11 verrassende voordelen en toepassingen van sinaasappels

1 augustus 2015

Sinaasappels zijn erg gezonde citrusvruchten. Ze ruiken ook geweldig en zijn erg veelzijdig, omdat ze op veel verschillende manieren gegeten kunnen worden, zonder dat ze hun eigenschappen en verrukkelijke smaak verliezen. Je kan er desserts, sapjes, salades etc. mee maken. Dit fruit is ook wereldwijd bekend om de smaak en de voordelen voor de gezondheid. Het bestaat uit een heerlijke en sappige pulp, dat een hoop vitamine C, flavonoïden en essentiële oliën bevat. Wil je meer weten over de vele voordelen en toepassingen van sinaasappels?

Eigenschappen van sinaasappels

  • Een krachtige antioxidant: Sinaasappels bevatten vitamine C, flavonoïden en bètacaroteen, die samen als een krachtige antioxidant fungeren. Deze helpt bij het reinigen van je lichaam en voorkomt hart- en vaatziektes, degeneratieve ziektes, kanker etc.
  • Een rijke bron van vitamine C: Vitamine C is erg belangrijk voor het lichaam, omdat het helpt bij de vorming van collageen, botten, tanden en rode bloedcellen. Het bevordert de opname van ijzer in voedsel en verdediging tegen infecties.
  • Verlicht stress en depressie: Het citruszuur maakt de sinaasappel een uitstekende bondgenoot voor het bestrijden van stress en depressie, omdat het rijk is aan vitaminen en oligo-elementen.
  • Zuiverend: Sinaasappels bevatten eigenschappen die helpen bij het elimineren van stoffen die niet gemetaboliseerd zijn en zich in verscheidene organen bevinden. Ze hebben ook desinfecterende en microbicide eigenschappen, die helpen om de gezondheid van je lichaam te verbeteren.
  • Bevordert het spijsverteringsstelsel: Sinaasappels bevatten magnesium, een mineraal dat gerelateerd is aan het functioneren van je darmen, zenuwen en spieren. Het fungeert als een pijnstiller voor buikpijnen en desinfecteert en lost opgehoopte resten op om de spijsvertering te vergemakkelijken.
  • Helpt bij de opname van ijzer: Vitamine C vergroot merkbaar de opname van ijzer, wat de mensen die lijden aan ferriprieve anemie enorm veel helpt.
  • Bestrijd cholesterol: Omdat het een rijke bron van vitamine C, flavonoïden, bètacaroteen en vezels is, zijn sinaasappels uitstekend voor het bestrijden van slechte cholesterol (LDL).
  • Zorgt voor de gezondheid van je huid: Sinaasappels hebben erg bevorderende eigenschappen voor je huid, omdat ze helpen om het vochtig en gezond te houden. Het is uitstekend om de huid te herstellen en beschadigde weefsels te repareren.

11 toepassingen van sinaasappels die je misschien nog niet kent

Vanwege de eigenschappen die ze bezitten, zijn sinaasappels uitstekend voor het behandelen van verscheidene gezondheidsproblemen, het voorkomen van ziektes en zelfs om in huis te gebruiken.

Zenuwen

buikpijn

Sinaasappels zijn uitstekend voor het kalmeren van de zenuwen in tijden van crisis. Dat is waarom we aanbevelen om een infusie te maken met sinaasappelblaadjes in een kopje heet water.

Problemen van het urinewegstelsel

Om problemen met de blaas of de prostaat de bestrijden, zal gedurende de dag sinaasappelsap drinken helpen om het functioneren te stimuleren, infecties bestrijden en ontstekingen te stoppen.

Tonsillitis

Om dit probleem te bestrijden, raden we aan om een glas sinaasappelsap gemengd met drie aloë vera-kristallen op een lege maag te drinken.

Obesitas

obesitas(Foto: La extra – Grupo Diario/Flickr.com)

Vanwege de zuiverende eigenschappen en lage hoeveelheid koolhydraten, helpen sinaasappels obesitas bestrijden.

Vermindert koorts

Sinaasappelsap elimineert giftige stoffen en vermindert koorts, aangezien het je voedt vanwege de hoge hoeveelheid vitamine C.

Bestrijd rimpels

rimpels

Sinaasappels houden je huid gehydrateerd, activeren circulatie en voorkomen vroegtijdige rimpels. Naast het drinken van pure sinaasappelsap, raden we aan om sinaasappelpulp vijftien minuten als een kompres te gebruiken.

Gastronomie

Sinaasappels worden voor veel desserts in de keuken gebruikt, je kan de natuurlijke sap drinken, het aan verschillende maaltijden toevoegen, een speciaal tintje toevoegen aan vlees etc.

Het huis verfrissen

Sinaasappels hebben een heerlijke geur waar je gebruik van kan maken om je huis heerlijk te laten ruiken. Je kan de oliën gebruiken door het snijden van sinaasappels, wat een erg fijne geur vrijlaat.

Sinaasappelreiniger

sinaasappels

Je zal verrast staan hoe sinaasappels gebruikt kunnen worden om je huis schoon te maken en te desinfecteren. Je hoeft alleen maar een paar schillen van een sinaasappel, water en een beetje azijn in een pot te doen. Je kan het in een spuitbus doen en het gebruiken om elektronische apparaten, glazen kastjes, glas -in-loodramen, glas etc. schoon te maken.

Stinkende schoenen bestrijden

De fijne geur van sinaasappels is uitstekend voor het verwijderen van slechte geuren in je schoenen en op je voeten. Doe een paar sinaasappelschillen in je schoenen en laat ze er een paar dagen in zitten.

Glanzend haar

Als je droog en dof haar hebt, week dan sinaasappelschillen in appelazijn, breng het aan op nat haar en spoel het daarna uit.

Bekijk Ook