4 simpele tips om je haar te verjongen

· 12 december 2015

Is het mogelijk om jonger, gezonder uitziend haar te krijgen? Natuurlijk kan dat! Zoals je al weet eist de tijd zijn tol als het gaat om onze haren. Het begint er doffer en zwakker uit te zien en het verliest volume. Het gebruik van chemicaliën is ook van invloed op de gezondheid van het haar. Kleurstoffen, crèmes, föhn of krultang zijn allemaal vijanden van de gezondheid van ons haar. Vandaag kun je op onze site verschillende manieren zien om je haar te verjongen. Je zult het fantastisch vinden, daar zijn we zeker van!

1. Zorg van binnen naar buiten: voedingsmiddelen rijk aan keratine

Salade met Ananas

Het is onmogelijk mooi haar hebben als je niet begint met de binnenkant. Het is noodzakelijk om een ​​gezond dieet te volgen, zodat je alle essentiële vitaminen en voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft binnen krijgt.

Je weet waarschijnlijk bijvoorbeeld al dat bloedarmoede een vijand is van ons haar, waardoor het haar zwakker wordt, uit kan vallen of kan afbreken. IJzer is essentieel omdat het zuurstof aan het haarzakje levert, waardoor het haar sterk en gezond wordt. Bovendien heeft ons haar essentiële aminozuren, de keratinocyten, nodig om het te voeden.

Keratinocyten vormen keratine, de beschermende laag die elasticiteit en sterkte geeft aan het haar en nagels. Op een bepaald punt kun je een dure conditioner hebben gekocht die keratine bevat. Wat als we onze voeding aanvullen met voedingsmiddelen die ons dit aminozuur geven? Bekijk ze hier:

 • Broccoli
 • Spruitjes
 • Spinazie
 • Mager vlees, zoals kip en kalkoen.
 • Linzen
 • Kikkererwten
 • Peterselie
 • Citroenen en sinaasappelen
 • Aardbeien
 • Papaja
 • Ananas
 • Havermout
 • Zeevruchten

2. Masker van olijfolie, eieren en honing

Haarmasker met Olijfolie en Ei

Dit is een van de beste behandelingen voor de verjonging van het haar. Meestal zijn de eenvoudigste en voordeligste oplossingen zonder twijfel de meest effectieve. Het is belangrijk om deze behandeling voort te zetten en ten minste drie keer per week toe te passen.

Het is gemakkelijk te bereiden. Neem twee eidooiers, klop ze goed en voeg 20 ml olijfolie en 20 ml honing toe. Klop tot er een pasta ontstaat en pas dit toe op nat haar. Bedek je hoofd met een plastic kapje en laat dit zitten gedurende ten minste 20 minuten. Daarna spoel je het uit met warm water. Je zult zien dat je haar gaat glanzen en merkt dat het weer kracht en veerkracht krijgt.

3. Behandeling met boter en appelazijn

Boter

Je bent waarschijnlijk verrast door deze behandeling. Waar is het voor? Het voorkomt haaruitval. Het is zo simpel en effectief! Het zal een van je best bewaarde schoonheidsgeheimen gaan worden.

Boter voedt het haarzakje, terwijl azijn nuttig is om talg te verminderen, waardoor bacteriën en roos verdwijnen. Tevens verhoogt het de circulatie.

Hoe bereid ik deze behandeling? Heel simpel. Neem ongeveer 100 g boter en masseer dit in op een natte hoofdhuid.

Spoel uit met warm water. Verdun dan 30 ml appelazijn met 250 ml water en masseer de hoofdhuid opnieuw met dit nieuwe mengsel. Laat het gedurende 10 minuten intrekken. Daarna was je het haar met conditioner. Het is eenvoudig en effectief voor het verjongen van je haar.

4. Behandeling met mayonaise en kokosolie

Haren Kammen

Heb je ooit mayonaise gebruikt om de gezondheid van je haar te verbeteren? Het is geweldig! Het geeft het haar voedingsstoffen, flexibiliteit, sterkte en glans. Het is een sensationeel middel dat we één keer per week moeten toepassen voor beste resultaat.

Het is eenvoudig te doen. Eerst maak je je haar nat en breng je 40 gram mayonaise (ongeveer twee eetlepels) erop aan. Masseer van wortel tot punt en laat zitten gedurende 20 minuten.

De volgende stap? Spoel het uit met veel warm water, breng vervolgens 20 ml kokosolie aan op je haar. Waarom kokosolie? Omdat het het haar voorziet van eiwitten die dagelijks verloren gaan door de zon en het weer. Het is een geweldige conditioner. Laat het minstens 10 minuten intrekken en spoel het dan uit. Het is perfect om maximaal twee keer per week te gebruiken.

Wij hopen dat je hebt genoten van dit artikel over hoe je je haar op een natuurlijke manier kunt verjongen!