Gezichtspeeling van aspirine voor een mooie huid

Wij raden aan om deze exfoliant ’s avonds te gebruiken voor het slapengaan. Smeer je huid de dagen daarna in met een sterke zonnebrandcrème. Je huid zal na deze behandeling namelijk gevoeliger zijn voor de zon.
Gezichtspeeling van aspirine voor een mooie huid

Geschreven door Daniela Echeverri Castro

Laatste update: 24 augustus, 2022

Scrubs en peelings voor je gezicht zijn tegenwoordig zeer populair geworden. Deze producten zorgen er namelijk voor dat de huid diep gereinigd wordt en verminderen pukkeltjes, sproeten, littekens en andere cosmetische problemen. Heb je weleens van een gezichtspeeling van aspirine gehoord?

Deze behandelingen zijn in kuuroorden en schoonheidssalons vaak vrij duur en voor veel vrouwen daarom niet betaalbaar. Gelukkig ben je voor deze behandeling niet afhankelijk van de hulp van een schoonheidsspecialiste.

Je kunt deze behandeling namelijk eenvoudig zelf thuis toepassen en maken van ingrediënten die helemaal niet duur en juist gemakkelijk verkrijgbaar zijn.

Waar moet je rekening mee houden voordat je deze gezichtspeeling van aspirine toepast?

Voordat je deze behandeling zelf thuis uitprobeert, is het belangrijk dat je je huid enkele dagen van te voren al begint voor te bereiden om te veel droogheid te voorkomen en de verwijdering van onzuiverheden te vergemakkelijken.

Afhankelijk van je huidtype is het veelvoorkomend dat je tijdens en na een peeling last hebt van een droge huid. De peeling zorgt er namelijk voor dat je de dode huid die zich op het huidoppervlak heeft opgestapeld verwijdert.

Het is een goed idee om de behandeling eerst even te testen op een klein deel van je gezicht om er zeker van te zijn dat je niet plots last krijgt van allerlei ernstige bijwerkingen, zoals een pijnlijk brandend of jeukend gevoel.

Als je tijdens de test wel last krijgt van bijwerkingen, dan kun je deze peeling beter overslaan en een behandeling toepassen die iets minder agressief is.

De resultaten van deze behandelingen hangen af van je huidtype en je gebruikelijke huidverzorgingsroutine.

Met al deze gegevens in je achterhoofd nodigen we je uit om erachter te komen hoe je zelf thuis een gezichtspeeling van aspirine kunt maken om de huid te herstellen en verjongen.

Gezichtspeeling van aspirine voor een mooie huid

Gezichtspeeling van aspirine voor een mooie huid

Aspirine is over de hele wereld een van de populairste pijnstillers die je zonder recept kunt halen bij de apotheek. Het middel wordt doorgaans gebruikt om kleine problemen te behandelen, zoals hoofdpijn.

Wat veel vrouwen echter niet weten is dat dit ingrediënt ook veel voordelen biedt voor de huid. Dit komt doordat aspirine in staat is de huid te herstellen en pukkeltjes en onzuiverheden te verminderen.

Aspirine bevat namelijk een grote hoeveelheid salicylzuur. Dit is een vetoplosbaar ingrediënt dat vaak wordt toegevoegd aan cosmetische producten zoals crèmes en scrubs die bedoeld zijn om:

 • De huid te vernieuwen.
 • Pukkeltjes te elimineren.
 • Het gelaat te verbeteren.
 • Dode huidcellen te verwijderen.

En alsof dit niet al genoeg is, heeft aspirine ook een ontstekingsremmende werking die kan helpen om problemen als acne tegen te gaan en littekenvorming te voorkomen.

Als je er klaar voor bent om je te laten verbazen door het vermogen dat aspirine heeft om de gezondheid van je huid te verbeteren, lees dan verder om erachter te komen hoe je deze geweldige peeling zelf thuis kunt maken.

Hoe maak je deze gezichtspeeling van aspirine?

Hoe maak je deze gezichtspeeling van aspirine

Omdat dit een vrij heftige behandeling is, raden wij aan dat je de peeling alleen ’s avonds toepast en blootstelling aan de zon vermijdt.

Daarnaast is het ook niet aangeraden om deze behandeling te vaak toe te passen. Deze peeling ontdoet de huid namelijk van zijn natuurlijke oliën, waardoor de huid droog wordt. Pas de behandeling daarom niet vaker dan twee of drie keer per maand toe.

Ingrediënten

 • 5 aspirines
 • 15 gr. honing (2 eetlepels)
 • 1 eetlepel gewone yoghurt (15 gr.)

Bereiding

Stamp de aspirines fijn met een vijzel tot je een zacht poeder hebt. Meng dit poeder vervolgens met de eetlepels honing, bij voorkeur biologische honing, en de eetlepel yoghurt tot je een pasta hebt.

Gebruiksaanwijzing

 • Voordat je deze peeling op je gezicht aanbrengt is het de bedoeling dat je je gezicht eerst goed schoonmaakt. Zorg er vooral voor dat je alle make-up restjes goed verwijdert.
 • Maak vervolgens een washandje nat met heet water of verwarm het washandje dertig seconden in de magnetron en leg het washandje dan over je gezicht heen. Hierdoor zullen je poriën opengaan en zal het masker dieper in de huid kunnen trekken.
 • Dep je gezicht droog en breng een dunne laag van de peeling op de huid aan. Laat de peeling minstens twintig minuten zitten, maar niet langer dan een half uur.
 • Wanneer deze tijd voorbij is, spoel je de peeling af met warm water en smeer je je gezicht in met een goede moisturizer.

Nog een paar aanbevelingen

Nog een paar aanbevelingen over het gebruik van deze gezichtspeeling van aspirine

Het is belangrijk om je gezicht de dagen nadat je de peeling hebt toegepast in te smeren met zonnebrandcrème. Je huid zal deze dagen namelijk gevoeliger zijn dan normaal.

Gebruik op de dagen tussen de peelings in milde huidverzorgingsproducten die de huid zullen helpen zich te regenereren.

Als je deze stappen zorgvuldig opvolgt, dan zul je al na de eerste maand positieve resultaten zien en zal je huid er stralender en jonger uitzien.

De eigenschappen van deze peeling die de uitstraling van je huid verbeteren kunnen ook worden gebruikt op andere delen van je lichaam, zoals onder je oksels, op je ellebogen en op je knieën, waar dode huidcellen zich vaak sneller opstapelen.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.



Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.