Infusies om je lever te reinigen

· 5 juli 2015

De lever is een onmisbaar orgaan waar we afhankelijk van zijn om bacteriën, giftige stoffen, virussen, pesticiden, medicijnen en andere elementen die schadelijk zijn voor het lichaam te verwijderen. Het is normaal dat deze “verstopt” raakt en een reiniging nodig heeft. Maar hoe reinig je je lever? Infusies zijn een uitstekend natuurlijk geneesmiddel om dit te doen. We leggen het hieronder uit.

Normale, biologische geneeskunde zegt, dat ontgiften de eerste stap is om een aandoening te genezen. Het zorgt voor een gezonde balans. Dus om te voorkomen dat je ziek wordt door een aandoening aan je lever, moet je absoluut één of twee keer per maand een reiniging uitvoeren met planten die de geneeskracht van de natuur bieden. Dus wat zeg je ervan, zullen we het eens proberen?

Hoe weet ik wanneer ik een reiniging van de lever nodig heb?

gezondheid-leverpijn

Wanneer je lever vol zit met giftige stoffen, ontstoken is of verstopt is door stoffen die het normale functioneren voorkomen, dan heb je over het algemeen de volgende symptomen:

 • Zwaar gevoel in het buikgebied
 • Gebrek aan eetlust
 • Het voedsel dat je eet maakt je ziek, misselijk of onwel
 • Je hebt mogelijk last van diarree
 • Het is ook normaal dat je last hebt van periodes met koorts, een duidelijk teken dat er iets mis is in het lichaam of dat je een ontsteking hebt
 • Darmgassen
 • Hoofdpijn
 • Pijn rondom de lever (onthoud dat de lever meteen onder het diafragma zit, in de rechter bovenkant).
 • Huiduitslag of uitbraken
 • Slechte adem

Aanbevolen infusies om je lever te reinigen

Artisjokinfusie

artisjok

Dit helpt om de lever te beschermen, te reinigen en aandoeningen te behandelen die hieraan gerelateerd zijn. Deze infusie is rijk aan foliumzuur, vitamine A1, vitamine B1, vitamine C en ook magnesium, fosfor, calcium, ijzer, kalium, zink en dieetvezels. Het is een geweldig middel, goed voor in de morgen, tenminste vijf dagen achter elkaar en elke vijftien dagen. Op deze manier reinig je je lever regelmatig.

Uitleg:

 • Het enige dat je hoeft te doen is twee gedroogde artisjokbladeren in één kopje water te koken. Laat de infusie vijftien minuten trekken en drink het daarna langzaam op. Als je last hebt van een leveraandoening, dan kan je het maximaal drie keer per dag drinken.

Mariadistel-infusie

mariadistel-innerlijke-schoonheid

Het geheim van de mariadistel zit in de zaadjes. Deze bevatten silibinine in de flavonoïdenfamilie, die fungeren als een antioxidant. Het bevordert leverregeneratie, ondersteunt de vertering van vetten en voorkomt dat giftige stoffen de levercellen binnendringen. Het is een erg nuttig en noodzakelijk middel voor het ontgiften.

Uitleg:

 • Mariadistelzaadjes kan je in elke gezondheidswinkel vinden. Het is één van de meest verkochte natuurlijke componenten, al moeten we vermelden dat je niet 100% van de voordelen ontvangt via een infusie, omdat silibinine een actief ingrediënt is en niet wateroplosbaar is.
 • Specialisten bevelen aan om capsules en pillen in te nemen. Maar als je een infusie wilt maken, dan hoef je alleen maar een eetlepel met mariadistelzaadjes te vullen, ze te vergruizen en ze in een kopje kokend water te strooien. Laat het twintig minuten trekken.

Echte salie-infusie

echte-salie

Een echte salie infusie is perfect voor het elimineren van giftige stoffen, verlichten van ongemakken in de lever en om die te reinigen. Drink het na je maaltijden.

Uitleg

 • Echte salie kan je makkelijk vinden. Een hoop mensen kweken hun eigen medicinale kruiden en deze plant zit daar vaak bij. Je kan het ook in winkels vinden.
 • Maak een echte salie-infusie met 4 gram blaadjes en bloemen per kopje kokend water. Laat het vijftien minuten trekken.

Paardenbloeminfusie

paardenbloem-thee

Paardenbloemthee is een uitstekend stimulerend middel voor de lever. Deze wordt gereinigd en het functioneren wordt bevorderd. Je kan het in de namiddag drinken of na je maaltijden, wat de spijsvertering ook helpt.

Uitleg

 • Het enige wat je hoeft te doen is een klein handjevol gedroogde blaadjes en bloemen in een kopje kokend water te doen en het te laten trekken. Drink maximaal twee kopjes per dag.

Boldo-infusie

 

voordelen-boldoBoldo-infusies hebben spijsverteringsbevorderende eigenschappen. Ze verzorgen de maag, darmen en ze beschermen vooral de lever. Het is een geweldige bondgenoot.

Uitleg

 • Deze plant kan ook gevonden worden in gezondheidswinkels. Het is makkelijk om te maken. Je hoeft alleen maar één theelepel gedroogde blaadjes in een kopje kokend water te doen. Laat het trekken en drink het na maaltijden.