Voedingsmiddelen die slijm verwijderen

Wist je dat ananas erg goed is voor astmapatiënten? Het helpt om ontstekingen in je ademhalingswegen te verminderen en verwijdert slijm.

Slijm is een veelvoorkomend probleem. Een verkoudheid, sinusitis of zelfs astma kan de ademhalingswegen blokkeren en het moeilijk maken om te ademen en je een slecht gevoel geven. Hoe kan je voorkomen dat dit gebeurt? Bepaalde voedingsmiddelen kunnen echt helpen en wij gaan je in dit artikel vertellen welke dat zijn.

Gebruik deze voedingsmiddelen om slijm te verwijderen

Sinusitis

Wat is slijm eigenlijk nou echt? En waarom hebben we er zoveel problemen mee? Nou, ten eerste moet je weten dat een vloeibare of dikke vloeistof afgescheiden wordt door je lichaamscellen wanneer je een infectie of virus hebt. Dit wordt een probleem wanneer het te dik is om te verwijderen. Het is nog slechter wanneer dit slijm donker is of een gele kleur heeft, aangezien dit een teken is van een infectie.

Slijm vormt normaal gesproken door allergieën of verkoudheden. Als je het niet verwijdert, dan kan het neusholtes blokkeren, ophopen in de longen of zelfs leiden tot een pijnlijk geval van sinusitis. Dit betekent dat je echt goed voor jezelf moet zorgen.

Er zijn veel voedingsmiddelen die slijm kunnen verwijderen en je zou moeten weten welke dat zijn, zodat ze je kunnen helpen als je een infectie of een overtollige hoeveelheid slijm hebt. Onthoud dat deze voedingsmiddelen die je eet een belangrijke rol spelen in hoe je je voelt. Dat is iets dat je niet wilt vergeten.

1. Gember en citroen

Gemberthee

Gember en citroen zijn rijk aan antioxidanten, zijn een natuurlijke bron van vitamine C en het belangrijkste is dat ze fungeren als een natuurlijke antibioticum om giftige stoffen, virussen en bacteriën uit je lichaam te verwijderen. Ze zijn daarnaast ook goed voor het beschermen van cellen om te voorkomen dat slijm ophoopt.

Twijfel niet om een elke dag een paar keer kruidenthee te drinken. Eén keer in de ochtend en nog een keer in de avond. Maak eerst de gemberthee, voeg vervolgens het sap van een halve citroen toe en je zal zien hoe goed je je voelt.

2. De genezende eigenschappen van ananas

Ananassap

Men zegt dat ananas de beste vriend van een astmapatiënt is. Alle geweldige eigenschappen komen van een protease-enzym, bromelaïne, dat de symptomen van bronchitis en longontsteking verlicht. Een glas vers ananassap is een geweldig ontstekingsremmend middel om je longen te genezen of astma te verhelpen. Je zal veel beter ademhalen en alle ontstekingen in je ademhalingswegen verminderen. Twijfel nooit over het feit dat ananas een geweldig geneesmiddel is.

3. Het grapefruit-watermeloen geneesmiddel

Sap van Watermeloen en Grapefruit

Grapefruit is een uniek geneesmiddel dat niet over het hoofd gezien zou moeten worden. Eén grapefruit per dag eten verricht wonderen voor je gezondheid, aangezien het de hoeveelheid zout in je lichaam en slijm en opzwelling in je ademhalingswegen vermindert.

Het is een geweldige natuurlijke ontstekingsremmende oplossing. Je zou zeker weten moeten proberen om een beetje vers watermeloensap met grapefruitsap te mengen, aangezien het een geweldig geneesmiddel voor slijm is. Het verwijdert niet alleen giftige stoffen, maar lost slijm ook op. Je zal het geweldig vinden!

4. Sinaasappel-kiwisap

Sinaasappels en Kiwi

Dit is een perfect medicinaal sap om in de ochtend te drinken. Het geeft je een natuurlijke dosis vitamine C en antioxidanten die je zeker weten niet zou mogen missen. Sinaasappel gecombineerd met kiwi bestrijdt slijm, elimineert giftige stoffen en vermindert ontstekingen. Het is het zeker waard om het te proberen.

5. Groenten die je nooit over zou moeten slaan

Groentesoep met Quinoa

Wanneer je last hebt van een overtollige hoeveelheid slijm, dan zou je altijd de volgende groenten moeten onthouden: knoflook, selderij, ui, asperge en bloemkool. Deze vers eten zal een ongelofelijke bescherming tegen ontstekende ziektes creëren.

Je kan slijm verwijderen en oplossen door een stoofpotje met deze groenten te maken. Het zijn ziektebestrijdende voedingsmiddelen die je altijd aan je dieet zou moeten toevoegen. Het zijn ook geweldige antibiotica.

6. De beste natuurlijke kruiden

Munt

Deze maken je ademhalingswegen vrij, fungeren als een natuurlijk antibioticum en zijn nog een andere natuurlijke medicinale manier om je gezondheid te helpen. Je hoeft alleen maar een kruidenthee te maken of je kan ze zelfs toevoegen aan je voedingsmiddelen of salades om te profiteren van de vele bevorderende eigenschappen. Ben je nieuwsgierig welke kruiden je helpen om slijm te verminderen? Noteer de volgende: munt, eucalyptus, tijm en rozemarijn.

Ze verminderen ontstekingen en zijn zelfs geschikt voor kinderen. Je kan ze in gezondheidswinkels of zelfs in de supermarkt vinden voor een redelijke prijs. Als je deze uitprobeert, dan zal je er zeker weten geen spijt van hebben.

Voedingsmiddelen die je moet vermijden wanneer je een overtollige hoeveelheid slijm hebt

Melkproducten

Je zou altijd goed voor jezelf moeten zorgen. Bepaalde voedingsmiddelen kunnen een overtollige hoeveelheid slijm zelfs erger maken. Soms zijn er momenten dat je je gezondheidssituatie slechter maakt zonder dat je het wilt of in de gaten hebt dat je dit doet. Daarom is het belangrijk om te onthouden dat je de volgende voedingsmiddelen zou moeten vermijden:

  • Lactaatproducten, zoals melk, yoghurt, crèmes, ijs etc.
  • Dierlijke producten zoals vlees. Deze voedingsmiddelen veroorzaken vaak meer slijm in het lichaam, zelfs iets dat bekend is als maagslijm.
  • Vetten en oliën zoals reuzel en boter zijn grote boosdoeners wanneer we het hebben over het produceren van meer slijm. Alternatieven zoals olijfolie zijn altijd een betere optie.