Hoe haaruitval voorkomen?

Haaruitval is zowel bij mannen als vrouwen een veelvoorkomend probleem en wordt veroorzaakt door factoren zoals genetica, tekort aan vitaminen en mineralen, anemie, stress, hormonale veranderingen, het gebruik van bepaalde medicatie etc. De gemiddelde persoon verliest gewoonlijk ongeveer 100 haren per dag en dat is normaal. Wanneer echter veel meer haren uitvallen, is het mogelijk dat er in je lichaam mis gaat, waardoor we snel moeten handelen om te voorkomen dat de haaruitval een echt probleem wordt.

Waarom valt ons haar uit?

Ons haar is verbonden met het zenuwstelsel en wanneer de zenuwuiteinden zwak zijn, zal het haar makkelijker uitvallen. Deze zwakheid wordt normaal veroorzaakt door bijvoorbeeld veranderingen in het weer, stress, ernstige ziekte, gebrek aan slaap, slechte vertering en andere factoren.

Andere zaken die kunnen bijdragen tot haaruitval zijn: je haar blootstellen aan hoge temperaturen, het gebruik van chemische producten, slechte voeding, dehydratie etc. Gelukkig kunnen enkele wijzigingen in je dagelijkse leven helpen om haaruitval te vermijden en je de indruk van dik en vol haar te geven, zonder enige consequenties.

Tips om haaruitval te voorkomen

In het geval dat haaruitval erfelijk is of ontstaat als gevolg van een ernstige ziekte is het veel moeilijker om een effectieve behandeling te vinden. Onderstaande simpele tips kunnen echter helpen om het probleem te verminderen. Je zal snel het resultaat zien.

Houd een gezond dieet aan

Groenten

Een gezond dieet is erg belangrijk voor gezond haar en het voorkomen van haaruitval. Het is aangeraden voedsel toe te voegen dat rijk is aan ijzer, want dit is de sleutel tot sterke haarfollikels. Verhoog ook je inname van vitamine A, B, C en E. Vermijd voeding met te veel vetten. Eet in plaats daarvan meer rauwe voeding, zoals fruit en groenten.

Vermijd overmatige warmte

Het gebruik van krulijzers, haardrogers of stijltangen, maar ook een verhoogde blootstelling aan de zon zijn zaken die je haar ernstig kunnen verzwakken en als gevolg daarvan haaruitval bevorderen. Het is beter deze gewoonte te minderen of zelfs helemaal te mijden om je haar te beschermen.

Gebruik de juiste producten

Er zijn ontelbaar veel haarproducten op de markt, waarvan de meeste chemische stoffen bevatten die een omgekeerd effect kunnen hebben. Het is belangrijk dat je weet hoe je het juiste product voor jouw type haar en hoofdhuid kan identificeren. Ze zijn namelijk niet allemaal goed voor de gezondheid van jouw haar.

Vermijd het kleuren van je haar

Gekleurd Haar

Haarkleurmiddelen bevatten vele chemische stoffen die het haar verzwakken en dus haaruitval bevorderen. Indien je al last hebt van haaruitval, zou je onder geen enkele omstandigheid je haar mogen kleuren, want je zal het probleem alleen nog maar erger maken.

Drink veel water

Veel water drinken is een van de gezondste gewoonten die we kunnen hebben. De voordelen ervan reiken zelfs tot in het haar. Drink meer water dan je gewoonlijk doet en je zal je haar helpen versterken door het gehydrateerd te houden. Bovendien geef je het zo een glanzend aanzicht.

Natuurlijke remedies

Natuurlijke remedies tegen haaruitval zijn een goede optie om het probleem te verminderen of te voorkomen. De resultaten zijn vaak erg bevredigend.

Aloë vera

Aloë Vera

Deze plant is perfect voor het stoppen van haaruitval en zelfs het stimuleren van haargroei. Breng wat gel van de plant aan op je hoofdhuid en laat het opdrogen. Na enkele uren kan je het afspoelen met koud water.

Wortel en kokosolie

De eigenschappen van deze twee producten gecombineerd maken er een krachtig middel tegen haaruitval van. Meng gelijke delen wortelsap en kokosolie en masseer het mengsel in je haar en hoofdhuid. Laat het 15 minuten inwerken alvorens het af te spoelen met koud water.

Eigeel

Eigeel in het Haar

Eieren zijn een rijke bron van vitamine E, dat we nodig hebben voor een gezonde huid en gezond haar. Je kan eieren toevoegen aan je dieet, maar je kan eigeel ook direct op je hoofdhuid aanbrengen. Laat het 30 minuten inwerken voor je het zoals gewoonlijk afspoelt.

Knoflook

Deze behandeling die ’s nachts inwerkt zal je haar versterken, haaruitval voorkomen en je haar een glanzender uiterlijk geven. Snijd een teentje knoflook in twee delen en masseer er je hoofdhuid in cirkelvormige bewegingen mee. Breng vervolgens wat olijfolie op je hoofdhuid aan en bedek je haar met een douchekapje of wat vershoudfolie. Was je haar de volgende ochtend met water en een beetje zeep om de olie te verwijderen en de geur van de knoflook te neutraliseren.