46 redenen om meer water te drinken

Net zoals een gebrek aan water voor uitdroging kan zorgen, kan hyperhydratatie (een teveel aan water) leiden tot een gebrek aan natrium. Het overmatig drinken van bepaalde vloeistoffen op een dwangmatige manier staat ook wel bekend als potomania.

Ondanks het feit dat vele voedingsstoffen en dranken van nature rijk zijn aan water en dus bijdragen tot ons dagelijkse noodzakelijke hoeveelheid daarvan, bevatten veel van deze voedingsstoffen onder andere conserveringsmiddelen, toegevoegde stoffen etc., waardoor ze dus minder rijk zijn aan water dan de volledige natuurlijke stoffen. Daarom is het dus van groot belang dat je elke dag ook puur water drinkt.

Ons lichaam kan verschillende dagen, zelfs langer dan een week, overleven zonder voedsel. Zonder water zijn we echter verloren na een dag of twee. In dit artikel geven we jullie meer dan 46 reden waarom je meer water zou moeten drinken:

 1. Zonder water is er geen leven.
 2. Wanneer ons lichaam zonder water valt, zal het in eerste instantie bepaalde delen onderdrukken en uiteindelijk zelfs doden.
 3. Water is de voornaamste bron voor energie in ons lichaam.
 4. Water brengt elektriciteit en magnetische energie voort in de cellen van ons lichaam en zorgt zo voor de energie die nodig is om te leven.
 5. Water is een hechtende kracht binnenin de celstructuur.
 6. Water voorkomt schade aan het DNA en zorgt ervoor dat herstellende mechanismes doeltreffender werken, waardoor water het DNA dus minder abnormaal maakt.
 7. Water zorgt voor een grote stijging van de de doeltreffendheid van het immuunsysteem in het beenmerg. Het beenmerg is de plaats waar het immuunsysteem wordt gevormd en dus ook waar je de kracht vandaan haalt om tegen kanker te vechten.
 8. Water is het voornaamste oplosmiddel voor alle soorten voedsel, vitamines en mineralen. Het wordt gebruikt om voedsel in kleine stukjes te breken, waardoor je metabolisme in werking treedt en je uiteindelijke het voedsel verteert.
 9. Water zorgt voor de omzetting van voedsel naar energie. Het zorgt ervoor dat de kleine deeltjes voedsel die het lichaam energie kunnen geven tijdens de vertering in actie schieten. Dit is dan ook waarom voedsel zonder water helemaal geen energiewaarde heeft voor het lichaam.
 10. Water zorgt voor een toename van de snelheid van het lichaam in relatie tot diens absorptie van de essentiële substanties in het opgenomen voedsel.
 11. Water wordt gebruikt voor de transportatie van alle substanties in het lichaam.
 12. Water vergroot de doeltreffendheid van de rode bloedcellen bij het verzamelen van zuurstof in de longen.
 13. Wanneer water een bepaalde cel bereikt, voorziet het deze van cellulaire zuurstof en neemt het restgassen mee naar de longen, waar deze geëlimineerd worden.
 14. Water reinigt het lichaam door uit verschillende delen de giftige stoffen naar de lever en de nieren te brengen, waar ze vernietigd worden.
 15. Water is het voornaamste smeermiddel in gewrichten en helpt artritis en rugpijn te voorkomen.Glas Water
 16. Water wordt in de tussenwervelschijven gebruikt, zodat dit als het ware ‘waterkussens’ vormt en zo bepaalde impacts absorberen.
 17. Water is het beste laxeermiddel om constipatie te voorkomen.
 18. Water helpt het risico op een hartaanval of op hersenbeschadiging te verlagen.
 19. Water helpt arteriële blokkades in het hart en de hersenen te voorkomen.
 20. Water is essentieel voor het afkoelsysteem (het zweten) en het verwarmen (het verbranden van calorieën) van het lichaam.
 21. Water geeft ons de kracht en de elektrische energie voor al de functies van onze hersenen, voornamelijk het denken.
 22. Water is rechtstreeks nodig voor een doeltreffende aanmaak van alle neurotransmitters, zoals bijvoorbeeld serotonine.
 23. Water is ook volledig noodzakelijk voor de productie van al de hormonen die in de hersenen worden aangemaakt, waaronder melatonine.
 24. Water kan helpen om ADHD te voorkomen, zowel bij kinderen als volwassenen.
 25. Water zorgt er niet enkel voor dat je doeltreffender werkt, maar zorgt ook voor een toename van je aandachtsspanne.
 26. Water werkt beter dan welke andere drank in de wereld om ons wakker te maken en heeft, in tegenstelling tot vele anderen, geen bijwerkingen.
 27. Water helpt om stress, angst en depressies te reduceren.
 28. Water helpt ook om je normale slaappatroon te herstellen.
 29. Water helpt om vermoeidheid te doen afnemen en geeft je opnieuw een jeugdige portie energie.
 30. Water maak de huid zachter en helpt de effecten van veroudering te minimaliseren.
 31. Water zorgt dat de ogen meer glanzen en stralen.
 32. Water helpt om glaucoma te voorkomen.
 33. Water normalizeert de aanmaak van bloed in het beenmerg, wat op zijn beurt helpt om leukemie en lymfoom te voorkomen.
 34. Water is van absoluut levensbelang om het immuunsysteem doeltreffender te doen werken in verschillende delen van het lichaam om zo tegen infecties en kankerachtige cellen te vechten.
 35. Water verdunt het bloed en voorkomt dus bloedklonters.
 36. Water vermindert het verschijnen van krampen en opvliegers tijdens de menstruatieperiode.
 37. Water zorgt samen met de hartslag voor verwatering en golven die ervoor zorgen dat er zich in de bloedstroom geen zaken vastzetten of afzetten.
 38. Het menselijk lichaam heeft geen plek om water op te slaan, zodat je een reserve hebt om gebruik van te maken in tijden van uitdroging. Daarom is het belangrijk gedurende de dag op regelmatige tijdstippen water te drinken. 
 39. Uitdroging belemmert de productie van de seksuele hormonen. Een gebrek aan die hormonen is een van de voornaamste redenen voor impotentie en het verlies van je libido.
 40. Drinkbaar water scheidt de sensaties van honger en dorst.
 41. Wanneer je gewicht wil verliezen, is het drinken van water een grote hulp. Je drinkt met andere woorden het water dat je lichaam zo hard nodig heeft en verliest daarbij ook nog eens gewicht zonder te diëten. Probeer ook niet te veel in een keer te eten wanneer je honger hebt. Het kan namelijk zijn dat je gewoon dorstig bent.
 42. Uitdroging zorgt voor de opeenstapeling van giftige stoffen in het weefsel, de gewrichten, de nieren, de lever, de hersenen en de huid. Water zal zulke opeenstapelingen verhelpen en voorkomen.
 43. Het drinken van water zorgt voor een vermindering van ochtendmisselijkheid bij vrouwen tijdens hun zwangerschap.
 44. Water is een belangrijk deel van de hersen- en de lichaamsfuncties. Het zorgt voor een stijging in de mogelijkheid om doelen en intenties te bereiken.
 45. Water helpt bij het voorkomen van geheugenverlies wanneer we ouder worden. Zo helpt water dus ook het risico op Alzheimer, multiple sclerose, Parkinson en de ziekte van Charcot te verkleinen.
 46. Water helpt tenslotte ook om verslavende impulsen onder controle te houden, zoals bijvoorbeeld verslavingen aan cafeïne, alcohol en bepaalde soorten medicatie.