Ontgift je blaas op natuurlijke wijze

Het is belangrijk onze zoutconsumptie te verminderen en goed gehydrateerd te blijven om op natuurlijke wijze de blaas en de nieren te ontgiften.
Ontgift je blaas op natuurlijke wijze
Maricela Jiménez López

Geschreven en geverifieerd door de arts Maricela Jiménez López.

Laatste update: 22 oktober, 2018

Bij de opslag en verwijdering van urine speelt de blaas een cruciale rol in ons lichaam. Geloof het of niet, het is tevens een orgaan dat zeer gevoelig is voor ziekten, ontstekingen, infecties, hyperactiviteit en zelfs kanker. Ontgift je blaas daarom van tijd tot tijd om die vervolgens beter te laten functioneren. We zullen hieronder uitleggen hoe je dit doet.

De noodzaak van herstel en versterking van de blaas

Wie heeft er nooit een urineweginfectie gehad? Zoals we hierboven gezegd hebben, is de blaas is een gevoelig orgaan dat op alles wat zich in de urine bevindt en dat een infectie of ontsteking kan veroorzaken, kan reageren. Uiteindelijk kan het orgaan afval en giftige stoffen bevatten, en die moeten worden verwijderd uit het lichaam.

Incontinentie of een overactieve blaas zijn eveneens problemen die kleine veranderingen in onze dagelijkse routines kunnen veroorzaken. We moeten bijvoorbeeld vaker naar de wc, wat in eerste instantie ongemakkelijk is, maar chronisch kan worden. We moeten leren hoe je goed zorgt voor de blaas en bovendien weten welke voedingsmiddelen en gewoonten helpen de blaas gezond en goed functionerend te houden. En onthoud ook dit stukje informatie: je mag nooit eventuele blaasproblemen negeren.

Ook meer en meer mensen worden gediagnosticeerd met blaaskanker als gevolg van het gebruik van tabak. Schadelijke stoffen in tabaksproducten infiltreren de wanden van de blaas en veroorzaken uiteindelijk tumorvorming. Het is een aandoening die het functioneren van de blaas in zijn geheel zou kunnen stopzetten, waardoor een patiënt vervolgens de rest van zijn leven met een zak bevestigd aan de buik moet leven om urine te verwijderen.

Dus zoals vaker is onze eerste tip: als je een roker bent, laat de sigaretten achterwege in het belang van je gezondheid!

Ontgift je blaas twee keer per week

Water Drinken

Ontgift je blaas best eens om de drie dagen. Het is het  vermelden waard dat het volgen van deze tips en richtlijnen ook zal helpen met de ontgifting van je nieren.

Je zal waarschijnlijk moeten minderen met zout of het volledig elimineren uit je maaltijden. Als je deze reiniging om de blaas of de nieren te ontgiften één dag om de drie dagen toepast, volg dan de volgende tips:

  • Drink geen koffie, frisdrank of suikerhoudende dranken.
  • Eet geen voedsel met grote hoeveelheden eiwit.
  • Plan om de drie dagen één dag in met alleen fruit, groenten, natuurlijke sappen en water.
  • Vermijd vlees (vers of verwerkt), snoep en geraffineerde bloem.
  • Drink twee liter water per dag.

Cranberrysap

Blaas Ontgiften met Cranberrysap

Cranberrysap is zonder twijfel het beste sap voor de behandeling en genezing van blaasproblemen. Vele studies hebben de rol die cranberry speelt in de blaas aangetoond. Cranberry zorgt voor de versterking en de preventie van infecties en zorgt ook voor de verwijdering van kalkaanslag, wat de nierfunctie beschadigt. Ook vertraagt en bevordert het de opstapeling van toxines in de blaas. Kalkafzetting kan ook leiden tot infecties van de urinewegen, evenals nierstenen. Hierdoor is het regelmatig drinken van cranberrysap zeer gezond.

Lees meer:

Drink sappen die rijk zijn aan kalium bij het ontbijt

Wortelsap

We durven te wedden dat je je afvraagt op welke manier je het beste kalium uit sap kunt verkrijgen. Het is heel eenvoudig met een blender en de volgende ingrediënten: een wortel, een stengel bleekselderij, twee handenvol spinazie, wat peterselie en een beetje water. Dit sap is rijk en zeer gezond en zal dienen als een krachtig reinigingsmiddel dat ook veel energie bevat om je te helpen de dag te beginnen.

Ontgift je blaas dus eens met kalium; we zijn er zeker vak dat je het sapje heerlijk zal vinden!

Watermeloen

Watermeloen

Watermeloen is geweldig voor de blaas en fungeert als een diureticum. Kies voor watermeloen waar mogelijk en merk hoe het je urinewegen reguleert door middel van het voorkomen van infecties en het vergemakkelijken van een goede nierfunctie. Je kunt het mengen in sappen of toevoegen aan salades om er elk moment van de dag van te genieten.

De voordelen van chlorofyl

Munt

Chlorofyl is een geweldige manier om voor onze blaas te zorgen en om de algehele gezondheid te verbeteren. Je kunt chlorofylsupplementen in capsulevorm vinden in natuurwinkels of apotheken. Deze natuurlijke verbinding verbetert de metabolische functie van het lichaam en het versterkt het immuunsysteem. Het is geweldig om het bloed te ontgiften en geeft ons energie. Dit versterkende middel is de moeite waard om ten minste vijf opeenvolgende dagen per maand te gebruiken.

Je ziet het, je blaas verzorgen is simpel. Ontgift je blaas vandaag nog met deze tips. Maar gebruik bij iedere wijziging in je dieet natuurlijk altijd wel je gezond verstand!


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


  • García Mediero J.M., Angulo Cuesta J., Luján Galán M., Rodríguez García N., Berenguer Sánchez A.. Efecto del tabaco sobre la evolución de los tumores de vejiga. Actas Urol Esp  [Internet]. 2007  Abr [citado  2018  Dic  08] ;  31( 4 ): 349-354. Disponible en: http://scielo.isciii.es/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0210-48062007000400006&lng=es.
  • Jiménez Gutiérrez, M. Lombraña Mencía, M. Lloréns Rovira, B. Acebron Antón, I. García Marrón. Tabaco y cáncer de vejiga urinaria. ASOCIACIÓN ESPAÑOLA DE ENFERMERÍA EN UROLOGÍA. 2003. N° 85. 27-36.
  • Risco Ester, Miguélez Carlos, Sánchez de Badajoz Eduardo, Rouseaud Alberto. Efecto del arandano americano (Cysticlean®), sobre la adherencia de Escherichia colia células epiteliales de vejiga: Estudio in vitro y ex vivo. Arch. Esp. Urol.  [Internet]. 2010  Ago [citado  2018  Dic  08] ;  63( 6 ): 422-430. Disponible en: http://scielo.isciii.es/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0004-06142010000600003&lng=es.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.