Hoe maak je je haar steil zonder het te beschadigen

Weet jij hoe je je haar steil kunt maken zonder het te beschadigen? We bespreken een aantal tips in dit artikel.
Hoe maak je je haar steil zonder het te beschadigen

Laatste update: 18 december, 2018

In het dagelijkse gevecht tegen pluizend haar vind je het waarschijnlijk makkelijker om je haar steil te maken met een stijltang en ermee klaar te zijn.

Hoewel dit ervoor zorgt dat je haar er mooi uitziet en je het onder controle houdt, moet je je ook beseffen dat overmatig gebruik van warmte op je haar veel schade kan aanrichten. Blijf lezen en je leert nieuwe manieren en tips om je haar steil te maken zonder het te beschadigen.

Tips om je haar steil te maken

1. Zorg ervoor dat je haar droog is

Het is belangrijk dat je haar heel droog is als je begint met het steil maken. Maak het niet droog met de föhn op de maximale hittestand. Het duurt wat langer op de middelhoge stand, maar je haar zal het waarderen.

2. Ga voor een verzorgende kuur

Onderga ten minste één keer paar maand een verzorgende kuur voor je haar. Dit hangt af van je haartype (vet, droog of gemengd) en ook hoe vaak je warmte gebruikt bij het stijlen van je haar.

3. Ga regelmatig naar de kapper

Als je droge puntjes hebt, kun je deze het beste af laten knippen. Als resultaat daarvan kan je haar op een gezondere manier verder groeien. Droge puntjes zorgen ervoor dat je haar niet gezond kan worden. Ook laten ze je haar er slecht uit zien.

dun-haar1

4. Ontklit je haar

Voordat je je haar steil maakt, moet je goed de klitten eruit halen. Als je dit niet doet en je bewerkt het met de stijltang, kan het uitrekken of verbranden.

5. Gebruik stijltangen van goede kwaliteit

Zorg ervoor dat de stijltangen van goede kwaliteit zijn. Helaas blijken de goedkopere producten vaak duurder uit te vallen op de langere duur.

Voedingstips voor gezond haar

Behalve de tips die we hier hebben gegeven, is het belangrijk te weten dat ook je eetgewoontes de gezondheid van je haar kunnen beïnvloeden. Een slecht eetpatroon in combinatie met het gebruik van teveel hitte is een hele schadelijke combinatie voor je haar.

water-7

Water is ook essentieel om je haar gezond te houden. Zorg ervoor dat je per dag de aanbevolen hoeveelheid water binnenkrijgt.

Hieronder hebben we een lijst samengesteld van de voedingstoffen die je haar nodig heeft, om er sterk en schitterend uit te zien en welke producten deze stoffen bevatten.

  • IJzer: spinazie, waterkers, kip, vis, varkensvlees
  • Omega 3-vetzuren: sardine, tonijn, walnoot, spinazie, aardbeien
  • Zink: vis, vlees, ei, kaas
  • Selenium: knoflook, ui, pruimen, meloen, druiven
  • Foliumzuur: bonen, lever, linzen, avocado, tomaten, bananen
  • Vitamine A: lever, ei, wortel, amandelen
  • Vitamine B: zuivel, fruit, vis, rood vlees, ei
  • En tot slot: vitamine C: guave, kiwi, rode paprika, papaja, sinaasappel, spinazie

Als je haar erg droog en dof is en snel breekt kun je op aanraden van de dokter een supplement toevoegen, dat de nodige voedingsstoffen bevat. Als resultaat hiervan kun je pronken met je haar wanneer het op zijn mooist is. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.