Je luchtwegen natuurlijk reinigen

22 oktober 2018
Je luchtwegen reinigen is belangrijk voor je bronchiale gezondheid.

Wanneer moet je je luchtwegen reinigen? Elke keer wanneer je problemen ervaart, zoals ontstekingen of een overtollige hoeveelheid slijm, wat verhindert dat je goed kan ademhalen.

Zoals je waarschijnlijk wel weet, vereisen deze problemen speciale medische behandelingen en verzorging. Het maakt niet uit hoe oud je bent, want zowel kinderen als volwassenen kunnen last hebben van problemen die geassocieerd worden met de luchtwegen. In dit artikel zullen we bepaalde tips geven die je thuis uit kan voeren en die zullen helpen om te voorkomen dat deze problemen ontstaan.

Lees ook:
Je bronchiën reinigen en versterken

Remedies om je luchtwegen te reinigen

1. Eucalyptusthee

Eucalyptus

Eucalyptus is een geweldige ontstopper en een van de beste natuurlijke remedies voor het helpen omgaan met verkoudheden of griep en ook voor het behandelen van problemen gerelateerd aan je luchtwegen. Houd de volgende tips aan als je wilt profiteren van de eigenschappen van deze geweldige plant:

 • Verwarm een liter water en voeg vijf gram eucalyptusbladeren toe zodra het kookt.
 • Doe het vuur uit wanneer het weer begint te koken en laat het trekken.
 • Je kan kleine kopjes van deze thee gedurende de dag drinken. Zorg ervoor dat ze op kamertemperatuur en nooit koud zijn.

Als je je bronchiale gezondheid wilt verbeteren, dan kan je ook eucalyptusdampen inademen.

 • Verwarm twee liter water en voeg 100 gram eucalyptusbladeren toe. Doe een handdoek over je hoofd en adem twee keer per dag de dampen van deze simpele infusie in. Het zal wonderen voor je gezondheid doen.

2. Wortelsap met honing

Wortelpuree

Ben je verrast? Wortelsap met honing mengen zal je geweldige voordelen bieden, die de gezondheid van je gezwollen luchtwegen echt zal verbeteren en helpen om slijm te verwijderen. Deze behandeling zal je helpen om af te komen van neus- en keelverstoppingen en je zal snel merken dat je veel makkelijker adem kan halen.

 • Wortelsap bevat een grote hoeveelheid bèta-caroteen en vitamine A.
 • Wanneer je het combineert met honing wordt een natuurlijk antibioticum gecreëerd, dat rijk is aan vitaminen en in staat is om de zwelling te verminderen en uit te branden.
 • Dus hoe maak je deze behandeling? Het is erg makkelijk. Doe eerst wat wortels en een half glas water in een blender. Voeg twee eetlepels honing toe na ze gemengd te hebben.
 • Drink dit drankje op kamertemperatuur. Twee keer per dag consumeren is ideaal. Een keer in de ochtend en nog een keer voor het avondeten. Het is ook geweldig voor kinderen vanwege de verrukkelijke smaak.

3.  Cranberrysap met gember

Cranberrythee

Het wordt tijd dat je wat leert over cranberries, een medicinaal fruit dat veel gebruikt wordt om verstoppingen van de luchtwegen op te lossen. We weten dat het niet altijd makkelijk is om aan dit fruit te komen, omdat we het in de meest natuurlijke vorm moeten consumeren om het meeste van de bevorderlijke eigenschappen te profiteren.

Onthoud dat ze perfect zijn voor het ontstoppen, reinigen en versterken van je bronchiale gezondheid. Als je wilt profiteren van deze remedie, dan zou je de volgende stappen moeten volgen:

 • Kook 200 gram cranberries gedurende tien minuten.
 • Giet ze vervolgens in een blender met een half glas water.
 • Giet de vloeistof af om solide stukjes fruit te scheiden.
 • Voeg vervolgens een eetlepel gember toe. Drink dit drankje gedurende de dag en je zal zien dat het een positief effect op je luchtwegen heeft.

4. Sandelhoutdampen voor je bronchiale gezondheid

Essentiële oliën

Heb je al eens iets gehoord over de eigenschappen van sandelhoutolie? Het is erg makkelijk om te vinden in winkels met natuurlijke voedingsmiddelen. Het staat bekend als een van de beste natuurlijke bronnen voor het behandelen van problemen met je luchtwegen.

Het elimineert slijm, vermindert zwelling en zuivert de luchtwegen. Deze olie is helemaal niet duur en gezien de voordelen is het het zeker waard om het altijd in huis te hebben. Dit natuurlijke alternatief zal wonderen voor je luchtwegen doen.

 • Kook twee liter water.
 • Voeg zes tot tien druppels sandelhoutolie toe en blijf het water koken. Maak je klaar om de dampen in te ademen zodra het klaar is.
 • Ga comfortabel zitten en pas op dat je jezelf niet verbrand. Inhaleer de dampen van dit mengsel gedurende tenminste tien minuten.
 • De dampen van het sandelhout zullen helpen om de zwelling in de luchtwegen te verminderen en je symptomen verwijderen. Gebruik deze behandeling tenminste drie keer per dag.

5. Limoenbladthee met dennennaalden

Limoenblad thee

Als je limoenbladeren kan vinden, dan is het goed om te weten dat het een geweldige en betaalbare behandeling is. Veel natuurlijke voedingswinkels verkopen kant-en-klare thee van limoenbladeren, omdat ze een van de beste remedies vormen om elke aandoening van je luchtwegen te behandelen.

 • Limoenblad-en-dennennaaldenthee is een geweldige manier om bronchitis natuurlijk te behandelen. Beide elementen hebben enorme ontstekingsremmende eigenschappen. Ze kunnen koorts verminderen, slijm verwijderen, hoesten verminderen en de borstspieren ontspannen.
 • Je zou deze thee twee keer per dag moeten drinken. Het enige wat je hoeft te doen is een kopje water verwarmen en vijf limoenbladeren en vijf gram dennennaalden toe te voegen. Wacht tot het water kookt en laat het vervolgens tien minuten trekken.
 • Giet het mengsel vervolgens goed af en voeg een beetje honing toe. Het zal je symptomen verlichten en het smaakt geweldig.

We hopen dat je genoten hebt van dit artikel over hoe je je luchtwegen natuurlijk kan reinigen!