10 ongelooflijke voordelen van zeezout

Wist je dat het vervangen van je tafelzout door zeezout ongelooflijke voordelen voor je gezondheid kan opleveren? Ontdek welke voordelen dat zijn in dit artikel.
10 ongelooflijke voordelen van zeezout

Laatste update: 14 december, 2018

Zeezout is een natuurlijk product dat erg populair is geworden in de laatste jaren. Het is niet alleen een goed alternatief voor geraffineerd zout. Het is ook een nuttig product om een goede gezondheid te bevorderen. Hierbij zullen we nog een aantal voordelen van zeezout noemen.

Het wordt gemaakt door zeewater te laten verdampen. Dit betekent dat de samenstelling intact blijft. Het wordt immers niet onderworpen aan industriële processen.

De voordelen van zeezout zijn gevolg van zijn hoge concentraties aan essentiële mineralen. Deze bieden nadat ze zijn opgenomen in het lichaam een variëteit aan voordelen.

We weten dat niet iedereen op de hoogte is van de verrassende eigenschappen van zeezout. Daarom willen we in dit artikel de 10 beste eigenschappen voor het voetlicht brengen. Ontdek hieronder wat deze voordelen zijn!

De ongelooflijke voordelen van zeezout

1. Het versterkt het immuunsysteem

Het versterkt het immuunsysteem

De voedingsstoffen in zeezout zijn nuttig voor het verhogen van de productie van antilichamen door het immuunsysteem.

Als je het in kleine hoeveelheden nuttigt, helpt het om verkoudheden, de griep en andere virale infecties die het lichaam aanvallen, te voorkomen.

Wil je hier meer over weten? Lees: 7 manieren om je immuunsysteem te versterken

2. Het helpt om het lichaam alkalisch te maken

Zeezout is een goede ondersteuning om het lichaam alkalisch te maken. Dit komt doordat het niet aan hoge temperaturen wordt blootgesteld. Ook zijn de voedingskundige eigenschappen niet verminderd.

Sterker nog, de essentiële mineralen dragen bij aan het reguleren van de pH van het bloed en bevorderen het afdrijven van gifstoffen en zure componenten.

3. Het helpt astma te bestrijden

Het helpt astma te bestrijden

Zeezout heeft ontstekingsremmende en kalmerende eigenschappen. Hierdoor is dit type zout een natuurlijke oplossing tegen irritatie aan de luchtwegen.

Het heeft een licht verwijdend effect dat helpt om de productie van slijm te verminderen. Daardoor voorkomt het de obstructie van de luchtwegen.

Zeezout is dus bijzonder goed voor astmapatiënten, omdat het ademhalingsproblemen verlicht.

4. Het beschermt je cardiovasculaire gezondheid

Het verdunnen van een halve eetlepel zeezout in een glas warm water levert een remedie op om hoog cholesterol en bloeddruk te controleren.

Hoewel zout niet aangeraden wordt voor mensen met hypertensie, kan zeezout zonder gevaar in kleine hoeveelheden worden genuttigd.

De hoge dosering van essentiële mineralen dragen bij aan het verminderen van het risico op atherosclerose, hartaanvallen en beroertes.

5. Het verlicht spierpijnen

Het verlicht spierpijn

Zeezout bevat grote hoeveelheden kalium en magnesium. Dit zijn twee essentiële mineralen voor het goed functioneren van je spieren.

Deze bestanddelen helpen om de spanning te verlagen. Dat geldt bijvoorbeeld na het beoefenen van bepaalde sportactiviteiten of na het voltooien van zware lichamelijke inspanning.

Daarnaast reguleert het de elektrolytenniveaus, die de neiging hebben om instabiel te worden door het verlies van vocht.

6. Het bestrijdt depressie

Met dank aan zijn eigenschappen helpt dit natuurlijke ingrediënt de spiegels van melatonine en serotonine stabiel te houden. Deze twee stoffen houden verband met het gevoel van welbevinden.

Nadat zeezout ingenomen is, voorkomt het de productie van cortisol. Daardoor vermindert het stress en depressie.

7. Het bevordert de spijsvertering

Het bevordert de spijsvertering

Zeezout helpt om natuurlijke zuren te produceren die het verteringsproces van koolhydraten en eiwitten helpen te optimaliseren. Dit wordt mogelijk gemaakt door de bijdrage van chloride.

De absorptie van zeezout verhoogt ook de aanwezigheid van verteringsenzymen. Dat geldt ook voor gezonde bacteriën die samenwerken om afval te verwijderen en nutriënten op te slaan.

8. Het helpt je om goed te slapen

Zeezout heeft de mogelijkheid om de productie van melatonine te stimuleren. Daardoor kan dit ingrediënt een goede hulp zijn voor mensen die lijden aan slapeloosheid en slaapstoornissen.

Het mengen van zeezout met warm water voor het slapen gaan helpt om de geest en het lichaam te ontspannen. Daardoor leidt het tot een diepe en ongestoorde slaap.

Op zijn beurt helpt zeezout ook om de mucusmembranen van het lichaam te reinigen. Vandaar dat het helpt tegen snurken, wat veroorzaakt wordt door de obstructie van de luchtwegen.

9. Het optimaliseert de hersenfuncties

Het optimaliseert de hersenfuncties

De essentiële mineralen in zeezout zijn zeer gunstig voor de hersenfunctie.

Als ze opgenomen worden in het lichaam, verbeteren ze de informatie- en  de communicatieprocessen in de hersencellen. Deze functies zijn de sleutel tot een goede concentratie en een goed geheugen.

10. Het voorkomt voortijdige veroudering

De antioxidante en alkalische effecten van dit biologische product maken het ook een goede ondersteuning tegen de vroegtijdige veroudering van de cellen. Dit betekent dat het helpt om het risico op chronische aandoeningen op een lichamelijk en geestelijk vlak te verminderen als je het aan je voedingspatroon toevoegt.

Daarnaast ondersteunt het de ontgifting, waardoor het een goede aanvulling is om rimpels te voorkomen is. Dit geldt ook voor andere tekenen van huidveroudering.

Dit waren de voordelen van zeezout. Probeer zeezout in gezondheidswinkels te kopen. Consumeer het in kleine hoeveelheden om te profiteren van alle voordelen van zeezout


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.