De 9 beste natuurlijke pijnstillers

Het doel van pijnstillers is om pijn te verlichten of tegen te gaan – vooral in het hoofd, maar ook in de spieren en gewrichten. Er zijn verschillende soorten pijnstillers die je kunt kopen bij apothekers, maar mensen die liever huis-tuin-en-keukenmiddelen gebruiken zullen dit artikel goed kunnen gebruiken. Je zult hier ontdekken wat de beste natuurlijke pijnstillers zijn.

1. Olijfolie

Olijfolie is één van de geneesmiddelen die de natuur ons geeft voor veel verschillende pijnen en aandoeningen en het is ook nog eens heerlijk. Je kunt beter extra vergine olie kopen, die gezonder is dan de soorten die ze in winkels verkopen of direct naar een dieetwinkel of organische markt gaan.

olijfolie

Deze olie bevat een natuurlijke substantie, die hetzelfde werkt als ibuprofen en andere niet-steroïde ontstekingsremmende middelen. Studies hebben aangetoond dat olijfolie vergelijkbaar is met deze medicijnen, omdat het pijn kan verminderen. Het goede nieuws is dat dit geneesmiddel natuurlijk is en ook minder risico’s met zich meebrengt, zoals de kans op bloedproppen, Alzheimer of kanker (voor mensen die dit soort chemische medicatie erg vaak innemen).

2. Kurkuma

Deze specerij bevat curcumine, een van de beste natuurlijke pijnstillers, een stof die pijn verlicht en ontstekingen voorkomt. Je kunt het gebruiken in plaats van farmaceutische medicijnen, zonder bijwerkingen. Zoals verschillende studies hebben aangetoond kan kurkuma reumapijnen tegenhouden door neurotransmitters te blokkeren in hun weg naar de hersenen.

curcumine

De aanbevolen dosis kurkuma is ongeveer 600 mg, een hoeveelheid die je het best drie keer per dag kunt eten voor het optimale resultaat.

3. Visolie

Omdat visolie omega 3-vetzuren bevat, kan het de productie van ontstekende chemische substanties blokkeren, zoals leukotrienes en cytokines, die veel intense pijn veroorzaken en ook één van de oorzaken zijn van artritis.

visolie

Het eten van visolie kan de impact van de ziekte van Crohn merkbaar verminderen. Het kan ook helpen bij het afkicken van steroïden en farmaceutische producten, die verslavend worden en waarvan je steeds hogere doseringen nodig hebt om pijn te verlichten.

4. Bosbessen

Dit kleine, blauwe, heerlijke vruchtje heeft veel eigenschappen. Het is een geweldige ontstekingsremmer, omdat het veel antioxidanten bevat, die vrije radicalen bestrijden die verantwoordelijk zijn voor de ontsteking van spijsverteringsslijm. Dit veroorzaakt zweren, urineweginfecties of slechte stoelgang, naast andere ziektes.

bosbessen

Volgens studies helpt een beker bosbessen per dag tegen bijna 60% van de urineweginfecties, bijvoorbeeld. Ze zijn ook geweldig voor het schoonmaken van je bloed, het verminderen van ontstekingen en vochtretentie en het verminderen van suiker bij diabetici.

5. Druiven

Druiven helpen bij de behandeling van de rugpijn, die tegenwoordig zo vaak voorkomt door computer- of televisiegebruik met een slechte houding. De ontstekingsremmende eigenschappen van druiven verbeteren de bloedsomloop in het lumbale gebied, waardoor pijngevoelens opknappen.

druiven

Volgens studies zorgt één beker druiven per dag voor de beste resultaten. Dit helpt rug-, nek-, schouder- en buikpijn te verminderen.

6. Haver

Haver heeft een hoop eigenschappen, dus wij raden ze aan bij het ontbijt met melk, sinaasappelsap en yoghurt. Het is een geweldige ontstekingsremmer voor vrouwen, omdat het ontsteking vermindert in de bekkenregio tijdens de menstruatie.

haver

Het is ook een perfect en volledig voedingsmiddel om de hoeveelheid zink in je lichaam te verhogen, wat veel verlichting kan brengen voor mensen die lijden aan endometriose. Je kunt het ook eten met vlees, kip, groenten, salade of soep.

7. Knoflook

Hoe kan het ook anders – knoflook heeft duizend-en-één mogelijkheden en pijn stillen is daar één van. Het helpt pijn te verminderen in gewrichten die lijden onder artritis. Om gebruik te maken van de voordelen kun je het best een teen knoflook pellen en opwarmen in een eetlepel olie. Pas het toe op het gebied dat pijn doet en laat het inwerken. Je zult meteen merken dat het discomfort en de pijn weggaan of verminderen.

knoflook

Je kunt knoflook ook gebruiken tegen kiespijn. Om dat te doen plet je drie teentjes knoflook en meng je ze met een beetje zout. Pas het toe op de tand die pijn doet en laat het een paar minuten zitten. Het speeksel dat dit produceert en het sap dat de knoflook afgeeft, zal je verlossen van tandpijn (wat één van de ergste pijnen kan zijn).

8. Appelciderazijn

Dit is een toevoeging voor salades, die het ook nog eens prima doet als pijnstiller. Het heeft alkalische effecten, die door je hele lichaam gaan. Het zal geweldig zijn voor jouw drukke leven. Appelciderazijn verlicht zuren en ontstekingen in het bovenste deel van de maag.

appelciderazijn

9. Kamille

Kamillethee is geweldig om ontstekingen in de spieren te verminderen en je zenuwen te kalmeren. Het heeft een hoop goede eigenschappen voor je lichaam. Het helpt rug-, nek- en buikpijn te verminderen.

kamillethee

Drink tot drie bekers kamillethee tijdens de dag of avond. Je zult merken dat je spieren of gewrichten nauwelijks pijn doen.

Afbeeldingen met dank aan delfina basterrica, Smabs Sputzer, Steven Jackson, Alpha, Daniella Segura, Anders Ljungberg, Wiennat Mongkulmann, David Pursehouse, veganbaking.net, Valter Wei.
Bekijk Ook