6 natuurlijke peelings voor een stralende huid

13 februari 2019
De meesten van ons willen een gladde en stralende huid hebben die ons er mooi en gezond uit laat zien. Onze huid wordt dagelijks echter blootgesteld aan een hoop factoren die dit kunnen veranderen, waardoor onder andere donkere vlekken, sproeten of acne veroorzaakt wordt, wat onze schoonheid beïnvloedt.

Er zijn een hoop producten die helpen om voor je huid te zorgen en om veranderingen te voorkomen zodat je je huid stralend kunt houden. We weten echter dat deze chemische producten erg duur kunnen zijn en soms huidirritaties veroorzaken. Daarom delen we 6 geweldige natuurlijke peelings, zodat je huid er perfect en stralend uit kan zien.

6 natuurlijke peelings voor een stralende huid

1. Bananenpeeling

Banaan is een erg gezond ingrediënt voor je huid. Bananen helpen je om je huid te hydrateren, onzuiverheden te verwijderen en bovendien de huid jong te houden.

Je zal olijfolie en eieren combineren in deze natuurlijke peeling, omdat dit twee erg gezonde ingrediënten zijn voor je huid, die geweldig zijn om deze te hydrateren en een diepe reiniging te doen.

Ingrediënten

 • 1 banaan
 • 1/2 kopje olijfolie
 • 2 eieren

Bereiding

Meng eerst de eieren met de olijfolie in een schone kom. Voeg vervolgens een rijpe banaan toe en maak een smeersel. Wanneer de pasta klaar is, breng je het aan op de hals en het gezicht en laat je het een half uur zitten. Spoel tot slot af met koud water.

2. Haverpeeling

Haverpeeling

Deze peeling met haver is geweldig voor een diepe huidreiniging en het elimineren van dode cellen die ophopen als een gevolg van blootstelling aan de zon, milieuvervuiling of het gebruik van make-up. Haver helpt om de huid glad te maken en verwijdert ook die onzuiverheden die je schoonheid kunnen beïnvloeden.

Ingrediënten

 • 2 eetlepels haver
 • 4 eetlepels melkwei

Bereiding

Meng de twee ingrediënten goed en breng het daarna aan op je hele gezicht met zachte ronde massages. Laat het 10 minuten zitten en verwijder het daarna met koud water.

Lees ook:
3 peelings om een droge huid te bestrijden

3. Wortelpeeling

Wortelmasker

Deze wortelpeeling is geweldig voor het diep reinigen van de huid, verwijderen van onzuiverheden en het voorkomen van vroegtijdige veroudering. De ingrediënten beschermen de huid en helpen het ook herstellen na beschadiging door de zon.

Ingrediënten

 • 1 theelepel wortelsap (5 ml)
 • 1 theelepel citroensap
 • 10 gram droge gist (1 eetlepel)
 • 1 theelepel olijfolie
 • 1 1/2 theelepel yoghurt

Bereiding

Meng eerst alle ingrediënten in een kom en maak een romig smeersel. Breng het vervolgens aan op je hals en gezicht en laat het dertig minuten zitten. Als je huid vettig is, voeg dan geen olie toe aan het mengsel. Je zou het niet moeten gebruiken op een huid met acne of uitslag.

4. Peeling met zout en ananas

Deze peeling is geweldig voor het verfrissen van de huid, het elimineren van overtollige vet en het natuurlijk schoonmaken. Je kan het gebruiken voor acne, maar bijvoorbeeld ook op je rug smeren om een vettige huid te bestrijden.

Ingrediënten

 • 2 eetlepels zeezout (20 gram)
 • 2 ananasschijfjes

Bereiding

Vermaal de ananas en voeg daarna zout toe. Wanneer je het goed gemengd hebt, kan je het aanbrengen op je gezicht, hals en rug. Laat het twintig minuten zitten en spoel het daarna af met koud water. Als je huid erg droog is, dan kan je een beetje olijfolie aan dit recept toevoegen.

5. Peeling met baksoda en kokosolie

Baking Soda

De laatste van onze natuurlijke peelings zal helpen om dode huidcellen te verwijderen en je huid diep reinigen om de egale tint en schoonheid terug te krijgen.

Baksoda is een ingrediënt dat overtollig vet op de huid verwijdert, voor een diepe reiniging zorgt en ook onzuiverheden bestrijdt. Kokosolie daarentegen is een geweldige vochtinbrenger, die je zal helpen om de droogheid die veroorzaakt wordt door de baksoda te bestrijden.

Ingrediënten

 • 4 eetlepels baksoda (40 gram)
 • 3 of 4 eetlepels kokosolie

Bereiding

Meng alle ingrediënten om een pasta te maken en breng het vervolgens aan op je gezicht, hals en elk ander gebied waar je wilt exfoliëren. Laat het tien minuten zitten en verwijder het vervolgens met koud water.

Wil je nog een recept voor natuurlijke peelings? Lees dan:
Gezichtspeeling van aspirine voor een mooie huid

6. Natuurlijke peelings voor een gevoelige huid

Deze natuurlijke peeling is geweldig voor het verwijderen van dode huidcellen op een gevoelige huid. De ingrediënten helpen om de huid glad te maken, hem diep te reinigen en daardoor volledig te laten stralen.

Ingrediënten

 • 2 eetlepels bruine suiker
 • 3 eetlepels avocado-olie
 • 1/2 komkommer

Bereiding

Vermaal de komkommer goed om een pasta te maken en meng het vervolgens met de suiker en avocado-olie. Wanneer je alle ingrediënten goed gemengd hebt, breng je het aan op je gezicht en hals en laat je het twintig minuten zitten. 

 • Vinita D. Apraj, N. S. P. (2016). Evaluation of Skin antiaging potential of Citrus reticulata Blanco Peel. Pharmacognosy Research. https://doi.org/10.4103/0974
 • Pazyar, N., Yaghoobi, R., Kazerouni, A., & Feily, A. (2012). Oatmeal in dermatology : A brief review. Indian Journal of Dermatology, Venereology, and Leprology. https://doi.org/10.4103/0378-6323.93629
 • Burlando, B., & Cornara, L. (2013). Honey in dermatology and skin care: A review. Journal of Cosmetic Dermatology. https://doi.org/10.1111/jocd.12058
 • Binic, I., Lazarevic, V., Ljubenovic, M., Mojsa, J., & Sokolovic, D. (2013). Skin ageing: Natural weapons and strategies. Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine. https://doi.org/10.1155/2013/827248