9 fruitsoorten die helpen om het lichaam te hydrateren

Sommige fruitsoorten hydrateren niet alleen het lichaam, maar geven het ook een extra impuls, want de aanwezige vitaminen en mineralen zijn enorm gunstig voor de gezondheid. Lees er meer over in dit artikel.
9 fruitsoorten die helpen om het lichaam te hydrateren

Laatste update: 05 december, 2018

Wat betreft persoonlijke verzorging, moet de gezondheid van je huid op de eerste plaats komen. Maar hoeveel geef je niet uit aan commerciële crèmes en cosmetica? De waarheid is echter dat het eigenlijk niet zo veel hoeft te kosten om je lichaam te hydrateren.

Integendeel eigenlijk, het fruit in je koelkast kan je al het nodige water verschaffen, dat nodig is voor een zachte gehydrateerde huid.

We geven je een lijst van de fruitsoorten die je helpen om het lichaam op een natuurlijke manier te hydrateren.

1. Je lichaam hydrateren met een citroen

Vooral citroenen zijn een van de meest hydraterende fruitsoorten. Ze zijn rijk aan calcium, vitamine C en magnesium. Daardoor verbeteren ze de functie van het immuunsysteem. Citroenen reinigen bovendien het verteringsstelsel en de bloedsomloop.

  • Door het hoge gehalte aan vitamine C en antioxidanten versterken citroenen de cellen van het lichaam en de huid, en geven ze meer kracht.
  • Ze bestrijden ook de vrije radicalen die de veroudering van de huid versnellen.

Om te genieten van de gunstige effecten van citroenen, hoef je enkel een glas water met citroensap te drinken.

2. Appel

Appel

Appels zijn op zich erg smaakvol, maar je kan ze ook gebruiken in salades, smoothies en meer. Maar wist je ook dat appels een uitstekend middel zijn om de huid te hydrateren? Echt waar!

Appels zijn ideaal om de zachte huid te krijgen die je altijd al wilde.

  • Appels bevatten veel appelzuur en wijnsteenzuur. Zo helpen die zuren om dode huidcellen te verwijderen die zich aan de oppervlakte opstapelen.
  • Aangezien ze voor tachtig procent uit water bestaan, kan je met appels heel gemakkelijk je lichaam hydrateren.

3. Komkommer

Komkommer is geweldig voor het lichaam, want 97 procent van komkommer bestaat uit water. Het is een erg nuttig middel om het lichaam op natuurlijke wijze te hydrateren.

  • Komkommer is rijk aan vitamine E. Dat betekent dat het niet enkel ongelooflijk alkalisch en hydraterend is, maar dat het ook goed is om de huid mooi te houden.
  • De schil van komkommer bevat veel silica. Deze component versterkt de huid, het haar en de nagels.

Nu je dit weet… probeer om meer komkommer te eten vanaf nu. Komkommer heeft immers superkrachten die je niet mag missen!

4. Kersen

Kersen

De donkere, dieprode kleur van kersen wijst erop dat deze vrucht veel voedingsstoffen, vitaminen en mineralen bevat.

  • Deze voedingsstoffen verlichten de pijn bij ontsteking, helpen ziekten zoals kanker te voorkomen en vertragen het verouderingsproces.
  • Kersen bevatten ook veel bètacaroteen. Dat is een chemisch element dat in de lever omgezet wordt in vitamine A. Vitamine A is noodzakelijk om de slijmvliezen van de huid gezond te houden.

Voeg enkele kersen toe aan je smoothies. Zo hydrateer je je lichaam op natuurlijke wijze.

5. Bessen

Alle soorten bessen bevatten veel antioxidanten, die helpen om vrije radicalen te bestrijden en een heleboel ziekten te voorkomen. Deze antioxydanten zijn geweldig voor de ogen, de klieren en de hersenen, want ze verbeteren de werking van het geheugen.

En alsof dit nog niet genoeg is, zijn bessen indrukwekkend voor een natuurlijke hydratatie.

De beste manier om bessen te eten is onverwerkt en in hun geheel. Voeg bessen toe aan yoghurt of aan je havermoutontbijt.

6. Papaja

Papaja

Papaja is een erg uitzonderlijke vrucht voor de reiniging van het verteringskanaal. Het bevat een enzym met de naam papaïne. Dit enzym voedt de gezonde bacteriën in de darmen.

Papaïne is ideaal om de huid te hydrateren. Dit enzym verwijdert onzuiverheden van de huid en helpt om voldoende water op te nemen.

Papaja bevat ook veel water. Dus terwijl papaja het lichaam ontgift en helpt bij verteringsproblemen, geeft het je ook het nodige water om je lichaam te hydrateren.

7. Watermeloen

Watermeloen is uitermate heilzaam om het lichaam te ontgiften en te hydrateren. Het bevat veel vitamine C, vitamine A, kalium en magnesium, dus het hydrateert en voedt het lichaam tegelijkertijd.

Eet twee koppen watermeloen. Dit zal tot veertig procent van de huidschade herstellen, die het gevolg is van uitdroging en omgevingsfactoren.

Nu je weet hoe geweldig watermeloen is, moet je het zo vaak mogelijk op je boodschappenlijst zetten.

8. Grapefruit of pompelmoes

grapefruit

Is het jouw gewoonte om de dag te beginnen met een glas lekker sap? Waarom maak je het niet zelf met grapefruit of pompelmoes? Zo zal je ervaren dat het zowel natuurlijk en volledig vrij van chemische elementen is, als hydraterend voor het lichaam.

  • Grapefruit is rijk aan antioxidanten, die vroegtijdige tekenen van veroudering voorkomen.
  • Omdat ze veel vitamine C bevatten, stimuleren ze de productie van collageen. Collageen houdt de huid stevig en jeugdig.

Voeg grapefruit toe aan je dieet in plaats van sinaasappel. De resultaten zijn even lekker en gunstig, maar het bevat minder suiker.

9. Kokosnoot

Kokoswater is uitstekend om op natuurlijke wijze het lichaam te hydrateren. Het bevat veel mineralen (ijzer, zink, kalium) en vitaminen (A, foliumzuur).

Bovendien geeft kokosnoot een geweldige smaak aan smoothies en is het heel verfrissend bij warm weer.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.