11 verrassende voordelen van sinaasappels

Sinaasappels zijn niet alleen ontzettend lekker, maar ook nog eens heel erg gezond. Ze bevatten veel vitamine C, waardoor ze nuttig zijn om de weerstand te versterken en aandoeningen zoals griep te bestrijden.
11 verrassende voordelen van sinaasappels

Laatste update: 09 november, 2018

Sinaasappels zijn erg gezonde citrusvruchten. Ze ruiken ook geweldig en zijn erg veelzijdig, omdat ze op veel verschillende manieren gegeten kunnen worden, zonder dat ze hun eigenschappen en heerlijke smaak verliezen. Je kan er desserts, sapjes en zelfs salades mee maken.

Dit fruit is ook wereldwijd bekend om de smaak en de voordelen voor de gezondheid. Het bestaat uit een heerlijke en sappige pulp, dat veel vitamine C, flavonoïden en oliën bevat. Wil je meer weten over de vele voordelen en toepassingen van sinaasappels?

Eigenschappen van sinaasappels

Een krachtige antioxidant

Sinaasappels bevatten vitamine C, flavonoïden en bètacaroteen, die samen als een krachtige antioxidant fungeren. Deze helpt bij het reinigen van je lichaam en kan zo mogelijk hart- en vaatziektes, degeneratieve ziektes en kanker voorkomen.

Een rijke bron van vitamine C

Vitamine C is erg belangrijk voor het lichaam, omdat het helpt bij de vorming van onder andere collageen, botten en rode bloedcellen. Het bevordert ook de opname van ijzer in voedsel en verdediging tegen infecties.

Verlicht stress en depressie

Het citruszuur maakt de sinaasappel een uitstekende bondgenoot voor het bestrijden van stress en depressie, omdat het rijk is aan vitaminen en oligo-elementen.

Zuiverend

Sinaasappels bevatten eigenschappen die kunnen helpen bij het elimineren van stoffen die niet gemetaboliseerd zijn en zich in verscheidene organen bevinden. Ze hebben ook desinfecterende en microbicide eigenschappen, die helpen om de gezondheid van je lichaam te verbeteren.

Bevordert het spijsverteringsstelsel

Sinaasappels bevatten magnesium, een mineraal dat gerelateerd is aan het functioneren van je darmen, zenuwen en spieren. Het fungeert dan ook als een pijnstiller voor buikpijn en lost opgehoopte resten op om de spijsvertering te vergemakkelijken.

Helpt bij de opname van ijzer

Vitamine C verbetert merkbaar de opname van ijzer, wat de mensen die lijden aan anemie enorm kan helpen.

Bestrijd cholesterol

Omdat het een rijke bron van vitamine C, flavonoïden, bètacaroteen en vezels is, zijn sinaasappels uitstekend voor het bestrijden van slechte cholesterol (LDL).

Zorgt voor de gezondheid van je huid

Sinaasappels hebben positieve eigenschappen voor je huid, omdat ze helpen om deze te hydrateren en gezond te houden. Het is ook uitstekend om de huid te herstellen en beschadigde weefsels te repareren.

11 toepassingen van sinaasappels die je misschien nog niet kent

Vanwege de eigenschappen die ze bezitten, zijn sinaasappels uitstekend voor het behandelen van verscheidene gezondheidsproblemen, het voorkomen van ziektes en zelfs om in huis te gebruiken.

Zenuwen

Sinaasappels tegen buikpijn

Sinaasappels zijn uitstekend voor het kalmeren van de zenuwen in tijden van crisis. Dat is waarom we aanbevelen om een infusie te maken met sinaasappelblaadjes in een kopje heet water.

Problemen met de urinewegen

Om problemen met de blaas of de prostaat de bestrijden, kan gedurende de dag sinaasappelsap drinken helpen om het functioneren te stimuleren, infecties te bestrijden en ook om ontstekingen te stoppen.

Tonsillitis

Om dit probleem te bestrijden, raden we aan om een glas sinaasappelsap gemengd met drie aloëverakristallen op een lege maag te drinken.

Obesitas

Vanwege de zuiverende eigenschappen en beperkte hoeveelheid koolhydraten, kunnen sinaasappels helpen obesitas bestrijden.

Vermindert koorts

Sinaasappelsap kan giftige stoffen elimineren en koorts verminderen, dankzij de grote hoeveelheid vitamine C.

Bestrijd rimpels

Sinaasappels gebruiken tegen rimpels

Sinaasappels houden je huid gehydrateerd, maar activeren ook de circulatie en voorkomen vroegtijdige rimpels. Naast het drinken van pure sinaasappelsap, raden we aan om sinaasappelpulp vijftien minuten als een kompres te gebruiken.

Gastronomie

Sinaasappels worden voor veel desserts in de keuken gebruikt. Je kan het bijvoorbeeld op de volgende manieren gebruiken:

  • het natuurlijke sap drinken
  • toevoegen aan verschillende maaltijden
  • een speciaal tintje toevoegen aan vlees
  • als extra touch in een salade

Het huis verfrissen

Sinaasappels hebben een heerlijke geur die je kan gebruiken om je huis heerlijk te laten ruiken. Je kan de oliën gebruiken door het snijden van sinaasappels, waardoor de fijne geur vrijkomt.

Sinaasappelreiniger

De voordelen van sinaasappels

Je zal verrast zijn dat sinaasappels ook gebruikt kunnen worden om je huis schoon te maken en te desinfecteren.

Je hoeft alleen maar een paar schillen van een sinaasappel, wat water en een beetje azijn in een pot te doen. Dan kan je het in een spuitbus doen en het gebruiken om glazen en glanzende oppervlakken schoon te maken.

Stinkende schoenen bestrijden

De fijne geur van sinaasappels is uitstekend voor het verwijderen van nare geuren in je schoenen en op je voeten. Doe een paar sinaasappelschillen in je schoenen en laat ze er een paar dagen in zitten.

Glanzend haar

Als je droog en dof haar hebt, week dan sinaasappelschillen in appelazijn, breng het aan op nat haar en spoel het daarna uit. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.