Blijf bij de mensen die jou waarderen

Omwille van je eigen mentale gezondheid is het heel belangrijk om jezelf te omringen met mensen die jouw deugden en tekortkomingen respecteren en accepteren, zonder jou te willen veranderen aan de hand van hun eigen verlangens.

Het is niet altijd makkelijk om je plekje te vinden in deze complexe wereld.

Het is zelfs nog moeilijker om mensen te vinden die aansluiten op jouw ruwe kanten, jouw lege ruimtes. Mensen die jouw waarden ondersteunen en trouwe metgezellen zijn gedurende je hele leven.

Blijf bij de mensen die jou van je slechtste kant hebben gezien en je toch nog elke dag blijven helpen om een beter persoon te worden. Blijf bij de mensen die elke ochtend wanneer je je ogen opendoet een lach op je gezicht brengen en je angsten, zorgen en ongeluk verdrijven.

Hoewel het misschien onmogelijk lijkt, is er in werkelijkheid bijna altijd meer dan één persoon die in staat is licht te schijnen tijdens jouw donkere momenten. Mensen die weten wat ze hebben, wanneer ze het hebben. En we hebben het in dit geval ook niet alleen over romantische relaties.

We hebben in het leven allemaal vrienden, familie en een partner nodig die ons respecteren en begrijpen. Het is niet alleen belangrijk om van onszelf te houden en ons eigen zelfvertrouwen elke dag sterker te maken, maar ook om een goed sociaal netwerk om ons heen te hebben.

Blijf bij de mensen die jou aanmoedigen om een beter persoon te worden

Mensen die jou ervan weerhouden te veranderen zijn mensen die jouw persoonlijke groei in bedwang houden. Niemand is het perfecte voorbeeld van absolute puurheid en alle mensen hebben een zeer fundamentele eigenschap in zich en dat is het vermogen om moeilijkheden te overwinnen, om elke dag iets te leren, nieuwe lessen in zich op te nemen.

 • Geef mensen die jou verrijken toegang tot jouw leven. Laat deze mensen je leiden om persoonlijke groei te bevorderen.
 • Om elke dag een beter persoon te worden is het belangrijk om je bewust te zijn van je eigen fouten en beperkingen. En dit kun je alleen bereiken door nederig te zijn.
 • Blijf bij de persoon die in plaats van jou te beoordelen, bekritiseren of straffen, juist het perfecte voorbeeld is van hoe jij je ook zou moeten gedragen. Deze persoon zal jou namelijk helpen om je angsten onder ogen te komen, je zenuwen te kalmeren en zelfverzekerder door het leven te gaan.

Blijf bij de mensen voor wie jij ‘onmisbaar’ bent in hun dagelijkse leven

Kijken naar Stad

Je hebt vast weleens gehoord of gelezen dat het belangrijk is om niet afhankelijk te zijn van anderen of om nooit iemand anders nodig te hebben. Het is echter ook belangrijk om dit soort dingen vrij objectief te bekijken. Als er namelijk één ding zeker is, dan is het wel het gegeven dat we bepaalde mensen nodig hebben in ons leven om gelukkig te zijn.

 • Je moet onderscheid leren maken tussen de behoefte om mensen van wie je houdt aan je zijde te hebben en de drang hen te veranderen in iets dat jij wilt dat ze zijn, de drang om hun vrijheid, hun mogelijkheid om te kiezen en hun persoonlijke groei te beperken.
 • Mensen die jou nodig hebben, zouden ook moeten weten hoe ze jou moeten respecteren. Waarschijnlijk ben je onmisbaar in het leven van veel mensen, maar dit betekent wel dat je deze mensen moet respecteren en van ze moet houden zonder ze te verstikken. Dit is een verrijkende vorm van liefde.
 • Blijf bij de mensen die jou elke dag laten zien dat je belangrijk voor ze bent; deze mensen kunnen jou gelukkig maken zonder zich aan jou op te dringen, je onder controle te houden of je te wantrouwen.

Blijf bij de mensen die jou licht brengen op donkere dagen

Ik weet bijna zeker dat ook jij een familielid of vriend hebt die jou helemaal niet helpt wanneer je bij hem aanklopt met een probleem, maar in plaats daarvan juist alleen maar de nadruk legt op de fouten die je hebt gemaakt, die jou in deze lastige situatie hebben gebracht.

 • Sommige mensen zijn nu eenmaal alleen maar in staat je nog verder te vernederen in plaats van antwoorden te bieden. Dit zijn mensen die je het beste kunt vermijden. Wanneer er iets misgaat in je leven, denk dan heel goed na bij wie je op zoek wilt gaan naar steun, al is het maar voor een luisterend oor.
 • Sommige mensen zullen naar je luisteren en je respecteren. Dit soort mensen weten hoe ze openheid en empathie kunnen laten zien.
 • Blijf bij de mensen die jou niet beoordelen, maar zich juist met jou verbinden. Deze mensen zijn in staat om zich in je te verplaatsen, om je beter te kunnen begrijpen.
 • Laat de mensen die in staat zijn je te kalmeren op donkere dagen en je te troosten wanneer je eenzaam bent niet gaan.

Blijf bij de mensen die toegewijd zijn, wiens emoties niet van de ene op de andere dag omslaanDonker

Voor sommige mensen hebben stabiliteit, respect en toewijding helemaal geen betekenis. Dit soort mensen tonen de ene dag allerlei vormen van genegenheid, liefde en respect en de andere dag alleen maar onverschilligheid. Dit is niet alleen mogelijk bij een partner, maar ook bij vrienden of familieleden. Deze mensen tonen alleen onstabiele emoties en een gebrek aan emotionele volwassenheid.

 • Niemand heeft het recht om de ene dag allemaal beloftes te doen en deze beloftes de volgende dag gewoon weer in te trekken, alsof jij helemaal geen gevoelens hebt. Dit zijn ongetwijfeld de meest destructieve en giftige relaties die er bestaan. Daarom is het om jezelf te beschermen belangrijk om zo min mogelijk contact te hebben met dit soort mensen.
 • Blijf bij de mensen die laten zien dat ze emotioneel volwassen zijn en evenwichtig zijn in de manier waarop ze dag in dag uit genegenheid tonen, hun gevoelens uiten en woorden uitspreken.
 • Als mensen hebben we behoefte aan zekerheid. Daarom zou je jezelf moeten omringen met mensen die niet van de ene op de andere dag van mening veranderen, die onwrikbare toewijding bieden en met wie je een uitgesproken overeenkomst hebt om je aan je beloftes te houden in plaats van ze te verbreken.
Bekijk Ook