Comateuze relaties zullen je kapot maken

We spreken van een comateuze relatie wanneer je jezelf opgesloten voelt, of het nu door je eigen conformiteit is of door je angst om de realiteit onder ogen te zien. Wees sterk en vind geluk.
Comateuze relaties zullen je kapot maken

Geschreven door Raquel Lemos Rodríguez

Laatste update: 24 augustus, 2022

Ben je ooit jezelf kwijtgeraakt in een comateuze relatie? We hebben het over relaties die je vast laten zitten, waardoor je niet voorwaarts of achterwaarts gaat. Het zijn relaties die je ook van binnen en van buiten kapot maken.

Deze soort band betekent immers het einde van jezelf, omdat het je in een staat brengt waarin je je voelt alsof je niet kan bewegen. Het is alsof al het andere in je leven stopt, terwijl je wacht op iets dat nooit zal gebeuren.

Wat je zou moeten doen

Je realiseert je namelijk niet hoe belangrijk het is om assertief te zijn op die momenten. Je moet jezelf bewust zijn van wat je verdient, jezelf waarderen en niet bang zijn om die andere persoon los te laten. Waarom zijn we niettemin vaak zo bang om dit te doen?

Loslaten

Het accepteren van comateuze relaties

Niemand dwingt je om jezelf te verliezen in een relatie zoals deze, maar op een of andere manier komt het erop neer dat je de situatie die je in een negatieve spiraal brengt accepteert tot op het punt dat het onmogelijk is om weer omhoog te klimmen.

Wil je weten wat voor soorten comateuze relaties er zijn?

Zijn we een koppel of zijn we vrienden?

Angst en slechte ervaringen in het verleden weerhouden ons er soms van om openlijk te blijven praten in relaties. Dit laat twijfels opkomen en zorgt ervoor dat we niet weten hoe we ons moeten gedragen of voorwaarts kunnen bewegen. Het is niet een kwestie van het label dat je erop plakt, maar van weten wat er gebeurt, zodat je op een gepaste manier kunt optreden.

Ik kan niet leven zonder jou

Emotionele afhankelijkheid is een van de meest ernstige problemen in de hedendaagse wereld.

Als je altijd iemand zoekt die je het gevoel geeft dat je niet alleen bent en iemand nodig hebt die je gelukkig maakt, kan emotionele afhankelijkheid misschien jouw probleem zijn.

Ik wil niet meer samen met je zijn, maar ik kan de gewoonte niet verbreken en je niet verlaten

Veel relaties houden lange tijd aan, ondanks het feit dat het koppel niet meer wil samenzijn. Dit gebeurt wanneer je eraan gewend raakt om samen te zijn en bang bent om los te breken. Deze situatie weerhoudt je ervan om voorwaarts te bewegen.

Lees dit:
Waarom komen relaties tot hun einde?

Afhankelijkheid

Relaties die je in een coma brengen

De drie situaties die hierboven genoemd worden, zijn echt en komen vaker voor dan je zou denken. De eerste soort is de belangrijkste om op te letten.

Er is niets zo erg in een relatie, wat voor relatie dan ook, als je niet weten wat je relatie inhoudt.

Als je niet weet of je een koppel bent of gewoon vrienden, hoe gedraag je je dan? Communicatie is zeer belangrijk, maar in dit type comateuze relatie is een van de twee bang. Misschien is hij/zij gekwetst in het verleden hebben jullie gewoon verschillende intenties.

Uitdagingen

Triest genoeg gaat een van de twee gekwetst worden als je verwachtingen hebt die zijn gevormd in een ‘neprelatie’ en die waarschijnlijk nooit vervuld gaan worden.

In de tweede situatie, een van de gevaarlijkste, komt het erop neer dat jouw geluk afhankelijk is van de andere persoon. Het is misschien wel de moeilijkste relatie om uit te stappen.

Het probleem is niet de relatie, maar hoe je relateert aan je partner. Het is een afhankelijkheid die is ontstaan door emotionele tekorten, angsten en trauma’s.

Afhankelijkheid

Afhankelijk zijn van een ander is een van de ergste dingen die kunnen gebeuren. Je komt namelijk niet vooruit en je raakt jezelf kwijt in een destructieve relatie die je gebruikt om je wensen te bedekken. Soms verwarren we ook nog liefde met behoeften.

Oppassen!
Vijf tekenen dat je relatie ten einde is

Verdriet

Leer om los te laten

Al deze relaties hebben iets gemeen: de angst om los te laten. Dit gebeurt zelfs in relaties waar twijfels bestaan over wat de relatie is, omdat er een eenzijdige hoop is dat het iets zal worden. Maar deze situatie bestaat voornamelijk op in langetermijnrelaties, waar de gewoonte je ervan weerhoudt om je eigen beslissingen te maken en om in een andere richting te gaan.

Het meest deprimerende van een comateuze relatie is dat je jezelf vervolgens niet toestaat om iemand de vinden waar je daadwerkelijk gelukkig mee kunt zijn.

Verbrand Boek

Laat los

Loslaten is moeilijk en naarmate je ouder wordt, is het steeds moeilijker. De angst om alleen te zijn en om nooit iemand anders te vinden, geeft je immers een ongemakkelijk gevoel.

Heb je jezelf ooit bevonden in een comateuze relatie?


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.