De voordelen van het drinken van water met honing

Honing heeft veel eigenschappen die nog sterker worden als je het mengt met water. In dit artikel zullen we de voordelen van water met honing uitleggen.
De voordelen van het drinken van water met honing
Renata Sylwia Kosierb Fernández

Beoordeeld en goedgekeurd door de diëtist Renata Sylwia Kosierb Fernández.

Geschreven door Daniela Echeverri Castro

Laatste update: 22 december, 2022

Veel van jullie zijn al bekend met honing en de vele voordelen en toepassingen voor de schoonheid. Honing heeft veel eigenschappen die nog sterker worden als je water met honing mengt.

Honing is een erg gezond voedingsmiddel dat vol zit met voordelen. Het bevat namelijk vele eigenschappen die je gezondheid significant kunnen verbeteren en ziektes kunnen bestrijden.

De effecten zijn zelfs krachtiger wanneer je het mengt met water en regelmatig consumeert.

Verscheidene onderzoeken hebben bevestigd dat honing gemengd met water veel voordelen voor je gezondheid biedt. Het is dus een uitstekende manier om het regelmatig te consumeren. In dit artikel zullen we de belangrijke voordelen van het drinken van water met honing op een lege maag uitleggen.

De voordelen van water met honing

Gewichtsverlies

Honing is een voedingsmiddel dat een gevoel van verzadiging geeft en helpt om het nerveus snacken tegen te gaan. Een eetlepel honing in water oplossen kan je helpen om gewicht te verliezen door je te helpen om je voller te voelen en het mechanisme in je hersenen onder controle te houden dat verantwoordelijk is voor de hunkering naar suiker.

Artritis bestrijden

Artritis en Gewrichtspijn

Een onderzoek uitgevoerd door de Universiteit van Kopenhagen liet zien dat deelnemers die water met honing consumeerden binnen een paar minuten een verlichting van de pijn ervoeren. Vanwege dit feit is het drinken van water met honing aanbevolen voor het bestrijden en voorkomen van pijn door artritis.

Verlaagd cholesterolwaarden

Een ander onderzoek stelde vast dat deelnemers met hoge cholesterol hun waarden tot wel 10% kunnen verlagen binnen twee uur. Water met honing kan hartziekten en problemen met de bloedsomloop voorkomen. Om te profiteren van deze eigenschap consumeerden deelnemers twee eetlepels honing met 475 ml water.

Het immuunsysteem versterken

Honing bevat antibiotische en antibacteriële eigenschappen. Ze helpen om bacteriën en virussen af te weren die ontstekingen veroorzaken, zoals verkoudheid en griep. Water met honing op een lege maag is dus een geweldige remedie voor het versterken van het immuunsysteem en het voorkomen van verschillende soorten ziektes.

Vermoeidheid bestrijden

Lepel met Honing

Water met honing drinken helpt om vermoeidheid en de symptomen daarvan binnen een paar dagen te bestrijden. Honing die opgelost is in water geeft het lichaam vitaliteit, waarbij de hersenactiviteit verhoogd wordt en we actief gehouden worden.

Boost van energie

Water met honing bezit ook krachtige energieke effecten die personen kunnen helpen die hun fysieke prestaties willen verbeteren. Er zijn vandaag de dag veel energiedrankjes beschikbaar, maar het is een bewezen feit dat deze drankjes componenten bevatten die schadelijk zijn voor je lichaam en je gezondheid kunnen beïnvloeden.

Water met honing is een veel betere keuze, aangezien het een natuurlijke bron van energie en andere belangrijke voedingsstoffen is.

Misschien ook interessant om te lezen:
5 voedingsmiddelen die je veel energie geven

Andere voordelen

Honing
  • Effectief middel voor een ‘luie darm’.
  • Geweldig alternatief voor het bestrijden van problemen zoals bronchitis, astma en andere ademhalingsproblemen.
  • Helpt om giftige stoffen die in het lichaam ophopen te elimineren.
  • Reinigt het spijsverteringskanaal en bestrijdt parasieten.
  • Geweldig voor een zuivering vanwege de antibiotische en antibacteriële eigenschappen.
  • Verbetert het functioneren van de darmen en vernietigt micro-organismen.

Hoe maak je het?

Het enige wat je hoeft te doen is:

  • Los eerst een eetlepel biologische honing in een glas water op.
  • Drink dit vervolgens op een lege maag.
  • Dit mengsel heeft een aangename smaak, wat zal helpen om stress en ook andere emotionele problemen te verlichten.

Onthoud het volgende…

Je zou dit mengsel elke ochtend op een lege maag moeten drinken. Om te zorgen dat je ziekte kan voorkomen en de maximale voordelen kan verkrijgen. Water met honing is ook erg bevorderlijk voor de maag en honing geeft extra voeding, die goed is voor de huid.

Om het functioneren van je nieren te verbeteren zou je dit mengsel elke avond voor het slapengaan moeten consumeren. Dan kan het gedurende de nacht in je lichaam in werken.

Het drinken van honingwater op een lege maag kan helpen om vroegtijdige veroudering en cellulaire schade te voorkomen, wat dus goed is voor zowel de huid als de organen. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.