Waarom zou je dagelijks noten moeten eten?

Noten zijn zeer voedzaam en gemakkelijk te vinden. Daarom zijn deze voedingsmiddelen een geweldig idee voor bijna iedereen. Bovendien zijn ze eenvoudig te vervoeren en kun je er van snacken waar je ook bent.
Waarom zou je dagelijks noten moeten eten?

Laatste update: 19 juli, 2018

Lange tijd hebben veel mensen geaarzeld om dagelijks noten te eten. De reden hiervoor is omdat ze denken dat noten te veel calorieën en vet bevatten.

Bovendien leiden hun kleine formaat en heerlijke smaak ons ​​ertoe om ze op een dwangmatige manier op te eten. Gebeurt het jou ook wel een? Je begint te eten en je lijkt niet te kunnen stoppen.

Zo eten is een probleem. Toch is het anders als je ze met mate eet. Ze helpen je niet alleen om je honger onder controle te houden. Dagelijks noten eten biedt ook enorme voordelen voor je gezondheid in het algemeen.

Maar niet alle noten zijn echter allemaal gelijk. Elke soort heeft zijn eigen voordelen. Daarom is het ideaal om dagelijks noten te eten terwijl je de positieve effecten in gedachten houdt die ze bezitten.

Op die manier zal je geen genoeg krijgen van steeds dezelfde noten te eten. Zo kun je je dieet aanvullen met deze effectieve snacks.

Leer hoe je dagelijks noten eet kunt

Walnoten tegen chronische pijn

Walnoten tegen chronische pijn

Walnoten zijn rijk aan omega 3-vetzuren, die een uitstekende ontstekingsremmende werking hebben. Daarom worden ze aanbevolen voor mensen met chronische pijn, gewrichtspijn of migraine.

Aan de andere kant bevatten ze veel antioxidanten. Daardoor helpen ze ons om het ouder worden te vertragen en om celschade te voorkomen.

Al deze bovenstaande eigenschappen helpen je om de eerder genoemde problemen te verbeteren. Dat geldt in het bijzonder voor problemen met het skelet en het spierstelsel.

Amandelen voor betere circulatie

Amandelen voor betere circulatie

Amandelen worden aanbevolen voor mensen met diabetes. Het zijn natuurlijke insulineregelaars. Het dagelijks noten eten helpt dus de bloedsuikerspiegel in balans te houden.

Ook verlagen de antioxidanten en enkelvoudig onverzadigde vetten in amandelen de cholesterolspiegels.

Zoals we weten, bemoeilijken te veel cholesterol en te veel glucose de bloedsomloop. Ze veroorzaken complicaties, variërend van rustelozebenensyndroom tot meer ernstige ziekten zoals een hartaanval of een beroerte.

Tot slot bevatten amandelen een aanzienlijke hoeveelheid vezels. Deze eigenschap is cruciaal voor een goede stoelgang. Op die manier kan ons lichaam elimineren wat schade veroorzaakt. Bijvoorbeeld overtollige vetten, waardoor we aankomen.

Cashewnoten voor een goede hersenactiviteit

Cashewnoten voor een goede hersenactiviteit

Het dagelijks noten eten zoals cashewnoten geeft je een goede dosis vitamines en mineralen. Een van de meest opvallende voedingsstoffen is ijzer. Dit helpt zuurstof om de hersenen te bereiken.

Wanneer we onvoldoende ijzervoorraden hebben kan dat problemen geven. Zo kunnen we moeite hebben met het concentreren. Maar bijvoorbeeld ook met het onthouden van informatie.

Naast ijzer zijn cashewnoten ook rijk aan magnesium en zink. Deze stoffen zijn essentieel voor het goed functioneren van je immuunsysteem.

Als onze afweer sterk is, kunnen we vroegtijdige veroudering voorkomen. Dat komt omdat ons geheugen in de loop van de tijd minder snel afneemt. Houd in gedachten dat dit van vitaal belang is voor ons begrip van de wereld.

Pistachenoten om in vorm te blijven

Pistachenoten om in vorm te blijven

Van alle noten aan een boom groeien bevatten pistachenoten de minste hoeveelheid calorieën. Bovendien dwingen deze noten ons om ze langzaam op te eten. Dat komt omdat ze meestal in hun schaal verkocht worden. Deze schaal moeten we er eerst nog afpellen.

Daardoor heeft ons lichaam meer tijd om de aanwezigheid van voedsel in de maag te herkennen. Deze tijd zorgt ervoor dat ons lichaam beseft dat de maag vol is en dit signaal doorstuurt naar de hersenen.

Net als de andere noten bevatten cashewnoten een grote hoeveelheid vitamine E. Dit is een fantastische antioxidant. Daarnaast zijn deze noten ook een geweldige bron van kalium. Deze stof is ideaal om het zenuwstelsel en de spieren te versterken.

Door dagelijks noten te eten verloopt de spijsvertering veel gemakkelijker. Dat resulteert vervolgens in het gemakkelijker bereiken van gewichtsverlies.

Kunnen we alle noten eten die we willen?

Zoals eerder vermeld, is het zeker dat noten een bron van vetten zijn.

Uiteraard is een beperkte hoeveelheid vetten nodig in een gezond voedingspatroon. Maar we weten ook dat je de hoeveelheid vetten die je eet moet beheersen. Als je niet alle energie verbrandt die je opeet, wordt het overschot omgezet in lichaamsvet.

Nu je dit weet is het duidelijk dat je voorzichtig moet zijn met hoeveel je eet. De gemiddelde hoeveelheid is 30 gram noten per dag. Je kunt dit verdelen over alle maaltijden. Maar je kan het ook als tussendoortje eten.

We moeten er wel rekening mee houden dat niet alle lichamen op dezelfde manier werken. Deze hoeveelheid kan een goed startpunt zijn. Maar uiteindelijk moet je doen wat voor jou goed werkt.

De beste indicator hiervoor is de weegschaal. Als je aankomt door dagelijks noten te eten, kun je het beste de hoeveelheid die je verbruikt verminderen.

Noten zijn zeer voedzaam en gemakkelijk te vinden. Daarom zijn deze voedingsmiddelen een geweldig idee voor bijna iedereen. Bovendien zijn ze eenvoudig te vervoeren en kun je ze als tussendoortje nemen waar je ook bent. Is dagelijks noten eten bij jou al een gewoonte geworden?  Wellicht ook interessant voor jou

10 ongelooflijke eigenschappen van noten
Gezonder Leven
Lees het op Gezonder Leven
10 ongelooflijke eigenschappen van noten

Noten bestaan in allerlei variëteiten. Ze zijn afkomstig van de walnootboom. Die komt oorspronkelijk uit Klein-Azië en Europa. Je kan de noten rauw...  • Calder, P. C. (2013). Omega‐3 polyunsaturated fatty acids and inflammatory processes: nutrition or pharmacology?. British journal of clinical pharmacology, 75(3), 645-662.
  • Dreher, M. L. (2012). Pistachio nuts: composition and potential health benefits. Nutrition reviews, 70(4), 234-240.
  • Edwards, K., Kwaw, I., Matud, J., & Kurtz, I. (1999). Effect of pistachio nuts on serum lipid levels in patients with moderate hypercholesterolemia. Journal of the American College of Nutrition, 18(3), 229-232.
  • Jenkins, D. J., Kendall, C. W., Marchie, A., Parker, T. L., Connelly, P. W., Qian, W., … & Spiller, G. A. (2002). Dose response of almonds on coronary heart disease risk factors: blood lipids, oxidized low-density lipoproteins, lipoprotein (a), homocysteine, and pulmonary nitric oxide: a randomized, controlled, crossover trial. Circulation, 106(11), 1327-1332.
  • Medeiros-Linard, C. F. B., da Silveira Andrade-da, B. L., Augusto, R. L., Sereniki, A., Trevisan, M. T. S., Perreira, R. D. C. R., … & Wanderley, A. G. (2018). Anacardic Acids from Cashew Nuts Prevent Behavioral Changes and Oxidative Stress Induced by Rotenone in a Rat Model of Parkinson’s Disease. Neurotoxicity research, 1-13.