De geneeskrachtige werking van knoflook

18 oktober 2018
Knoflook beschikt over veel goede eigenschappen, waaronder ook geneeskrachtige. Zo werkt het bijvoorbeeld tegen parasieten, is goed voor de huid en verbetert de bloedsomloop.

Misschien heb je wel eens mensen ontmoet die knoflook eten tijdens het vasten en zeer vroeg in de ochtend. De werkelijkheid is dat dit nog steeds vele mensen verrast en dit kan het gevolg zijn van de onaangename smaak van het product. Maar ken jij de geneeskrachtige werking van knoflook?

Je bent je er waarschijnlijk niet van bewust dat de mensen die eraan gewend zijn om het te eten, er goed van op de hoogte zijn dat de geneeskrachtige werking van knoflook kan bijdragen aan de goede werking van je lichaam.

Knoflook bevat werkelijk geweldige bestanddelen, die helpen bij het reguleren van de werking van je lichaam op verschillende niveaus. Het is zeker één van de meest heilzame voedingsmiddelen die er zijn. Meer informatie over de helende eigenschappen van knoflook vind je hieronder.

De geschiedenis van knoflook

In de oudheid werd knoflook voornamelijk gebruikt vanwege de antibiotische eigenschappen en zowel Romeinse als Griekse soldaten gebruikten een ​​matige hoeveelheid knoflook om allerlei afwijkingen te voorkomen. Ze aten het voor en na alle gevechten.

Voor de Egyptenaren vervulde knoflook een ander doel. Zij gebruikten het bijvoorbeeld voor lustopwekkende doeleinden. Anderzijds wordt het in de Himalaya nog steeds gebruikt in verschillende gerechten om het immuunsysteem te versterken en tegelijkertijd het lichaam van zuurstof te voorzien.

Knoflookroom als geneeskrachtig middel

De geschiedenis is zeker een beetje veranderd en in veel delen van de wereld wordt knoflook gebruikt voor culinaire doeleinden. Dit betekent natuurlijk niet dat dat verkeerd is, maar als je alle eigenschappen van knoflook leert kennen, zal dit zeker beginnen te veranderen.

Veel mensen nemen het liever niet op in hun dieet, vanwege de sterke geur die zo kenmerkend is. Het is echter belangrijk om het toch aan je gerechten toe te voegen, zodat je van de voordelen kunt genieten, die rechtstreeks zullen worden weerspiegeld in je gezondheid.

We gaan je de geneeskrachtige werking van knoflook laten zien. Ben je ervan overtuigd? Dan kun je beginnen om knoflook in je dieet op te nemen, ten minste een teentje per dag.

Lees ook: Probeer deze heerlijke knoflooksoep eens

De geneeskrachtige werking van knoflook

Verbetert het cardiovasculaire systeem

Knoflook is goed voor het hart

Dit heerlijke voedingsmiddel kan helpen om het cardiovasculaire systeem te verbeteren, omdat het het slechte cholesterolniveau kan verlagen. Dit gebeurt door het reguleren van de productie van cholesterol door de lever.

Volgens onderzoek uit 2016 kan knoflook de bloedvaten helpen verwijden, waardoor de bloedsomloop vergemakkelijkt wordt en problemen zoals arteriosclerose kan worden voorkomen.

Elimineert parasieten

Knoflook wordt ook gebruikt om een aantal micro-organismen, die moeilijk kunnen worden geëlimineerd met gemeenschappelijke medicatie, te bestrijden.

Dit is omdat het anti-parasitaire eigenschappen bevat die het lichaam tegen een aantal van hen, zoals lintworm, kan beschermen. Daardoor blijft  je lichaam schoner en wordt de kans op parasieten kleiner.

Verzorgt de huid

Vrouw houdt vergrootglas tegen haar huid

Wist je dat knoflook één van de beste bronnen van vitamine C, A, B1 en B2 is? Regelmatig gebruik kan volgens onderzoek je huid mooier en gezonder maken, en helpen tegen acne. Onderzoek wijst ook uit dat knoflookgel ervoor zorgt dat je huid er beter uit gaat zien.

Dit zijn zeker de dingen die wij allemaal willen bereiken.

Ook zegt men dat knoflook kan helpen bij het bestrijden van griep en ontstekingsproblemen… maar pas op! Je moet er niet teveel van nemen, omdat het contraproductief kan zijn. Dus is het raadzaam om het in matige hoeveelheden te gebruiken.

Een of twee teentjes knoflook per dag zijn geweldig voor je.

Bekijk ook: Een heerlijke knoflooksaus zelf maken met dit recept

Vergeet niet…

Nu je weet dat de geneeskrachtige werking van knoflook kan bijdragen aan de gezondheid, nodigen wij je uit om te beginnen met het gebruiken van dit voedsel.

Of je het nu gebruikt in je maaltijden, zodat het veel gemakkelijker is in te nemen, of het liever op een lege maag gebruikt, zodat je de beste eigenschappen van deze plant kunt benutten.