Vet haar: behandel het met zeezout

Zout is een onmisbaar ingrediënt in allerlei recepten. Wist je echter dat het ook nuttig is in de wereld van schoonheid? Dankzij de grove textuur werkt zeezout uitstekend als exfoliërend haarproduct.
Vet haar: behandel het met zeezout
Karla Henríquez

Beoordeeld en goedgekeurd door de dokter Karla Henríquez.

Geschreven door Equipo Editorial

Laatste update: 23 november, 2022

Ben je benieuwd naar hoe zeezout de hoeveelheid vet in je haar en op je hoofdhuid kan verminderen? Lees verder om alles te weten te komen over vet haar behandelen met dit fijne ingrediënt.

Hoe staat zeezout bekend?

Zeezout wordt van nature uit de oceaan gewonnen. Het wordt niet veranderd door chemische processen, dus het behoudt zijn basiseigenschappen. Dit maakt dat zeezout een gezondere keuze is dan de gejodeerde versie die je in winkels vindt. Je kan zeker profiteren van de eigenschappen van zeezout.

Zeezout en olijfolie zijn uitstekende beauty-ingrediënten

Vet haar aanpakken met zeezout

Vet haar wordt veroorzaakt door een overmatige productie van vetten in de talgklieren van je huid. Wanneer je jouw haar niet goed of niet vaak genoeg wast, kan dit zich op je hoofdhuid ophopen. Het overtollige vet is dan moeilijk te verwijderen.

In tegenstelling tot gewoon zout is zeezout afkomstig uit de verdamping van zeewater, wat opgehoopte minerale formaties overlaat.

Dat zeezout vet uit je haar kan verwijderen, komt doordat de mineralen je haarzakjes en je hoofdhuid versterken. Als gevolg hiervan neemt de opstapeling van vetten af en ziet je haar er veel gezonder uit.

Zeezout verbetert ook de bloedsomloop in de delen van de huid waar het wordt aangebracht. Dit verbetert de toevoer van zuurstof naar je huid en hoofdhuid. Daardoor krijg je:

 • een snellere haargroei
 • meer volume in je haar
 • een veel gezondere hoofdhuid

Nu je weet hoe het werkt en klaar bent om het thuis te proberen, moet je weten hoe je zeezout op je haar aanbrengt.

Zeezout in je haar: bereiding en gebruik

Ingrediënten

 • 2 delen shampoo
 • 2 tot 3 eetlepels zeezout (30 tot 45 g)
Vet haar behandelen met zeezout tijdens het douchen

Bereiding en toepassing

 • Giet eerst twee delen van je favoriete shampoo in een flesje, die op de juiste manier schoongemaakt en gedroogd is.
 • Voeg daarna 2-3 eetlepels zeezout toe aan de fles met de shampoo. Meng goed totdat het zout volledig is opgelost. Minder zout toevoegen kan ook, afhankelijk van hoe vet je haar is.
 • Breng vervolgens onder de douche wat van dit mengsel aan op je haar door je haar helemaal te bedekken.
 • Masseer je hoofdhuid gedurende vijf minuten met dit mengsel en laat het nog vijf tot tien minuten inwerken.
 • Spoel vervolgens je haar uit met warm water. Het is vaak een goed idee om een ​​laatste spoeling met koud water te doen, zodat je je haarschubben weer sluit.
 • Breng tenslotte een hydraterende conditioner aan om je haar te helpen herstellen.

Je kan dit proces twee tot vier keer per week herhalen. Na een maand zal je de geweldige resultaten zien van deze exfoliant en zal je haar er glanzend en zijdezacht uitzien.

Het is belangrijk dat je deze techniek slechts af en toe gebruikt, want als je het te vaak doet dan kan je haar uitdrogen. Het gebruik ervan wordt vooral aanbevolen voor mensen die overtollige vetten op hun hoofdhuid hebben.

Gebruik het ook niet elke keer dat je je haar wast.

Zeezout is een echt wondermiddel voor mensen bij wie andere producten niet werken. Het helpt niet alleen overtollig vet uit je haar te verwijderen: het versnelt ook de haargroei en elimineert roos. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.