Thuis anti-rimpelcrème maken

Rozenbottelolie doet littekens vervagen en verjongt de huid. Bovendien stimuleert rozenbottelolie de productie van collageen, waardoor het niet alleen gebruikt kan worden om het ontstaan van fijne lijntjes en rimpels te voorkomen, maar ook om ze te verminderen.

Anti-rimpelcrèmes uit de winkel bevatten chemische bestanddelen, die ongezond zijn en die uiteindelijk kunnen leiden tot beschadiging van de huid. Je vindt ook volledig natuurlijke producten in de winkel, die van zeer goede kwaliteit zijn, maar waarvoor je meestal heel diep in de buidel moet tasten.

Dit artikel biedt je een alternatief: je kan thuis zelf makkelijk een anti-rimpelcrème maken op basis van volledig natuurlijke ingrediënten. Het prijskaartje ervan zal heel wat lager zijn. En waarom geen extra portie maken om te delen met je vrienden? Lees snel verder en ontdek deze eenvoudige en gezonde methode.

Je huidtype

Het recept van de anti-rimpelcrème dat hierna volgt, is speciaal ontworpen voor een normale tot droge, volwassen huid en huidtypes die vatbaarder zijn voor het krijgen van rimpeltjes. Deze crème is niet geschikt als je jonger bent dan 25 of een vette huid hebt.

De bestanddelen van deze crème zijn buitengewoon voedend en zorgen voor een diepe hydratatie van de huid. Ze beschermen eveneens het gelaat tegen beschadiging door vrije radicalen en bevorderen de aanmaak van nieuwe en gezonde huidcellen.

Laten we een kijkje nemen naar de pluspunten van elk ingrediënt.

Kokosolie

Aan koudgeperste kokosolie werden reeds stapels artikelen in gezondheidsmagazines gewijd, vanwege de bijzondere eigenschappen voor zowel de voedings- als de cosmetica-industrie. Kokosolie uitwendig gebruikt is een fantastische vochtinbrenger, die makkelijk door de huid opgenomen wordt. Je huid gaat zijdezacht aanvoelen en de olie laat bovendien een heerlijk aroma na.

Kokosolie is het basisingrediënt van het anti-rimpelrecept. Welke andere producten je toevoegt, hangt af van het huidtype dat je wil verzorgen.

Kokosolie

Bijenwas

Bijenwas is het volgende basisingrediënt dat we aan onze natuurlijke huisremedie toevoegen. Kokosolie is namelijk ideaal van consistentie bij lagere temperaturen, maar smelt heel gauw bij de geringste verwarming. Daarom gebruiken we bijenwas, die helpt de crème zacht en vast te houden. Bijenwas maakt eveneens donkere vlekjes op de huid lichter en verwijdert onzuiverheden in de huid.

Rozenbottelolie

Het bijzonderste en krachtigste bestanddeel van de crème is echter rozenbottelolie, de laatste jaren steeds populairder in gelaatsverzorgingsproducten omwille van zijn sterke anti-verouderingskwaliteit. Deze olie is rijk aan heel wat vitamines, goede vetzuren en antioxidanten. Het stimuleert de productie van collageen en vermindert het ontstaan van fijne lijntjes in de huid en rimpels. De olie wordt ook gebruikt om vlekken te verminderen en droge huid, irritatie, striemen en beschadiging door zonlicht te behandelen. Het heeft een verjongend effect op de huid en stimuleert ook de aanmaak van nieuwe huidcellen.

Rozenbottelolie kan direct op de huid aangebracht worden vóór het slapengaan, maar overdag is het handiger een crème te gebruiken waarin de olie verwerkt zit.

Vitamine E

Vitamine E heeft een positief effect op de huid als het in de vorm van capsules ingenomen wordt of in een masker of crème direct op de te behandelen huid aangebracht wordt. Vitamine E is als het ware een natuurlijk bewaarmiddel en mag daarom niet ontbreken in deze helende antirimpelcrème.

Vitamine E is rijk aan antioxidanten, werkt huidherstellend en beschermt in grote mate tegen de beschadiging van vrije radicalen.

Essentiële oliën voor de bereiding van een anti-rimpelcrème

Als afwerking mag essentiële olie niet in deze voedende crème ontbreken. Deze zorgt namelijk voor een heerlijk aroma en verhoogt de inwerking van de andere bestanddelen.

We bevelen in het bijzonder essentiële olie van geranium aan, die de huid niet enkel een energieboost bezorgt, maar ook de huidcellen verstevigt en een heerlijke geur toevoegt aan deze natuurlijke, huisgemaakte crème.

Recept voor het klaarmaken van een huisbereide anti-rimpelcrème

Kokosnoot en Kokosolie

Begin door volgende basisbestanddelen te mixen in een glazen kom:

Verwarm de kom au bain marie om de ingrediënten lichtjes te verdunnen en roer ze vervolgens goed door elkaar met een houten spateltje of houten lepel.

Als er een homogeen mengsel ontstaat, haal je de kom van de warmtebron en doe je er onmiddellijk de andere bestanddelen bij:

  • 5 ml rozenbottelolie
  • 5 ml vitamine E
  • 5 druppels essentiële olie van geranium (optioneel)
  • 5 druppels essentiële olie van rozen (optioneel)

Alles goed mixen en laten afkoelen.

  • Wil je de anti-rimpelcrème graag langere tijd bewaren, dan raden we aan deze in de ijskast te bewaren.
  • Woon je in een warm klimaat of wens je de crème niet in de ijskast te bewaren, voeg dan een extra 10 tot 15 ml bijenwas toe om de crème dikker te maken.
  • Heb je de anti-rimpelcrème echter liever dunner of vloeibaarder, verhoog dan de hoeveelheid kokosolie en verminder de hoeveelheid bijenwas.

Experimenteer gerust door verschillende hoeveelheden te gebruiken om zo te consistentie te vinden die jij het aangenaamst vindt of door verschillende soorten essentiële oliën te gebruiken om deze natuurlijke, helende anti-rimpelcrème fantastisch te doen ruiken.

Categorieën: Schoonheid Tags:
Bekijk Ook