Arganolie: een doeltreffend middel voor een mooiere huid

Arganolie bezit antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen, die erg doeltreffend zijn om acne te bestrijden. Het houdt ook de productie van vet in de huid in evenwicht en reinigt de poriën.
Arganolie: een doeltreffend middel voor een mooiere huid

Geschreven door Carolina Betancourth

Laatste update: 24 augustus, 2022

Arganolie is een natuurlijk product uit de zaden van de arganboom. Deze boom komt oorspronkelijk uit het zuidoosten van Marokko.

Het is een natuurlijke bron van vitaminen en belangrijke aminozuren. Daardoor biedt het de huid een uitgebreid aantal voordelen. Je huid zal er dan ook jonger en gezonder uitzien.

Vanwege de samenstelling werd deze olie ook als medicijn gebruikt. Tegenwoordig is het over de hele wereld erg populair door de verschillende toepassingen in de cosmetica.

Wanneer de huid deze olie opneemt, dan wordt de vernieuwing van de cellen bevorderd. Tegelijkertijd vormt het een bescherming tegen sommige elementen die infecties veroorzaken. Die infecties kunnen zich over het oppervlak van de huid verspreiden.

Maar arganolie bevat ook nog andere actieve bestanddelen. De vitamine E en de antioxidanten in deze olie werken immers de negatieve effecten van vrije radicalen tegen. Ze helpen ook om vroegtijdige veroudering te voorkomen.

In dit artikel stellen we zeven interessante manieren voor om van arganolie te genieten. Zijn eigenschappen zullen je huid mooier maken. Ga ervoor en probeer het uit!

1. Het zuivert een vette huid

Huid schoonmaken

Een van de interessantste kenmerken van arganolie is dat het het vermogen bezit om overtollig huidvet te absorberen. Hierin verschilt het van andere soorten olie. Om die reden is het dus een goede keuze voor mensen met zweetklieren die meer olie produceren dan normaal.

Hoe gebruik je het?

  • Was eerst je gezicht met water en een zachte zeep. Neem dan drie druppels arganolie. Breng ze daarna aan op de delen van het gezicht die je wil reinigen.
  • Masseer het in met zachte cirkelvormige bewegingen tot de olie helemaal door de huid is opgenomen.
  • Tot slot verwijder je de rest van de olie met een zachte doek.

2. Een natuurlijke vochtinbrenger

De textuur van arganolie verschilt van die van andere etherische oliën. Toch is deze olie een geweldig alternatief om de huid de hydrateren. Je hoeft dus geen agressieve chemische producten te gebruiken.

De belangrijke vetzuren en de antioxidante bestanddelen helpen de huid om zijn natuurlijke vocht te behouden. Daardoor vermindert arganolie de droogheid van de huid en houdt het de zuurtegraad van de huid onder controle.

Hoe gebruik je het?

  • Neem een klein beetje arganolie. Wrijf het daarna op de zones van het lichaam met een droge huid en waar je meer vocht wil inbrengen.
  • Zorg er zeker voor dat het goed wordt opgenomen door de huid.
  • Gebruik de olie elke dag.

3. Lippenbalsem

Zachte lippen door arganolie

Door de vitamine E en de belangrijke vetzuren in arganolie is het een geweldig alternatief middel om te gebruiken in plaats van een commerciële lippenbalsem. 

Deze voedzame make-up voor de lippen schept ook een beschermingslaag tegen externe aanvallen. Wanneer de huid op de lippen gevoelig is, dan helpt het ook om die gehydrateerd te houden.

Hoe gebruik je het?

  • Maak de vingertoppen nat met een beetje arganolie. Smeer het op je lippen tot het volledig is ingetrokken.
  • Gebruik het elke dag voordat je iets anders op de lippen aanbrengt.

4. Arganolie bestrijdt acne

Deze olie bezit antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen. Die zijn doeltreffend om acne te bestrijden.

Dankzij zijn kenmerken heeft het een opvallend effect op de poriën, want het zorgt voor een reiniging van de huidporiën. Het helpt ook om de talgproductie onder controle te houden.

Hoe gebruik je het?

  • Doe een beetje arganolie op een wattenbolletje. Breng het rechtstreeks aan op de puistjes of op de acne.
  • Het is belangrijk dat die delen van de huid nat zijn van de olie. Laat het nu gedurende twintig minuten inwerken.
  • Spoel daarna af met warm water. Herhaal deze behandeling twee keer per dag.

5. Make-upreiniger

Make-upreiniger

Dit natuurlijke ingrediënt is ook een goede keuze om elke avond de schoonheidsproducten op je gezicht te verwijderen.

Eigenlijk helpt het om dode huidcellen en andere onzuiverheden te verwijderen die gedurende de dag op je huid blijven liggen.

Hoe gebruik je het?

  • Voeg dezelfde hoeveelheden arganolie en olijfolie samen.
  • Wrijf het op alle delen van het gezicht waar je make-up wilt verwijderen.
  • Laat het gedurende vijf minuten inwerken.
  • Verwijder daarna met warm water alle overtollige olie.

6. Arganolie voorkomt huidstriemen

Het hoge gehalte aan vitamine A en E in arganolie is erg geschikt om striemen te voorkomen en te verminderen. Deze bestanddelen vergroten de veerkracht van de huid. Bovendien stimuleren ze het herstel van de cellen en voorkomen ze dat de vezels afbreken.

Hoe gebruik je het?

  • Neem een beetje arganolie in je handpalmen.
  • Wrijf het op zones waar je verwacht striemen te krijgen.
  • Masseer het gedurende vijf tot acht minuten zachtjes in.
  • Spoel het dan af met warm water.
  • Gebruik dit minstens drie keer per week.

Misschien ook interessant om te lezen:
2 manieren om natuurlijk striae te verminderen

7. Het vermindert je kraaienpootjes

Kraaienpootjes

Aangezien arganolie vetzuur en antioxidant bestanddelen bevat, is dit product een doeltreffende oplossing om fijne rimpels zoals kraaienpootjes te vermijden.

Deze voedingsstoffen bevorderen de productie van collageen en elastine. Dit zijn twee belangrijke bestanddelen om de huid jong en stevig te houden.

Hoe gebruik je het?

  • Doe eerst een aantal druppels arganolie op je vingertoppen.
  • Wrijf het daarna rond je ogen.
  • Masseer dan zachtjes in.
  • Zorg ervoor dat je het goed laat intrekken.
  • Herhaal deze behandeling elke avond.

Probeer deze olie zeker uit! We zijn ervan overtuigd dat het een van je lievelingsproducten wordt. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.



Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.