8 tips voor een plattere buik

16 juni 2015

Gezondheid en uiterlijk zijn belangrijk voor de meeste mensen, ongeacht geslacht of leeftijd. Daaronder valt ook overgewicht of gewoon de paar extra kilo’s die opvallen rond je middel – vooral de buik – omdat bepaalde kleding daar niet goed bij staat. Daarom hierbij dus acht tips om je buik af te slanken.

Drink veel water

Water is een erg effectieve methode om een maatje te verliezen, want door genoeg water te drinken kun je veel gifstoffen verliezen. Het helpt ook om het vet te verwijderen, dat zich verzamelt in bepaalde gebieden van je lichaam – vooral de buik. Je lichaam zal ook goed gehydrateerd zijn en alles zal dus goed werken.

LET OP: Drink niet teveel van deze vloeistof. Houd het bij maximaal 8 glazen per dag (zo’n twee liter).

Eet aanvullingen op je voeding

Aanvullende voeding mag niet ontbreken in je dagelijkse dieet. Het liefst is die aanvulling natuurlijk, zoals groenten en fruit, want dat bevat veel vitamines. Zoek vooral de soorten op met vitamines C en B, die het snelst worden opgebruikt en dus ook het meest moeten worden aangevuld. Je kunt vitamine B vinden in zuivelproducten, vis, granen, eieren, onverwerkte producten etc. Vitamine C tref je aan in citrusvruchten, kool, broccoli, spinazie en rode peper.

Eet fruit op een lege maag

vruchten

Het is voor je gezondheid en alle organen in je lichaam erg belangrijk om fruit te eten. Fruit heeft een enorm effect op je lymfevatenstelsel, waardoor het gifstoffen en vet uit je lichaam kan verwijderen, ontstekingen kan voorkomen en pijn en cellulose kan verminderen, die vaak opeenstapelen in verschillende gebieden van het lichaam.

Eet salades

Salades bevatten veel voedingsstoffen en zijn erg gezond. Je kunt ze het beste eten bij lunch en avondeten om hun voordelen te gebruiken, want ze zijn heel belangrijk voor het behouden van een gezond gewicht. Ze bevatten tenslotte nauwelijks calorieën. Je kunt dit soort salades maken met groene groenten zoals sla, spinazie, selderij, komkommer, en avocado.

Eet een paar snacks

Het is belangrijk om iedere twee uur iets kleins te eten om je bloedsuikerspiegel onder controle te houden. Houd in de gaten dat deze kleine snacks niet iets anders moeten zijn dan fruit of granen. Het moet wel gezond blijven.

Veel mensen die gewicht willen verliezen, maken een fout door urenlang niets te eten, waardoor je suikerspiegel kan zakken. Dit veroorzaakt stress en gewichtsopbouw en verzwakt je immuunsysteem sterk. Het kan ook onrust veroorzaken, waardoor je weer teveel gaat eten.

Vermijd snoep

Het is belangrijk om producten van de bakkerij en snoep te vermijden. We raden ook aan om dranken te zoeten met stevia, omdat dit een compleet natuurlijk product is, dat je gezondheid niet in gevaar brengt. Je kunt ook honing gebruiken, maar diabetici mogen dat niet.

Beweeg regelmatig

fiets

Het is heel belangrijk om regelmatig op de één of andere manier te bewegen. Je kunt bijvoorbeeld een half uurtje wandelen, zwemmen, dansen, of fietsen. Het verbrandt allemaal vet en verbetert de bloedcirculatie.

Eet meer zaden

Door regelmatig peulvruchten te eten, verbeter je de werking van je darmen en voorkom je constipatie, met dank aan de grote hoeveelheden vezels en positieve koolhydraten.

Bekijk Ook