Cellulite bestrijden met zeezout

Wil je een natuurlijke en effectieve manier vinden om van cellulite af te komen? Wij zullen je laten zien hoe zeezout je beste vriend kan worden.
Cellulite bestrijden met zeezout

Laatste update: 18 december, 2018

Cellulite. Bijna 80% van de vrouwen lijden aan cellulite en hoewel het zeker erfelijk is, moet je ook niet vergeten dat slechte eetgewoonten en een sedentaire levenswijze ervoor zorgen dat het kan verergeren. Maar wat als cellulite bestrijden met zeezout mogelijk was?

Kun je helemaal van cellulite afkomen? Natuurlijk niet. Maar je kunt ervoor zorgen dat het minder zichtbaar wordt en je figuur slanker maken zodat het minder opvalt als je een bikini of skinny jeans aantrekt.

Cellulite bestrijden vraagt om dagelijkse inspanning, het onderhouden van goede eetgewoonten en regelmatig bewegen om van het opgeslagen vet af te komen.

Er zijn ook behandelingen die je iedere week kunt toepassen om de uitstraling van je huid te verbeteren.

In het artikel van vandaag zullen we je laten zien hoe je zeezout kunt gebruiken om cellulite te bestrijden. Ben je er klaar voor te leren hoe?

Zeezout en zijn voordelen tegen cellulite

Zeezout

Zeezout is een natuurlijk scrubmiddel. Naar het schijnt is zout een van de beste middelen als het gaat om het reinigen van je poriën en het verminderen van de ophoping van gifstoffen die ontstekingen, vochtretentie en die altijd aanwezige, vervelende cellulite.

Eerder hebben we het gehad over de voordelen van zeezout met betrekking tot het verwijderen van acne.

Dit natuurlijke middel is verkrijgbaar in vrijwel alle supermarkten en natuurwinkels en is een geweldige manier om het weefsel onder de huid te ontstoppen.

Zeezout uit de dode zee zou volgens onderzoek de beste variant zijn tegen huidgerelateerde problemen.

Cellulite bestrijden met zeezout

Zeezout in Bad

Deze zeezoutbehandeling kun twee keer per week toepassen.

Alles wat je nodig hebt is een ontgiftend bad om de poriën van je huid te openen, de gifstoffen te verwijderen en je lichaam te voorzien van de juiste voedingsstoffen voor een gezonde weefselbalans. 

Let goed op wat je nodig hebt en hoe je het bereidt.

Ingrediënten

  • 250 gram zeezout
  • 125 gram zuiveringszout
  • 20 druppels essentiële olie van cipres of grapefruit
  • 20 druppels essentiële dennenolie
  • 15 druppels essentiële mandarijnolie
  • 250 gram magnesiumsulfaatzout

Bereiding

Je moet proberen dit bad ten minste één of twee keer per week te nemen.

We moeten erop wijzen dat je ook andere essentiële oliën voor dit recept kunt gebruiken. Waarom? Deze oliën zouden heel effectief zijn tegen ontstekingen en helpen bij het verwijderen van alle vetknobbeltjes die cellulite veroorzaken.

  • Het eerste dat je moet doen is alle ingrediënten met elkaar vermengen in een kom: het zeezout, het zuiveringszout, het magnesiumsulfaatzout en de essentiële oliën.
  • Roer ze goed door elkaar met een houten lepel. Voeg er nog geen water aan toe.
  • De tweede stap is simpel: giet de helft van het mengsel in het hete badwater dat je eerder al hebt klaargemaakt.
  • Met een spons die geschikt is voor scrubben masseer je de andere helft van het zeezoutmengsel in op je dijen of waar je ook maar cellulite hebt.

Als je klaar bent met de massage blijf je in bad zitten en laat je alles nog even inweken. Je kunt je dan afspoelen en afdrogen als normaal.

Als je deze simpele behandeling iedere week toepast, zul je zien hoe de cellulite langzamerhand minder wordt. Denk er echter aan dat het belangrijk is om niet te overdrijven met zout. Dat zou immers een irriterende werking kunnen hebben en je huid uitdrogen.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


  • Gunderson, C. (2012). Celulitis: definición, etiología y manifestaciones clínicas. Revista de Enfermedades Infecciosas En Pediatría.
  • Mateos, A. J. M., & Morales, M. D. M. (2007). Celulitis periorbitaria y celulitis orbitaria. FMC Formacion Medica Continuada En Atencion Primaria. https://doi.org/10.1016/S1134-2072(07)71894-7
  • Maestro Durán, R., & Borja Padilla, R. (1993). Actividad antioxidante de los compuestos fenólicos. Grasas y Aceites. https://doi.org/10.3989/gya.1993.v44.i2.1105
  • FICA, A. (2003). Celulitis y erisipela: Manejo en atención primaria. Revista chilena de infectología, 20(2), 104-110. https://scielo.conicyt.cl/scielo.php?pid=S0716-10182003000200004&script=sci_arttext
  • Koutkia P, Mylonakis E, Boyce J. (1999). Cellulitis: evaluation of possible predisposing factors in hospitalized patients. Diagn Microbiol Infect Dis 1999; 34: 325-7.
  • Roe, E., Serra, E., Guzman, G., & Sajoux, I. (2018). Structural changes of subcutaneous tissue valued by ultrasonography in patients with cellulitis following treatment with the PnKCelulitis® program. Journal of Clinical and Aesthetic Dermatology.
  • Josefina de Peña, M. H.-P. (2005). Lipodistrofia ginecoide (celulitis). Rev Cent Dermatol Pascua.
  • ANDINA, S. (n.d.). La sal que cura. https://prama.com.ar/wp-content/uploads/sal_andina.pdf

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.