Problemen door onvoldoende water drinken

Problemen door onvoldoende water drinken
Elisa Morales Lupayante

Geschreven en geverifieerd door de pedagoog in lichamelijke opvoeding en voedingsdeskundige Elisa Morales Lupayante.

Laatste update: 07 november, 2022

In dit artikel gaan we het over de primaire problemen hebben, die veroorzaakt worden door onvoldoende water drinken. Mis het niet!

Voldoende gehydrateerd blijven is essentieel om je organen gezond te laten functioneren. Zoals we wel vaker hebben aanbevolen, is het nodig om in ieder geval acht glazen water per dag te drinken. Als we deze gezonde gewoonte toevoegen aan ons dagelijkse schema, kunnen we voorkomen dat we later in ons leven last krijgen van serieuze gezondheidsproblemen.

Na een hoop onderzoeken is het bewezen, dat wanneer je niet de dagelijkse hoeveelheid water drinkt die je lichaam nodig heeft, je een groter risico hebt om veel gezondheidsproblemen te krijgen. Dit geldt vooral voor diegenen die zich fysiek veel inspannen.

Pathologen hebben ontdekt dat mensen die uitgedroogd zijn, problemen hebben met de nieren, darmen en bloedsomloop.

Andere gezondheidsproblemen die kunnen ontstaan door uitdroging zijn hoofdpijnen (zoals migraine), omdat de hersenen en ogen niet voldoende water krijgen om te functioneren. Gebrek aan water in deze organen kan erge ontstekingen veroorzaken, zowel in als achter de ogen, wat uiteindelijk het gezichtsvermogen kan verminderen.

De symptomen van uitdroging zijn onder andere krampen, zware hoofdpijn, vermoeidheid, spierpijn en frequente schommelingen van de gemoedstoestand.

Dit artikel is misschien ook interessant:
Voeding om je gemoedstoestand te verbeteren

Personen die erg actief zijn, of het nu voor het werk is of door oefeningen, moeten meer drinken, ook als ze geen dorst hebben. Dit moet gedaan worden, omdat een gebrek aan water in de organen de hoofdoorzaak is van hoofdpijnen, mobiliteitsverlies, colon- en blaaskanker en ook verminderde fysieke en mentale ontwikkeling.

Het drinken van onvoldoende water heeft invloed op de spijsvertering

Water is essentieel voor het goed functioneren van de darmen, aangezien gebrek aan vloeistof zorgt voor een tragere spijsvertering. Het helpt ook bij de ontwikkelingen van poliepen in de dikke darm, die constipatie kunnen veroorzaken.

Als deze ophopen en groeien, kunnen ze ontstekingen en pijn in het colon veroorzaken. In extreme gevallen kunnen ze geïnfecteerd raken en colitis veroorzaken.

Voordelen van water drinken om ziektes te voorkomen

Artritis

water-2

Zoals we weten, wordt artritis veroorzaakt door een verandering of aantasting van het kraakbeen, weefsel dat we kunnen vinden in de gewrichten en ons helpt om te bewegen en soepel te buigen. Op dit moment is de exacte oorzaak van artritis onbekend en is er geen medisch geneesmiddel. Er zijn alleen medicijnen die de pijn en de ontsteking helpen verminderen.

Het is belangrijk om te weten voor iedereen die aan deze pijn lijdt, of het nu in het beginstadium is of in de agressievere stadia, dat de oorzaak van de pijn grotendeels kan komen door een gebrek aan vloeistof. Het kraakbeen bevat een hoop water om goed te kunnen functioneren en moet vochtig blijven om soepel te bewegen, zonder dat je last krijgt van de typische artritispijn..

Rugpijn

Alles wat we verteld hebben over het belang van water met betrekking tot artritis, geldt ook voor het voorkomen van rugpijn, aangezien de wervelgewrichten water nodig hebben om te functioneren en om frictie tussen de discussen te voorkomen.

Migraine

Migraine

In de meeste gevallen wordt migraine veroorzaakt door onvoldoende water drinken. Water helpt het lichaam om de temperatuur te reguleren en zonder water verwijden de vaten, wat zware hoofdpijnen veroorzaakt. Wanneer dit gebeurt moet je een glas koud water drinken om je interne lichaamstemperatuur te verlagen.

Als we op deze manier constant gehydrateerd blijven, kunnen we in de toekomst migraineaanvallen voorkomen.

Chronische vermoeidheid en depressie

Chronische vermoeidheid en depressie

Over het algemeen wordt depressie veroorzaakt door stress, die ontstaat door eindeloze familie- of werkgerelateerde problemen en dagelijkse klusjes.

Naast depressie is het bewezen dat bedroefdheid en gebrek aan energie veroorzaakt kunnen worden door gewoon onvoldoende water te drinken, vooral vanuit de hersenen, die water nodig hebben om te functioneren en je lichaam energie te geven.

Het consumeren van onvoldoende water is de reden dat het lichaam niet voldoende energie kan produceren. De hersenen hebben deze energie nodig om goed te functioneren.

Onthoud…

We kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk voldoende water drinken is. Dit is immers de makkelijkste manier om je lichaam gezond te houden en lang te leven. Deze redenen zijn meer dan genoeg om dat waterflesje niet te vergeten.

Let goed op en onthoud de hierboven genoemde suggesties, als je vele jaren een uitstekende kwaliteit van leven wilt hebben. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.