Massage om cellulite te elimineren

Om van cellulite af te komen, hoef je alleen maar een crème te maken van koffie, olie en citroen, en gebruik te maken van een goede massagetechniek. Het kost wat tijd, maar het zal de huid zeker verbeteren.
Massage om cellulite te elimineren
Valeria Sabater

Geschreven en geverifieerd door psycholoog Valeria Sabater.

Laatste update: 03 november, 2022

We weten allemaal dat er geen wondermiddel bestaat om cellulite te elimineren en de enige oplossing is soms een operatie. Maar wij garanderen je dat met goede oefeningen, massages en een goede voeding, we de kans op het verschijnen van cellulite verminderen en de aanwezigheid ervan verzachten.

Laten we dus maar eens gaan kijken naar een goede massage om cellulite te elimineren!

Stap 1: Een goede, zelfgemaakte crème om cellulite te elimineren

Koffie masseren op been

Bijna alle vrouwen hebben last van cellulite. Dit is het behoud van vloeistoffen en opgeslagen vet in de bilspieren, dat de spieren eruit laat zien als een sinaasappelschil. Het verandert hoe je eruit ziet en het is ook een gezondheidsprobleem, dat veroorzaakt dat de bloedcirculatie moeilijker verloopt.

Wat kan je doen om cellulite te elimineren? Door een operatie te ondergaan of veel geld te besteden aan crèmes? Nee, toch? Dat is erg duur en je moet er een beetje meer moeite voor doen.

Dus is de eerste stap het leren van een recept om je eigen crème om cellulite te elimineren te maken. Wij verzekeren je dat het heel eenvoudig is om te doen en het is ook erg effectief als je de crème consequent toepast.

Noteer de volgende instructies:

Wat je ervoor nodig hebt

  • Een eetlepel van de koffie die je vanmorgen gemaakt hebt. Als je koffiecapsules gebruikt, neem dan twee al gebruikte en maak ze leeg in een kom.
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Een eetlepel amandelolie
  • Het sap van een halve citroen

Hoe maak je het?

Het is heel eenvoudig.

Koffie is een uitstekend middel om je spieren er goed uit te laten zien en een geweldige exfoliant, die de bloedsomloop zal activeren op de meest belangrijke gebieden. Er zijn mensen die het ook gebruiken om crèmes te maken om buikvet te verminderen. Het is, zoals je zult ontdekken, ook geweldig om cellulite te elimineren.

In combinatie met het zure sap van citroen wordt de crème nog beter.

  • Het eerste wat je moet doen is het mengen van alle ingrediënten in een kom. Het mengsel dat je krijgt lijkt wat vreemd, maar we verzekeren je dat het zeer effectief is.
  • Voeg in dezelfde kom een klein beetje van je eigen douchegel toe, gewoon dezelfde die je iedere dag gebruikt. Vergeet niet dat het nog beter is als het ook hydraterend is. Roer goed en houd deze crème bij de hand voor de tweede stap, onze massage om cellulite te elimineren.

Stap 2: massage om cellulite te verminderen

Crème op bovenbeen masseren

Massages zijn geweldig voor het verbeteren van de bloedcirculatie en het reactiveren van lymfedrainage. Hoe kan iemand dat ontkennen? Er is niets ontspannender en stimulerender dan één van deze massages, of het nu je benen, je hoofd of je nek is die je masseert.

Ze verlichten pijn, spanning, spierstijfheid en helpen ook om het vasthouden van vocht te voorkomen en de niveaus van stresshormonen in je lichaam te verlagen.

Aarzel niet. Als je elke dag je spieren masseert op deze manier, zul je zien hoe beetje bij beetje de opkomst van cellulite zal verminderen.

Maar je moet consequent zijn en en het iedere dag ‘s ochtends en ‘s avonds doen. Zullen we beginnen?

Hoe doe je het?

De eerste stap is het nemen van een douche. Je huid moet schoon en vrij van verontreiniging zijn. Het is het beste dat je een plens koud water over je benen en kuiten spat, om de bloedsomloop te activeren als je spataderen hebt.

Nu gaan we naar de spieren. Je hebt al de koffie- en oliecrème bij de hand die je eerder hebt gemaakt en waaraan je een beetje van je hydraterende douchegel hebt toegevoegd. Doe een hoeveelheid op je handen en warm het op.

Begin de massage onderaan je lichaam, vanaf je kuiten naar de omgeving van je bovenbeen-, dij- en bilspieren. Het beste is om altijd in de richting van je hart te gaan, naar boven, zodat je de bloedcirculatie kan stimuleren. Richt je meer op het gebied van je knie naar je spieren, want dit is waar de cellulite zich concentreert.

De bewegingen moeten lang en langzaam zijn. Je moet naar boven bewegen in de richting van je maag, in het geval dat daar zich ook wat vet heeft opgehoopt. Vergeet niet dat de massage op je buik met rondgaande bewegingen moet zijn. Zorg ervoor dat je genoeg koffiecrème hebt, terwijl je de massage uitvoert.

Je zult gebruik maken van de palmen van beide handen en je knokkels voor deze massage. Het is belangrijk, omdat je met je knokkels en vingertoppen een beetje meer kracht en druk kan zetten (maar wees voorzichtig, je moet geen pijn voelen).

De bewegingen moeten lang en cirkelvormig zijn, je moet je huid een beetje knijpen, de huid verzamelen en vervolgens een beetje rekken met behulp van je wijsvinger en duim. Het is zeer effectief.

Als er een plek is die je niet kan bereiken of waar het moeilijk is om goed de massage uit te voeren, kun je een houten borstel gebruiken die specifiek voor beenmassages is. Ze zijn geweldig om de circulatie een boost te geven.

Zoals je kunt zien, is dit een zeer eenvoudige massage om te doen, maar de sleutel is consequent zijn: in de ochtend en in de avond, iedere dag. Probeer een gezond dieet te volgen, waarbij je genoeg drinkt en voldoende antioxidanten en fruit binnenkrijgt en zorg er ook voor dat je iedere dag beweging krijgt, ook al is het maar voor een half uur.

Laten we er meteen mee beginnen! 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


  • Baryluk Anna, Łuniewska Magdalena, Garczyński Wojciech, Gębska Magdalena y Weber Nowakowska Katarzyna. (2017). Estudio de caso del efecto anticelulítico y adelgazante del masaje al vacío. Zenodo. https://doi.org/10.5281/ZENODO.1064166
  • Chia-Yu Cheng. (1996), Método de masaje con cepillo de piel. Solicitud presentada por Jun Sui Kan Sei Cosmetics International Ltd. https://patents.google.com/patent/US5840048A/en
  • Maldonado López, J. S. (2018). Plan de negocios para la creación de una empresa dedicada a la producción y comercialización de jabón masajeador para la prevención y disminución de celulitis localizada en el cuerpo humano (Tesis de pregrado). Universidad de las Américas, Quito. http://dspace.udla.edu.ec/handle/33000/9391
  • Orchard, A. y van Vuuren, S. (2017). Aceites esenciales comerciales como posibles antimicrobianos para tratar enfermedades de la piel. Medicina alternativa y complementaria basada en la evidencia, 2017, 1- 92. https://doi.org/10.1155/2017/4517971

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.