De geneeskrachtige werking van knoflook

7 juli 2015

Misschien heb je wel eens mensen ontmoet die knoflook eten tijdens het vasten en zeer vroeg in de ochtend. De werkelijkheid is dat vele mensen hier nog door zullen worden verrast en dit kan het gevolg zijn van de onaangename smaak van het product. Je bent je er waarschijnlijk niet van bewust dat de mensen die eraan gewend zijn om het te eten, er goed van op de hoogte zijn, dat de geneeskrachtige eigenschappen van knoflook zouden kunnen bijdragen aan de goede werking van je lichaam.

Knoflook bevat werkelijk prachtige bestanddelen, die helpen bij het reguleren van de werking van je lichaam op verschillende niveaus. Het is zeker één van de meest heilzame voedingsmiddelen die er zijn. Meer informatie over de helende eigenschappen van knoflook vind je hieronder.

Geschiedenis van knoflook

In de oudheid werd knoflook voornamelijk gebruikt vanwege de antibiotische eigenschappen en zowel Romeinse als Griekse soldaten gebruikten een ​​matige hoeveelheid knoflook om allerlei afwijkingen te voorkomen. Ze aten het voor en na alle gevechten. Voor de Egyptenaren vervulde knoflook een ander doel. Zij gebruikten het bijvoorbeeld voor lustopwekkende doeleinden. Anderzijds wordt het in de Himalaya nog steeds gebruikt in verschillende gerechten en wel om het immuunsysteem te versterken en tegelijkertijd het lichaam van zuurstof te voorzien.

knoflook-room

De geschiedenis is zeker een beetje veranderd en in veel delen van de wereld wordt knoflook gebruikt voor culinaire doeleinden. Dit betekent natuurlijk niet dat dat verkeerd is, maar als je alle eigenschappen van knoflook leert kennen, zal dit zeker beginnen te veranderen. Veel mensen nemen het liever niet op in hun menu, vanwege de sterke geur die zo kenmerkend is. Het is echter belangrijk om het toch op te nemen in je eetgewoonten, zodat je veel van de voordelen kunt genieten, die rechtstreeks zullen worden weerspiegeld in je gezondheid.

We gaan je een aantal eigenschappen van knoflook laten zien. Ben je overtuigd? Dan kun je beginnen om knoflook in je dieet op te nemen, ten minste een teentje per dag.

Verbetert het cardiovasculaire systeem

hart

Dit heerlijke eten helpt om het cardiovasculaire systeem te verbeteren en op hetzelfde moment verlaagt het ook het cholesterolgehalte in het bloed. Dit gebeurt door het beheersen van de productie van cholesterol door de lever en alsof dat nog niet genoeg is, verhoogt het het productieniveau van goede cholesterol. Met betrekking tot het cardiovasculaire systeem helpt knoflook de bloedvaten verwijden, waardoor de bloedsomloop vergemakkelijkt wordt en problemen zoals arteriosclerose worden voorkomen.

Elimineert parasieten

Knoflook wordt ook gebruikt om een aantal micro-organismen, die moeilijk kunnen worden geëlimineerd met gemeenschappelijke medicatie, te bestrijden. Dit is omdat het anti-parasitaire eigenschappen bevat en vecht tegen een aantal van hen, zoals lintworm, waardoor je lichaam veel schoner blijft en waardoor er een onaangename sfeer voor deze parasieten ontstaat.

Verzorgt de huid

onzuiverheden-huid

Wist je dat knoflook één van de beste bronnen van vitamine C, A, B1 en B2 is? Als je het constant gebruikt, maakt het je huid mooier en gezonder en het zal je ook jonger en veel sterker maken. Tegelijkertijd zal het helpen bij het verbeteren van je gezichtsvermogen en het voorkomen van aandoeningen aan de luchtwegen. Dit zijn zeker de dingen die wij allemaal willen bereiken.

Ook helpt knoflook bij het bestrijden van griep en inflammatoire problemen… maar pas op! Je moet er niet teveel van nemen, omdat het contraproductief kan zijn. Dus is het raadzaam om het in matige hoeveelheden te gebruiken. Één of twee teentjes knoflook per dag zijn geweldig voor je.

Vergeet niet…

Nu je weet dat sommige van de meest gunstige eigenschappen van knoflook kunnen bijdragen aan de gezondheid, nodigen wij je uit om te beginnen met het gebruiken van dit voedsel. Of je het nu gebruikt in je maaltijden, zodat het veel gemakkelijker is in te nemen, of het liever op een lege maag gebruikt, zodat je de grootste voordelen van deze plant kunt benutten. Vergeet niet het belang van het binnenkrijgen van de meeste van alle geneeskrachtige eigenschappen van knoflook!

Bekijk Ook