Tips voor gezond en glanzend haar

· 13 juni 2016
Als je last hebt van pluizig haar, dan zijn avocado’s en bakbananen je beste vrienden. De twee vruchten zullen het haar namelijk voeden en herstellen en ervoor zorgen dat het zijn natuurlijke glans weer terugkrijgt. Onthoud: beschadig je haar niet door een föhn te gebruiken.

Ons haar is een fundamenteel onderdeel van ons uiterlijk. Föhnen, stijlen, frequent verven, slechte voeding en blootstelling aan de zon zorgen er allemaal voor dat je haar zijn glans verliest en dat er gespleten puntjes ontstaan. Hierdoor ziet je haar en droog, broos en beschadigd uit. Gelukkig bestaan er genoeg natuurlijke middelen die beschadigd haar kunnen herstellen. Deze middelen zullen je weinig geld kosten en toch geweldige resultaten opleveren, waardoor je weer gezond en glanzend haar krijgt. Ben je er klaar voor om meer te leren?

Avocadomasker

Heb je last van pluizig haar als gevolg van blootstelling aan hoge temperaturen, waardoor de puntjes splijten en haren afbreken? Dan is een haarmasker van avocado ideaal.

Eigenschappen

Avocado’s bevatten veel vitamines die ervoor kunnen zorgen dat beschadigd haar herstelt en diep gevoed wordt en het zijn natuurlijke glans weer terugkrijgt. Avocado is dan ook een erg effectief en bovendien geheel natuurlijk ingrediënt.

Ingrediënten

 • Eén avocado
 • Tarwekiemolie
 • Een rijpe bakbanaan

Hoe maak je dit haarmasker?

Om dit haarmasker te maken, meng je in de blender het vruchtvlees van één avocado met een rijpe bakbanaan en één eetlepel tarwekiemolie. Meng het grondig tot er een homogene pasta ontstaat. Breng dit masker aan op nat haar en laat het een uur inwerken. Gebruik dit masker twee keer per week en je zult zeker fantastische resultaten zien.

Spoeling van appelazijn

Appelazijn

Appelazijn kan ervoor zorgen dat je haar weer gaat glanzen en reguleert de pH-waarde van de hoofdhuid, waardoor de azijn gebruikt kan worden om roos tegen te gaan.

Eigenschappen

Dit zure middel gemaakt van de suikers in appels bevat vitamines die ervoor kunnen zorgen dat het huidweefsel op de hoofdhuid weer vitaal wordt.

Ingrediënten

Hoe maak je deze spoeling?

Om deze natuurlijke haarspoeling te maken, los je slechts een beetje appelazijn op in wat water. Giet dit mengsel over in een flesje met spuitdop en besproei er de haren mee. Laat de spoeling dertig minuten zitten. Aanbevolen wordt om deze spoeling dagelijks te gebruiken tot je de gewenste resultaten hebt bereikt.

Amandelolie

Amandelolie op het Haar

Amandelolie heeft het vermogen de haren sterker te maken. De olie kan helpen haarverlies te voorkomen, doordat het haar vanaf de wortel tot de puntjes gevoed wordt.

Eigenschappen

Amandelolie heeft geweldige hydraterende eigenschappen.

Ingrediënten

Hoe gebruik je amandelolie?

Voor dit middel hoef je slechts de twee ingrediënten met elkaar te vermengen. Verdeel het mengsel vervolgens over de hele hoofdhuid en haren vanaf de wortel tot de puntjes. Laat het een uur zitten. Herhaal deze behandeling zoveel als nodig, afhankelijk van hoe beschadigd je haar is.

Mayonaisebehandeling

Mayonaise

Mayonaise kan het haar revitaliseren, de glans herstellen, is vochtinbrengend en verbetert de natuurlijke beweeglijkheid van het haar.

Eigenschappen

De natuurlijke oliën in mayonaise bieden vocht en maken het haar zijdezacht.

Ingrediënten

 • Mayonaise
 • Warm water

Hoe gebruik je mayonaise?

Verdeel de mayonaise over nat haar en laat het 45 minuten intrekken. Spoel het uit met voldoende warm water. Was het haar vervolgens als gewoonlijk met shampoo. Je kunt deze behandeling het beste één keer per week toepassen om de beste resultaten te behalen.

Masker met aloë vera en bier

Aloë Vera

Dit masker is ideaal voor beschadigd haar, gespleten puntjes, een vettige hoofdhuid en een gebrek aan glans.

Eigenschappen

Aloë vera heeft erg veel positieve eigenschappen die het natuurlijke herstel van keratine in het haar stimuleren. Keratine kan verloren gaan door het gebruik van bleek, haarverf en andere agressieve chemische producten.

Ingrediënten

 • ½ kopje bier
 • Twee aloëverastengels
 • Olijfolie

Hoe maak je dit masker?

Om dit masker te maken, schraap je eerst de gel uit de aloëverastengels. Stop de gel vervolgens samen met het bier en één eetlepel olijfolie in de blender en meng tot er een gelijkmatige pasta ontstaat. Verdeel dit masker over het hele haar en masseer het vijf minuten in. Laat vervolgens dertig minuten intrekken. Aanbevolen wordt om dit masker maximaal twee keer per week te gebruiken voor optimale resultaten.

Houd je haar gezond

 • Probeer je haar niet iedere dag te wassen, maar wacht ook niet te lang tussen wasbeurten in. Van te vaak wassen wordt je haar namelijk droog en van te weinig wassen wordt het vet.
 • Probeer je haar niet te wassen met te heet water; dit is namelijk de grootste boosdoener voor droog haar.
 • Voeg aan je shampoo of conditioner een beetje honing toe voor extra hydratatie.
 • Probeer je haar niet te behandelen wanneer het nog nat is.
 • Haal je haren uit de klit om te voorkomen dat de puntjes splijten of afbreken.
 • Knip de puntjes elke zes maanden.
 • Borstel je haar niet wanneer het nog nat is.
 • Houd een gebalanceerd dieet aan.