Een antirimpelcrème maken: probeer dit huisrecept

Rozenbottelolie doet littekens vervagen en verjongt de huid. Bovendien stimuleert rozenbottelolie de productie van collageen, waardoor het niet alleen gebruikt kan worden om het ontstaan van fijne lijntjes en rimpels te voorkomen, maar ook om ze te verminderen.
Een antirimpelcrème maken: probeer dit huisrecept
Carlos Fabián Avila

Geschreven en geverifieerd door de arts Carlos Fabián Avila.

Laatste update: 27 september, 2018

Antirimpelcrèmes uit de winkel bevatten chemische bestanddelen. Maar die kunnen schadelijk zijn voor de huid. De natuurlijke alternatieven zijn echter ook beschikbaar in de winkel. Helaas moet je daarvoor dan nogal diep in je buidel gaan tasten. Zelf thuis een antirimpelcrème maken is dan zeker een prima alternatief.

In dit artikel leer je hoe je zo’n crème kunt maken op basis van volledig natuurlijke ingrediënten. En het prijskaartje? Dat zal heel wat lager zijn. Misschien kun je zelfs een extra portie antirimpelcrème maken voor je vrienden! Lees snel verder en ontdek deze eenvoudige en gezonde methode.

Ontdek de ingrediënten die het beste zijn voor jouw huidtype

Het recept hieronder is ontwikkeld voor een normale tot droge, volwassen huid. Maar ook mensen met huidtypes die vatbaarder zijn voor rimpeltjes mogen het uitproberen. Deze crème is echter niet geschikt als je jonger bent dan 25 of een vette huid hebt.

De bestanddelen van deze crème zijn buitengewoon voedend. Daarnaast zorgen ze voor een diepe hydratatie van de huid. Ze beschermen eveneens het gelaat tegen beschadiging door vrije radicalen en bevorderen de aanmaak van nieuwe en gezonde huidcellen.

Laten we een kijkje nemen naar de pluspunten van elk ingrediënt.

Kokosolie

Koudgeperste kokosolie komt altijd wel terug in artikels zoals deze. Dat komt omdat de olie goed is voor zowel de cosmetica- als de voedingsindustrie. Als zalfje werkt de olie fantastisch, omdat die makkelijk door de huid opgenomen wordt. Je huid gaat zijdezacht aanvoelen en de olie laat bovendien een heerlijk aroma na.

Kokosolie is het basisingrediënt van het antirimpelrecept. Welke andere producten je toevoegt, hangt af van het huidtype dat je wil verzorgen.

Kokosolie

Bijenwas

Bijenwas is het volgende basisingrediënt dat we aan onze natuurlijke huisremedie toevoegen. Kokosolie is namelijk ideaal van consistentie bij lagere temperaturen. Maar let op: bij de minste warmte smelt de olie al. Daarom is bijenwas een goed alternatief. Die helpt de crème stevig te houden. Bijenwas maakt eveneens donkere vlekjes op de huid lichter en verwijdert onzuiverheden in de huid.

Rozenbottelolie

Het bijzonderste en krachtigste bestanddeel van de crème is rozenbottelolie. Deze olie is de laatste jaren extra populair geworden. Dat komt omdat ze zou helpen tegen verouderingsverschijnselen. Deze olie is immers rijk aan heel wat vitamines, goede vetzuren en antioxidanten.

De olie stimuleert de aanmaak van collageenDaardoor verschijnen er minder groefjes en lijntjes in de huid. De olie wordt ook gebruikt om vlekken te verminderen en droge huid, irritatie, striemen en beschadiging door zonlicht te behandelen. Dankzij de aanmaak van nieuwe huidcellen heeft de olie bovendien een verjongend effect.

Rozenbottelolie kan direct op de huid aangebracht worden vóór het slapengaan. Maar overdag is het handiger een crème te gebruiken waarin de olie verwerkt zit.

Vitamine E

Vitamine E heeft een positief effect op de huid. Je kunt de vitamine innemen via capsules, of een crème met vitamine E op de huid smeren. Deze vitamine is als het ware een natuurlijk bewaarmiddel. Wil je zelf een antirimpelcrème maken? Dan mag dit ingrediënt zeker niet ontbreken.

Vitamine E is rijk aan antioxidanten. Daarnaast beschermt de vitamine ook tegen vrije radicalen.

Essentiële oliën

Als afwerking mag essentiële olie niet in deze voedende crème ontbreken. Die zorgt namelijk voor een heerlijk aroma en boost de werking van de andere bestanddelen.

We bevelen in het bijzonder essentiële olie van geranium aan. Die verstevigt immers de huidcellen. Bovendien voegt ze een heerlijk aroma toe aan de crème.

Zelf een antirimpelcrème maken met dit recept

Kokosnoot en Kokosolie

Begin door volgende basisbestanddelen te mixen in een glazen kom:

Verwarm de kom au bain-marie om de ingrediënten lichtjes te verdunnen en roer ze vervolgens goed door elkaar met een houten spateltje of houten lepel.

Als er een homogeen mengsel ontstaat, haal je de kom van de warmtebron en doe je er onmiddellijk de andere bestanddelen bij:

  • 5 ml rozenbottelolie
  • 5 ml vitamine E
  • Vijf druppels essentiële olie van geranium (optioneel)
  • En ten slotte: vijf druppels essentiële olie van rozen (optioneel)

Daarna alles goed mixen en laten afkoelen.

  • Wil je de anti-rimpelcrème graag langere tijd bewaren, dan raden we aan deze in de ijskast te bewaren.
  • Woon je in een warm klimaat of wens je de crème niet in de ijskast te bewaren, voeg dan een extra 10 tot 15 ml bijenwas toe om de crème dikker te maken.
  • Heb je de anti-rimpelcrème echter liever dunner of vloeibaarder, verhoog dan de hoeveelheid kokosolie en verminder de hoeveelheid bijenwas.

Experimenteer gerust door verschillende hoeveelheden te gebruiken. Zo kun je de antirimpelcrème maken die het beste bij jou past. Of meng verschillende oliën voor een heerlijke geur.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.