Hoe wallen onder je ogen verbergen met etherische olie

De huid rond je ogen vereist speciale aandacht omdat dit het meest gevoelig deel van je gezicht is. Niet iedereen weet het, maar etherische oliën kunnen wallen onder je ogen verbergen. Lees dus zeker verder hoe dit mogelijk is.
Hoe wallen onder je ogen verbergen met etherische olie
Karla Henríquez

Geschreven en geverifieerd door de dokter Karla Henríquez.

Laatste update: 24 augustus, 2022

Heb je donkere kringen onder je ogen? Storen ze je en laten ze je er ouder en vermoeider uitzien dat je werkelijk bent? Lees dan zeker verder! Met deze 6 etherische oliën kun je immers in een mum van tijd wallen onder je ogen verbergen.

Wallen onder je ogen verbergen

Misschien slaap je prima, maar heb je nog steeds wallen onder je ogen. Als dat zo is, dan is je huid waarschijnlijk extra gevoelig. Natuurlijke remedies kunnen dit probleem aanpakken en je huid hydrateren, voornamelijk dan de huid onder je ogen.

Je krijgt donkere kringen onder je ogen omdat er zich weinig talgklieren in dit gebied bevinden. Hierdoor kan deze huid sneller droog worden. Dit maakt het gebied gevoeliger en wanneer het wordt blootgesteld aan de zon, vormen zich wallen en wordt de huid donker door de overmatige melanine productie.

1. Amandelolie

Amandelen zijn zeer voedzaam, maar ook medicinaal. Ze bevatten oliezuur, waardoor ze goed zijn voor je hart, net als alle andere noten. Er bestaan bittere amandelen en zoete amandelen. Die laatste gebruiken we in de keuken en in huidverzorgingsproducten.

Amandelolie hydrateert en verlicht de huid. Wallen onder je ogen verbergen lukt dan ook uitstekend met deze olie. Het bevat onder andere:

 • vetzuren
 • water
 • eiwitten
 • vezels
 • ijzer 
 • kalium 
 • vitamines A, B, C, D en E

Gebruik

 • Neem twee of drie druppels amandelolie op je vingertoppen en wrijf daarmee voorzichtig over je donkere kringen.
 • Herhaal dit elke nacht voor het slapen gaan en was ‘s morgens je gezicht zoals je elke ochtend doet.
 • Wees consistent in het gebruik als je snellere resultaten wil zien.
Wallen onder je ogen verwijderen met amandelolie

2. Arganolie

Arganolie is een regenererende, antiseptische en schimmelwerende olie boordevol antioxidanten. Het hydrateert en verzacht je huid en haar omdat het vitamine E en omega 3-, 6- en 9-vetzuren bevat. Wallen onder je ogen verbergen door het gebruik van arganolie lukt dan ook uitstekend.

Gebruik

 • Breng, net zoals amandelolie, elke nacht voor het slapengaan drie druppels arganolie aan met je vingertoppen.
 • Vergeet niet om eerst je gezicht te wassen om ervoor te zorgen dat het vrij is van make-up en verontreinigingen voordat je de olie aanbrengt.

3. Venkelzaadolie

Venkel heeft ontgiftende en vochtafdrijvende eigenschappen. Het heeft de mogelijkheid om je spijsvertering te verbeteren, je bloed goed te laten stromen en je huid elastisch te houden. Venkelzaadolie bevat eiwitten en vitamine A, B en C.

Gebruik

Hoewel venkelzaadolie goed voor je huid is, is het niet goed om het te veel te gebruiken. In grote hoeveelheden kan het giftig zijn, dus wees voorzichtig.

 • Breng met je vingertop drie druppels aan op de donkere kringen onder je ogen in heel zachte bewegingen.
 • We raden aan om venkelzaadolie ‘s nachts te gebruiken en maximaal 3 keer per week.

4. Olijfolie

Olijfolie bevat antioxidanten. Door het consumeren helpt het cardiovasculaire problemen te voorkomen, constipatie te verminderen en verlaagt het het risico op complicaties bij diabeten. Bij plaatselijk gebruik is het zeer vochtinbrengend en regenererend. Het bevat veel oliezuur.

Gebruik

 • Breng een paar minuten lang kompressen met olijfolie aan op je ogen.
 • Verwijder vervolgens en laat de olie een nacht op je gezicht.
 • Was je gezicht ‘s morgens zoals gewoonlijk.

5. Rozenbottelolie

Rozenbottelolie is één van de meest gebruikte oliën in schoonheidsproducten en huidverzorgingsproducten. Eén van de redenen hiervoor is dat het rijk is aan vetzuren, antioxidanten en vitamines.

Het vertraagt bovendien het verouderingsproces, verlicht zonnevlekken, hydrateert je huid, stimuleert je bloedsomloop en verstrekt je immuunsysteem. Je kan daardoor gemakkelijk wallen onder je ogen verbergen met rozenbottelolie.

Gebruik

 • Reinig je gezicht goed om de olie beter te laten absorberen.
 • Doe twee of drie druppels op je vingertoppen en breng dit voorzichtig aan op de huid onder je ogen.

Dit artikel zal je misschien ook interesseren: Een jongere uitstraling voor weinig geld

6. Etherische olie van lavendel

Lavendelolie is geweldig: het is ontstekingsremmend, schimmelwerend, antiseptisch en antibacterieel. Het is ook een natuurlijke pijnstiller en ontgiftend en helpt tegen depressies. Daarnaast heeft het vermogens om je bloedsomloop te verbeteren en je huid te genezen.

Gebruik

 • Meng twee druppels lavendelolie met een beetje water om een natuurlijke remedie te vormen om de wallen onder je ogen te verwijderen.
 • Breng dit elke nacht voor het slapengaan aan en spoel het ‘s morgens af.
Wallen onder je ogen verwijderen lukt met lavendelolie

Tot slot

Wallen onder je ogen verbergen lukt uitstekend met elk van bovenstaande etherische oliën. Gebruik ze dan ook consequent voor het beste resultaat.

Vergeet niet dat je ook dagelijks zonnebrandcrème op je gezicht en hals moet smeren. De huid rond je ogen is dunner dan de rest van je gezicht, dus zorg er goed voor. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.