Ontdek 3 verrassende voordelen van watermeloen

Ken je de verbazingwekkende voordelen van watermeloen? Ontdek ze in dit artikel!
Ontdek 3 verrassende voordelen van watermeloen
Elisa Morales Lupayante

Geschreven en geverifieerd door de pedagoog in lichamelijke opvoeding en voedingsdeskundige Elisa Morales Lupayante.

Laatste update: 24 augustus, 2022

Sommige voedingsmiddelen zijn echt een geschenk van de natuur. Ze smaken niet alleen heerlijk maar hun ongelooflijke eigenschappen en hun grote voedingswaarde zijn ook goed voor ons lichaam. Watermeloen  is een vrucht die tot deze categorie behoort. Ontdek de voordelen van watermeloen in dit artikel. Want deze vrucht bevat een grote hoeveelheid antioxidanten, voedingsstoffen en vitamine A en C. Je vindt het in sapjes en als bijgerecht. Bovendien bevat het licopeen en betacaroteen. Dit zijn twee bestanddelen die kanker helpen voorkomen en genezen.

Hoe rijper de watermeloen, hoe meer voordelen hij bezit voor je gezondheid. Bovendien bestaat negentig procent van een rijpe watermeloen uit water. Om die reden is dit een fruitsoort die nuttig is bij de behandeling van aandoeningen als ernstige uitdroging, nierproblemen en bloedarmoede.

We stellen in dit artikel drie van de vele voordelen van deze fantastische vrucht aan je voor.

Enkele van de ongelooflijke voordelen van watermeloen

1. Het versterkt het hart

Voordelen van watermeloen

Watermeloen bevat citrulline. Dit vormt zich dan om in arginine.  Dit zijn twee aminozuren die bijdragen tot een goede staat van de slagaders, een efficiënte bloedstroom en de algemene functie van hart en bloedvaten.

Arginine en citrulline zijn noodzakelijk voor de productie van stikstofoxide. Dit element helpt de elasticiteit van de slagaders en van de bloedvaten.

2. Watermeloen verbetert de erectiefunctie

Voordelen van watermeloen

Dit klinkt misschien verrassend. Maar watermeloen bezit eigenschappen die vergelijkbaar zijn met die van vaatverwijdende medicatie. Men gebruikt deze middelen om een verstoorde werking van de bloedvaten te behandelen.

Maar het probleem met watermeloen is dat we niet weten hoeveel er precies nodig is om deze aandoening te verbeteren.

Toch is dit potentieel van watermeloen belovend. Mensen met problemen van de bloedvaten kunnen het dus uitproberen om de problemen mee te verhelpen.

Je komt meer te weten in dit artikel: Tekenen die wijzen op een slechte bloedsomloop

3. Het heeft een grote voedingswaarde

Voordelen van watermeloen

Watermeloen is bekend om zijn vochtafdrijvend vermogen en zijn hydraterend effect. Maar weinig mensen kennen zijn uitzonderlijke voedingswaarde.

Dit fruit heeft niet dus alleen een voortreffelijke smaak. Maar watermeloen bevat ook grote hoeveelheden verschillende voedingsstoffen. Dit verschaft het een grote voedingswaarde die weinig andere fruitsoorten bezitten.

Want in slechts honderd gram watermeloen vind je de volgende voedingsstoffen.

 • Koolhydraten: 8 gram
 • Eiwitten: 6 gram
 • Vet: 2 gram
 • Calorieën: 30 gram
 • Vezels: 5 gram
 • Vitamine A: 570 IE (internationale eenheid)
 • Kalium: 112 milligram
 • Magnesium: 11 milligram
 • IJzer: 2 milligram
 • Andere vitaminen: B1, B2, B3 en B6
 • Andere mineralen: mangaan en fosfor

En dan hebben we het nog niet eens over het feit dat de hoeveelheden die we eten vaak veel groter zijn dan deze kleine portie. Met deze dosis willen we alleen aantonen welke voordelen dit exotische fruit ons lichaam kan bieden. Daarom beveelt men atleten ten sterkste aan, en dan vooral atleten die grote prestaties leveren, om watermeloen te eten.

Je hebt in dit artikel de ongelooflijke voordelen van watermeloen leren kennen. Waarschijnlijk bekijk je deze vrucht nu op een andere manier. Vanaf nu zal je watermeloen eten en je tegelijkertijd bewust zijn van alle voordelen die het jou kan bieden. Het belangrijkste is dat je het toevoegt aan je dagelijkse voeding. Want het is een erg heilzaam voedingsmiddel.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.