6 tips voor een jeugdige en strakke hals

Om de huid van de hals strak en mooi te houden, is het een goed idee om oefeningen en het gebruik van gezichtscrème te combineren om de huid strak te houden en rimpels te voorkomen. Hier zijn 6 goede, natuurlijke trucjes om een strakke jeugdige hals te houden.
6 tips voor een jeugdige en strakke hals

Laatste update: 12 oktober, 2018

Het verstrijken van de tijd laat onvermijdelijk sporen in de hals achter. Het verslappen van je huid, rimpels of zelfs een verzakte kaaklijn kan geleidelijk de schoonheid van je hals verminderen. En wie wil er nu niet een jeugdige, strakke hals?

Helaas is het waar dat je geen esthetische wonderen kunt uitvoeren buiten een operatiekamer. Er zijn echter wel een aantal gemakkelijke dingen die je kunt doen in je dagelijks leven om de tand des tijds te weerstaan en iets van de oorspronkelijke stevigheid van je huid terug te halen.

Sterker nog, het is gemakkelijker dan je misschien denkt. Het enige dat je nodig hebt, is doorzettingsvermogen en het vermogen om iedere dag consequent deze tips op te volgen. Daarnaast zullen deze tips ook je algehele gezondheid en welbevinden verbeteren.

Dus, zit je klaar om aantekeningen te maken? Hier zijn zes makkelijke manieren om een mooie, jeugdige en strakke hals te behouden.

1. Een strakke hals met een dagelijkse massage

Je doet oefeningen om een platte buik en strakke benen te krijgen … dus waarom zou je geen oefening aan je routine toevoegen die helpt om je spieren en de huid in je hals jong en strak te houden?

Begin vandaag nog:

 • Ga elke avond voordat je naar bed gaat voor de spiegel staan en breng een vocht inbrengende crème aan op de huid van je hals.
 • Geef vervolgens je hals een opwaartse massage van je sleutelbeen tot je kin.
 • Het is belangrijk dat je altijd naar boven toe masseert om een betere circulatie mogelijk te maken.

2. Oliën verjongen de nek

Etherische olie voor een strakke hals

Naast deze oefeningen zijn er diverse etherische oliën die erg nuttig zijn als het gaat om het verbeteren van de stevigheid en elasticiteit van de huid.

Naarmate de tijd verstrijkt, zul je merken dat de huid in je hals dunner en minder strak wordt. Soms is het enkel nodig even in de huid te knijpen om te zien dat het wat langer duurt voordat hij weer terugveert tot zijn oorspronkelijke gladheid en elasticiteit. Het verlies van collageen en elastine zijn belangrijke factoren in deze verandering.

We raden daarom het volgende aan:

 • Naast het verbeteren van je voedingspatroon en de gezondheid van je innerlijke welzijn, kun je ook bepaalde etherische oliën gebruiken voor je dagelijkse schoonheidsritueel.
 • Allereerst: etherische citroenolie is een krachtige antioxidant voor je huid, omdat het rijk is aan vitamine C.
 • Salieolie zorgt ervoor dat de huid van je nek veel steviger en zachter lijkt.
 • Het is ook een goed idee om op zoek te gaan naar wortelzaadolie. Dit helpt namelijk om de huidcellen te verjongen en de impact van rimpels te reduceren.

Doe twee druppels van deze etherische oliën op de huid van je hals en masseer het dan in zoals we eerder al uitlegden.

3. Masker van rijpe banaan en olijfolie

Masker voor een strakke hals

Dit is een van de beste zelfgemaakte maskers om een mooie, stevige en strakke hals te krijgen. Het enige wat je hoeft te doen, is het een keer per week aanbrengen.

Zo maak je het klaar:

Ingrediënten

 • 1 rijpe banaan
 • 1 eiwit
 • Een theelepel honing (7,5 gram)

Bereiding

 • Het is super makkelijk: zorg ervoor dat je een zo homogeen en glad mogelijk masker maakt van de banaan, het eiwit en de honing.
 • Breng het masker dan aan op een gewassen hals en laat het 15 minuten zitten.
 • Spoel het vervolgens af met een ruime hoeveelheid water.

De resultaten zijn sensationeel!

4. Het belang van exfoliatie

Tomatenpuree voor een strakke hals

Niet alleen je gezicht heeft van tijd tot tijd een exfoliatie nodig om de dode huidcellen te verwijderen. Ook je hals heeft baat bij een diepe reiniging en herstel. Dit brengt namelijk de circulatie op gang, helpt onzuiverheden te verwijderen en verbetert zuurstofaanvoer in deze delicate zone.

Zo maak je thuis een uitstekende scrub:

Ingrediënten

 • Het sap van 1 limoen
 • 5 eetlepels haver (50 gram)
 • 1 tomaat

Bereiding

 • Pers eerst de limoen uit.
 • Snijd vervolgens de tomaat in stukken. Plet dan deze stukken om een puree te maken.
 • Meng deze ingrediënten daarna goed totdat je een homogene pasta hebt. Breng deze aan op je hals en laat het 15 minuten zitten.
 • Spoel het tot slot goed af met water.

5. Het belang van vitamine E

Vitamine E is zonder twijfel het beste ingrediënt als het aankomt op het verzorgen van je huid. Deze vitamine helpt veroudering te bestrijden en beschermt je tegen de effecten van vrije radicalen. Ook verzorgt het de elasticiteit van je opperhuid.

Als je een strakke hals wilt, is het daarom een goed idee om bij de drogist of apotheker te zoeken naar vitamine E-tabletten of om een crème te kopen die dit fantastische ingrediënt bevat.

6. IJs

IJstherapie voor een strakke hals

Heb je ooit gehoord van ijstherapie? Als we het hebben over schoonheidsbehandelingen, kan het geen kwaad om wat natuurlijke opties te proberen. IJsklontjes zijn een van deze fantastische opties.

Om dit te doen, raden we je aan om drie ijsklontjes in een doek te wikkelen en ze gedurende 10 minuten over de huid van je hals te wrijven. Doe dit drie keer per week.

 • Allereerst zal dit je circulatie verbeteren.
 • Het zal ook ontstekingen remmen.
 • En tot slot zal het je huid strakker maken en er gezonder uit laten zien.

Verwerk deze eenvoudige tips in je dagelijkse schoonheidsroutine. Het krijgen van een mooie, jeugdige en strakke hals ligt in je eigen handen. Het is het daarom waard om wat veranderingen in je leven door te voeren. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Fitzpatrick, Thomas B. Dermatología en medicina general. Vol. 1. Ed. Médica Panamericana, 2009.
 • Márquez, Mercedes, et al. “Aspectos básicos y determinación de las vitaminas antioxidantes E.” Investigación clínica 43.3 (2002): 191-204.
 • Zorrilla García, Adonis E. “El envejecimiento y el estrés oxidativo.” Revista Cubana de Investigaciones Biomédicas 21.3 (2002): 178-185.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.