6 natuurlijke peelings voor een stralende huid

· 19 mei 2016

De meesten van ons willen een gladde en stralende huid hebben die ons er mooi en gezond uit laat zien. Onze huid wordt dagelijks echter blootgesteld aan een hoop factoren die dit kunnen veranderen, waardoor onder andere donkere vlekken, sproeten of acne veroorzaakt wordt, wat onze schoonheid beïnvloedt. Gelukkig zijn er een hoop producten die helpen om voor je huid te zorgen om deze veranderingen te voorkomen en de huid stralend te houden.

Zoals we allemaal weten zijn chemische producten erg duur en kunnen ze soms huidirritaties veroorzaken. Daarom willen we 6 geweldige natuurlijke peelings die je kunnen helpen om je huid te verzorgen met je delen, zodat deze er perfect en stralend uit ziet.

Bananenpeeling

Banaan is een erg gezond ingrediënt voor je huid. Bananen helpen je om je huid te hydrateren, onzuiverheden te verwijderen en de huid jong te houden. Je zal olijfolie en eieren combineren in deze natuurlijke peeling, wat twee erg gezonde ingrediënten zijn voor je huid en die geweldig zijn om deze te hydrateren en een diepe reiniging te doen.

Ingrediënten

 • 1 banaan
 • 1/2 kopje olijfolie
 • 2 eieren

Bereiding

Meng de eieren met de olijfolie in een schone kom. Voeg vervolgens een rijpe banaan toe en maak een smeersel. Wanneer de pasta klaar is, breng je het aan op de hals en het gezicht en laat je het een half uur zitten. Spoel tot slot af met koud water.

Haverpeeling

Haverpeeling

Deze haverpeeling is geweldig voor een diepe huidreiniging en het elimineren van dode cellen die ophopen als een gevolg van blootstelling aan de zon, milieuvervuiling of het gebruik van make-up. Haver helpt om de huid glad te maken en verwijdert ook die onzuiverheden die je schoonheid kunnen beïnvloeden.

Ingrediënten

 • 2 eetlepels haver
 • 4 eetlepels melkwei

Bereiding

Meng de twee ingrediënten goed en breng het daarna aan op je hele gezicht met zachte ronde massages. Laat het tien minuten zitten en verwijder het daarna met koud water.

Gevoelige huid peeling

Deze natuurlijke peeling is geweldig voor het verwijderen van dode huidcellen op een gevoelige huid. De ingrediënten helpen om de huid glad te strijken, hem diep te reinigen en volledig te laten stralen.

Ingrediënten

 • 2 eetlepels bruine suiker
 • 3 eetlepels avocado-olie
 • 1/2 komkommer

Bereiding

Vermaal de komkommer goed om een pasta te maken en meng het vervolgens met de suiker en avocado-olie. Wanneer je alle ingrediënten goed gemengd hebt, breng je het aan op je gezicht en hals en laat je het twintig minuten zitten.

Wortelpeeling

Wortelmasker

Deze wortelpeeling is geweldig voor het diep reinigen van de huid, verwijderen van onzuiverheden en het voorkomen van vroegtijdige ouderdom. De ingrediënten beschermen de huid en helpen het herstellen na beschadiging door de zon.

Ingrediënten

 • 1 theelepel wortelsap (5 ml)
 • 1 theelepel citroensap
 • 1 eetlepel droge gist (10 gram)
 • 1 theelepel olijfolie
 • 1 1/2 theelepel yoghurt

Bereiding

Meng alle ingrediënten in een kom en maak een romig smeersel. Breng het vervolgens aan op je hals en gezicht en laat het dertig minuten zitten. Als je huid vettig is, voeg dan geen olie toe aan het mengsel. Je zou het niet moeten gebruiken op een huid met acne of uitslag.

Peeling met zout en ananas

Deze peeling is geweldig voor het verfrissen van de huid, het elimineren van overtollige vet en het natuurlijk schoonmaken. Je kan het gebruiken voor acne en zelfs op je rug smeren om een vettige huid te bestrijden.

Ingrediënten

 • 2 eetlepels zeezout (20 gram)
 • 2 ananasschijfjes

Bereiding

Vermaal de ananas en voeg daarna zout toe. Wanneer je het goed gemengd hebt, kan je het aanbrengen op je gezicht, hals en rug. Laat het twintig minuten zitten en spoel het daarna af met koud water. Als je huid erg droog is, dan kan je een beetje olijfolie aan dit recept toevoegen.

Peeling met baking soda en kokosolie

Baking Soda

Deze natuurlijke peeling zal helpen om dode huidcellen te verwijderen en je huid diep reinigen om de egale tint en schoonheid terug te krijgen. Baking soda is een ingrediënt dat overtollig vet op de huid verwijdert, voor een diepe reiniging zorgt en onzuiverheden bestrijdt. Kokosolie is een geweldige vochtinbrenger, die je zal helpen om de droogheid die veroorzaakt wordt door de baking soda te bestrijden.

Ingrediënten

 • 4 eetlepels baking soda (40 gram)
 • 3 of 4 eetlepels kokosolie

Bereiding

Meng alle ingrediënten om een pasta te maken en breng het vervolgens aan op je gezicht, hals en elk ander gebied waar je wilt exfoliëren. Laat het tien minuten zitten en verwijder het vervolgens met koud water.