Geneeskrachtige kruiden in de strijd tegen kanker

15 mei 2015

Geneeskrachtige kruiden worden al eeuwen gebruikt in de strijd tegen verschillende ziektes. Zelfs al bestaat er voor bepaalde ziektes nog geen behandeling, zoals vandaag de dag nog steeds het geval is voor bepaalde types kanker, kunnen deze kruiden helpen.

Zoals we weten bestaan er veel kruiden die kunnen helpen bij het bestrijden van bepaalde ernstige ziektes. Veel van deze planten zijn uitvoerig bestudeerd door belangrijke wetenschappers en in het overgrote deel van de gevallen is hun effectiviteit bewezen. Ook al kan niemand bewijzen dat deze alternatieve therapieën permanent elk type kanker kunnen genezen, toch hebben kruidentherapieën aangetoond dat ze kunnen helpen in het verbeteren van de levenskwaliteit van patiënten en zelfs symptomen van kanker kunnen verlichten.

Deze therapieën moeten wel vergezeld gaan van conventionele behandelingen. Je mag nooit een medische behandeling aan de kant schuiven en vervangen door kruidengeneeskunde! We raden je dus allesbehalve aan enkel kruidentherapieën te gebruiken, want op die manier zou je je gezondheid en zelfs je leven in gevaar kunnen brengen. Onthoud goed dat traditionele en natuurlijke behandelingen perfect samen kunnen gaan. Je moet je arts steeds laten weten wanneer je een infusie wil nuttigen, zodat hij dit al dan niet kan goedkeuren.

De meest gebruikte planten zijn:

  • Echinacea
  • Groene thee
  • Gember
  • Sint-Janskruid

gember

We raden aan deze thuis te nuttigen als infusie. Je kan ze ook krijgen in crèmes en zalfjes voor lokaal gebruik of in capsules of pillen.

Geneeskrachtige kruiden die zijn aangeraden bij kanker

Kurkuma

Dit staat bekend om zijn antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen. Het is zeer bruikbaar voor de behandeling van dikke darmkanker en verschillende soorten poliepen. Het bevat ook antioxidanten, die de lever ten goede komen.

Echinacea

Dit kruid is fantastisch, omdat het het auto-immuunsysteem een boost geeft. Het wordt gebruik als preventie voor en behandeling van verkoudheden. Het helpt ook hersentumoren te bestrijden, omdat het de celgroei helpt controleren.

Alsemkruid

Dit is een kruid met een krachtige anti-microbiotische werking en anti-schimmelwerking. Het wordt gebruikt bij leukemiepatiënten. Recente studies hebben ook anticarcinogene eigenschappen van alsemkruid aangetoond.

Moederkruid

Deze plant kan helpen bij het controleren van celgroei bij patiënten met leukemie.

Berberis

Deze grote familie van struiken, die berberis genoemd worden, zijn enorm belangrijk gebleken in de ontwikkeling van kankerbehandelingen, voornamelijk van ovariumkanker.

Eikenstruik

Wordt gebruikt om het immuunsysteem een boost te geven. Het stopt ook de uitzaaiing, door de omvang van de tumoren te verkleinen. Het heeft antimicrobiële en antioxiderende eigenschappen.

Onthoud…

Zoals we eerder reeds uitlegden, hebben geneeskrachtige kruiden op zich geen definitief bewezen curatief effect. Wat we wel kunnen verzekeren is dat ze, in combinatie met conventionele behandelingen, een grote hulp kunnen zijn in het significant verminderen van de effecten van eender welk soort kanker.

Veel van deze geneeskrachtige planten helpen ook bij het onder controle houden van de mentale stress die gepaard gaat met de wetenschap dat men kanker heeft. Algemeen gezegd verbetert het gebruik van alternatieve therapieën de staat van het gehele lichaam. Onthoud dat dit een andere manier is om je te helpen bij je aandoening. Wanneer je een aandoening tracht te voorkomen of behandelen, mag je geen enkele aanbeveling naast je neerleggen. Je moet echter wel goed weten waar ze vandaan komen, hoe ze gebruikt moeten worden en hoe ze je gezondheid kunnen verbeteren.

Bekijk Ook