5 voedingsmiddelen die je veel energie geven

Naast het feit dat bananen ons zenuwstelsel helpen reguleren en ons veel energie geven, zitten ze ook boordevol kalium, dat spierspanning en krampen tegengaat.
5 voedingsmiddelen die je veel energie geven

Geschreven door Ekhiñe Graell

Laatste update: 24 augustus, 2022

Om onze dagelijkse activiteiten te kunnen uitoefenen heeft ons lichaam energie nodig. Vaak voelen we ons echter moe en uitgeput. Dit kan vele oorzaken hebben, maar los van deze oorzaak is het altijd nuttig voedingswaren te eten die je een gezonde energieboost en een beter gevoel geven. 

Echter, veel te vaak kiezen we voeding die slecht voor ons lichaam is. Zoals voedsel dat veel suikers en andere schadelijke ingrediënten bevat. Daarom zullen we je in dit artikel 5 gezonde voedingsmiddelen laten zien die je direct energie geven.

1. Havermout geeft energie!

Havermout kan een onmiddellijke energieboost geven. Daarom wordt het ook aangeraden als ontbijt. Het zal ons de nodige energie geven om op een actieve manier de dag te beginnen. Havermout is zo goed omdat het veel vezels en goede koolhydraten bevat. Dit zijn gezonde bronnen van energie.

Het beste aan havermout is dat je het iedere dag zonder complicaties kunt eten. Je kunt het bovendien op veel verschillende manieren bereiden: als ontbijtgraan met melk, gekookt of in een smoothie.

2. Bananen

Banaan

Bananen zijn een goede bron van energie omdat ze veel kalium bevatten. Ze bezorgen je meteen een gezonde energieboost. Bovendien is kalium erg goed voor de spieren, specifiek voor mensen die veel sporten of zware gewichten heffen. 

Enerzijds helpt kalium krampen en bepaalde spierblessures te voorkomen en anderzijds reguleert het ook het zenuwstelsel.

Twee bananen in de ochtend zijn perfect om de hele dag alert en gefocust te blijven.

3. Vis

Vis is rijk aan omega 3-vetzuren en dan voornamelijk tonijn, zalm, forel en sardines. Vetzuren zijn een perfecte bron van energie die snel werken. Bovendien is een dieet dat gebaseerd is op vis ook goed voor het geheugen, het zenuwstelsel en om stress te verminderen.

Op die manier voel je je minder depressief en kun je je beter concentreren. Een sandwich met tonijn is de perfecte manier om de dag te starten.

4. Eieren

Eieren

Ook al nemen veel mensen aan dat eieren slecht voor ons zijn; dit is niet correct. Eieren zijn erg gezond en goed voor het lichaam. Eieren bevatten onder andere proteïnen, gezonde vetten, vitaminen, mineralen en antioxidanten.

Deze zijn allemaal essentieel opdat het lichaam optimaal kan functioneren.

Eieren bezorgen ons dus veel energie en houden ons gefocust door ons concentratievermogen te verbeteren. Iedere ochtend een ei eten is een ideale manier om de dag met veel energie te starten.

5. Water

Het klinkt misschien verrassend, maar water is een van de grootste energiebezorgers van ons lichaam. Stress en fysieke activiteit veroorzaken namelijk dehydratie. Water is dan het perfecte middel om de verloren energie te herstellen.

We zouden daarom minstens twee glazen water moeten drinken op momenten dat we ons wat uitgeput beginnen te voelen. En vergeet natuurlijk niet dagelijks minstens twee liter water te drinken.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.