste resultaat.

Tips en recepten om haren te krullen

Mooie krullen zonder het krulijzer of de föhn te gebruiken, het lijkt wel een sprookje. Maar het is niet zo onmogelijk alsof het klinkt. Er bestaan echt wel verschillende methodes om futloze krullen of steil haar om te toveren in een stevig krullende haardos, zonder het toepassen van warmte, wat je haar beschadigt. Wil je graag weten hoe? Dit artikel licht een tipje van de sluier op en beschrijft een aantal doe-het-zelf methodes en recepten voor haarmaskers om je die zwierige krullen te bezorgen.

Een eenvoudige manier om je haren eens mooi in de krul te zetten, is je haar verdelen in “strengen”, die je vervolgens kan vastpinnen op elke manier die je zelf wenst. Start met nat haar dat je eerst eventjes laat drogen, zodat het niet meer druipend nat is. Verdeel je haar met de vingers in verschillende strengen die je nadien vastzet met haarpinnetjes. Laat vervolgens je haar 1 tot 2 uren drogen zonder de föhn te gebruiken. Als je haar goed droog is, laat je de strengen los en kam je de haren losjes met de vingers, zodat je haren meer volume krijgen.

2-shampoo

Heb je reeds licht krullend haar, dan kan je eveneens een kam met brede tanden gebruiken om de strengen los te maken zonder de krul eruit te halen. Rol vervolgens elke haarlok rond je vinger en laat gedurende een minuutje opdrogen aan de lucht. Werk op die manier elke streng af en laat je haren aan de lucht drogen.

Onze grootmoeders en overgrootmoeders hadden helemaal geen krultang en föhn en toch prachtige krullen. Hun geheim was schuimrollen en schuifspeldjes. Kijk of er in je buurt geen uitverkoop van een kapsalon plaatsvindt of je vindt ze vast wel online. Je kan met deze methode je haar het beste in banen van voren naar achteren verdelen. Verdeel in lokken en draai elke lok om een schuimrol, pin het vervolgens goed vast. Wikkel nadien een doek rondom de rollers en laat ze vastgespeld gedurende een volledige nacht. Verwijder ’s ochtends voorzichtig elke rol en sta versteld van het prachtige resultaat!

krulijzer3

Heb je steil haar, dan is het invlechten van je haar terwijl het nat is een goede methode. Invlechten is heel simpel. Je maakt gewoon een vlecht en bij elke streng die je naar binnen vlecht, pak je een nieuwe haarpluk mee. Welke kant je op vlecht maakt niet uit, maar als je ermee gaat slapen is het handig om een zo strak mogelijke invlecht te maken. Doe dit na het douchen. Het beste resultaat geeft de Franse invlecht, die start bovenaan de kroon van je hoofd. Heb je lang haar, dan kan je gerust ook verschillende afzonderlijke vlechten maken. Maak ’s ochtends voorzichtig de vlecht los en bewonder het volume en de krullen van je vrolijke haardos.

Als je reeds krullend haar hebt, maar het is vaak kroezelig en het pluist, gebruik dan regelmatig een voedend masker om je krullen weer stevig en gezond te maken. Verwarm twee eetlepels olijfolie en mix het met een half kopje honing. Masseer de hoofdhuid in met deze pasta en werk naar de haarpuntjes onderaan toe. Wikkel je haren vervolgens in een doek of douchekapje en laat dit maskertje een half uur inwerken. Was je haren nadien met een neutrale shampoo en merk op dat honing je haren eveneens een stralende look bezorgt.

Honing kan eveneens vervangen worden door andere natuurlijke of essentiële oliën om dé perfecte krul in je haar te brengen. Verwarm een kopje olijf-, amandel- of kokosolie en breng dit gelijkmatig aan over het haar. Omwikkel je haardos opnieuw met een doek of douchekapje en laat de olie het haar voeden gedurende een half uur. Uitwassen met koud water en herhaal tot drie maal per week. Laat na het uitwassen de haren een klein beetje drogen en pas nadien één van de hierboven beschreven methodes toe om een prachtige krul in je haren aan te brengen.

golvend haar4

Wist je echter ook dat ongezonde voedingsgewoontes je haren futloos kunnen maken? Acht glazen water per dag is absoluut noodzakelijk voor gezond haar. Om je lichaamssysteem schoon te maken, moet je water drinken. Zo raakt je lichaam gehydrateerd en zal je haar meer vocht krijgen. Drink iedere dag voldoende water en je zal zien dat je krullen opnieuw sterker en voller worden. Vergeet bovendien niet voldoende groenten en fruit op het menu te zetten en ook visolie in natuurlijke vorm of als supplement wordt aangeraden voor gezond en stevig haar.

Neem bovendien elke week even de tijd om je haar een intens voedende behandeling te geven. Een voedend masker herstelt de mogelijk opgelopen schade door gebruik van krultang, föhn of andere beschadigende producten. Neem het vruchtvlees van een avocado en mix het met een eetlepel olijfolie. Voeg een theelepeltje baking soda toe en breng deze crème gelijkmatig aan over het haar. Laat deze voeding een kwartier inwerken en kies nadien voor een neutrale shampoo om het haar te wassen. Wil je een stevige krul? Experimenteer dan gerust met één van de hierboven beschreven technieken na dit voedende masker.

Tenslotte is het belangrijk ervoor te zorgen dat de lucht in huis steeds goed bevochtigd blijft en je zo weinig mogelijk gebruik maakt van warmte om je haren te drogen!

rood haar 5

Bekijk Ook