Fruit dat je lichaam helpt bij de eliminatie van giftige stoffen

Fruit dat je lichaam helpt bij de eliminatie van giftige stoffen
Mario Benedetti Arzuza

Geschreven en geverifieerd door de arts Mario Benedetti Arzuza.

Laatste update: 09 augustus, 2022

Je lichaam is goed in het elimineren van deze giftige stoffen door middel van je lever, darmen en nieren. Maar het is belangrijk om te weten dat de natuur je de nodige gereedschappen geeft om je lichaam goed te laten functioneren en het zo vrij te houden van deze giftige stoffen.

In dit artikel zul je fruit ontdekken, dat je lichaam op een natuurlijke manier helpt bij het elimineren van giftige stoffen. Dit fruit smaakt ook nog eens verrukkelijk, dus je zult volop genieten van deze natuurlijke producten.

9 soorten fruit die helpen bij de eliminatie van giftige stoffen

1. Appels

Appels in een mand

Appels hebben het vermogen om je lever en je nieren te stimuleren. Apples zijn ook verbonden aan een verlaagd risico op hart- en vaatziekten. De vezels van appels en de voordelen voor je darmfauna zorgen bovendien dat je maag-darmstelsel goed functioneert, wat verstoppingen en diarree voorkomt.

Het hoge gehalte aan zure en neutrale polymeren in appels helpen bij het reinigen van je lichaam, doordat ze giftige stoffen elimineren en het cholesterolniveau normaliseren.

2. Avocado’s

  • Avocado’s bevatten een grote hoeveelheid onverzadigde vetten, wat gezonde vetten zijn die helpen bij het verlagen van je cholesterol.
  • Ze bevatten ook vitamine E, een krachtige antioxidant, die giftige stoffen kan elimineren.
  • De stof kalium heeft de eigenschap dat het helpt bij het controleren van depressies
  • Het folaatgehalte is belangrijk voor het voorkomen van vermoeidheid.

3. Bananen

Bananen hebben eigenschappen die uitstekende uitwerkingen op je lichaam hebben. Eén van de belangrijkste is dat ze helpen bij het reguleren van het functioneren van je darmen, wat verstoppingen ontlast.

Ze helpen je ook bij het beheersen van stress en beïnvloeden de symptomen die hevige maagzuren veroorzaken in positieve zin.

4. Grapefruit

Grapefruit
  • Naast dat het een geweldige hulp is bij het ontgiften van je lichaam, voorkomt grapefruit ook huidproblemen, waardoor je lichaam er veel gezonder en frisser uitziet.
  • Grapefruits bevatten een grote hoeveelheid vitamine C, wat essentieel is voor het versterken van je immuunsysteem. Dit betekent dat je verkoudheid en infecties makkelijker op afstand houdt.
  • Het heeft ook een positief effect op je spijsverterings- en urinewegstelsel.

5. Sinaasappels

Sinaasappels bevatten een grote hoeveelheid fosfor, wat erg belangrijk is voor het controleren van stress en giftige stoffen die ontstaan door het consumeren van bepaalde voedingsmiddelen en medicijnen.

De citroenzuren die ze bevatten zijn bloedzuiverend, wat erg handig is voor het reinigen van het spijsverteringsstelsel, wat bacteriën die mogelijk in de darmen voorkomen elimineert. Ze zijn ook een krachtige ontsmetter.

6. Ananas

Ananas en sap

Ananas bevat een grote hoeveelheid bromelaïne, een stof die sterk bijdraagt aan een goede bloedsomloop. Ze ondersteunen de spijsvertering ook, waardoor de eiwitten op de juiste manier opgenomen worden tijdens dit proces.

7. Aardbeien

Ze zijn rijk aan antioxidanten en fytostoffen, maar bevatten ook vitamine C. De oplosbare vezels in aardbeien zijn erg handig om de bloedsuikerspiegel op een gezond niveau te houden. Ze hebben ook de eigenschap om symptomen bij stress en menopauze te verbeteren.

8. Watermeloen

Watermeloen

Watermeloen is een fruit met een heerlijke smaak en is bovendien een uitstekende ontgifter van je lichaam.

De grote hoeveelheid water en het lage suikergehalte maken dit fruit belangrijk, omdat het mogelijke uitdroging bij het reinigen van je lichaam voorkomt. Watermeloen helpt ook bij het voorkomen van bepaalde vormen van kanker en het verlagen van je cholesterol.

9. Papaja

Papaja is uitstekend voor het behouden van een goede spijsvertering en verhoogt ook de productie van pancreassap. Eén van de componenten, papaïne genaamd, kan uitstekend gebruikt worden als laxeermiddel.

We hopen dus dat je sommige van het hierboven genoemde fruit dat helpt bij het elimineren van giftige stoffen toevoegt aan je dagelijkse dieet. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


  • Todo, absolutamente todo lo detox es un timo. 29-06-2018. [Online] Disponible en MalditaCiencia.
  • Klein A.V. & Kiat H. (2014) Detox diets for toxin elimination and weight management: a critical review of the evidence. J Hum Nutr Diet. doi: 10.1111/jhn.12286
  • Seaman, David R. “Toxins, Toxicity, and Endotoxemia: A Historical and Clinical Perspective for Chiropractors.” Journal of chiropractic humanities vol. 23,1 68-76. 3 Sep. 2016, doi:10.1016/j.echu.2016.07.003

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.