Acne en mee-eters: groene thee kan helpen

28 april 2019
Appelazijn kan helpen poriën te verkleinen, mee-eters te verwijderen en de pH-waarde van de huid in balans te brengen.

Acne en mee-eters, puistjes op je voorhoofd of neus… je hoeft echt geen tiener te zijn om last te hebben van deze onaangename kwaaltjes.

Tegenwoordig hebben zoveel mensen last van deze onzuiverheden, dat er constant nieuwe crèmes en behandelingen op de markt worden gebracht om deze imperfecties van de huid te verhelpen.

Wist je echter dat zo iets goedkoops en gezonds als groene thee je beste vriend kan worden in het gevecht tegen deze vervelende problemen?

In dit artikel beschrijven we drie eenvoudige strategieën waarop je groene thee kunt gebruiken om van acne en mee-eters af te komen.

Lees meer:
Maak je huid snel glad met deze remedies

Probeer deze remedies met groene thee tegen acne en mee-eters

1. Masker van chinaklei en groene thee

Kleimasker

Heb je weleens gehoord van de voordelen die chinaklei zou bieden voor je huid? Chinaklei, ook wel bekend als ‘Kaolien’, is de basis voor verschillende natuurlijke schoonheidsbehandelingen.

De klei zou erg zuiverend en desinfecterend zijn.

Een masker van chinaklei en groene thee heeft naar het schijnt geweldige samentrekkende eigenschappen, waardoor het acne en mee-eters goed kan behandelen en een gezonde, stralende huid onthult.

Maar waar kan je chinaklei verkrijgen? Je kunt eens proberen bij de drogisterij of reformwinkels. De klei is niet duur.

Gebruikswijze

Om dit middel te maken, zul je als eerste een krachtige thee moeten maken.

 • Gebruik hiervoor drie zakjes groene thee en een halve kop water.
 • Gebruik als het mogelijk is chloorvrij water, maar maak je niet te veel zorgen als je dit niet hebt.

Wanneer de thee klaar is, meng je deze met de chinaklei.

 • Zorg ervoor dat je een pasta maakt die dik genoeg is om op je gezicht aan te brengen.
 • Meng de klei en de thee goed met elkaar en smeer het masker vervolgens op je gezicht, waarbij je extra aandacht geeft aan de gebieden waar je doorgaans last hebt van mee-eters en puistjes.
 • Laat het masker vijftien minuten zitten en spoel het dan af met koud water. Je kunt dit masker het beste twee keer per week gebruiken.

2. Toner van groene thee en appelazijn

Gezicht Wassen

Deze toner is geweldig om drie keer per week ’s avonds te gebruiken. De twee ingrediënten vormen samen een krachtige combinatie om acne en mee-eters tegen te gaan, die je onmogelijk in je schoonheidsroutine kunt laten ontbreken.

Maar waarom appelazijn? Appelazijn is volgens sommigen een geweldig middel is om zowel ontstekingen als mee-eters tegen te gaan en de pH-waarde van je huid in balans te houden.

Wel willen we je erop wijzen dat die eigenschappen nog verder wetenschappelijk onderzocht moeten worden.

Om deze toner te maken zul je eerst de thee moeten maken.

 • Gebruik hiervoor net iets minder dan een halve kop water en drie zakjes groene thee.
 • Voeg hier vervolgens een klein beetje appelazijn aan toe – slechts een theelepel – en giet dit mengsel over in een spuitfles.

Bewaar de fles in de koelkast. Na twee dagen kun je het middel gebruiken.

 • Schud de fles goed voor gebruik en spuit de toner op je gezicht.
 • Laat de toner minstens een half uur op de huid zitten voordat je het afspoelt en je je gebruikelijke nachtcrème opdoet.

3. Stoombad met groene thee

Stomen

Deze variant van een stoombad is net zo eenvoudig als de originele versie. Stomen is een uiterst effectieve manier om van mee-eters af te komen en je acne geheel te laten verdwijnen. Volg om dit te doen de volgende eenvoudige stappen.

 • Breng wat water aan de kook en voeg hier vervolgens vijf zakjes groene thee aan toe.
 • Zodra de thee lang genoeg heeft kunnen trekken, zet je de pan op tafel en ga je hier met je hoofd boven hangen.
 • Doe een handdoek over je hoofd, zodat de stoom niet ontsnapt.
 • De stoom moet redelijk warm zijn, zodat je poriën opengaan, maar de temperatuur moet wel te verdragen zijn. Wanneer het dus te heet wordt, kun je wat lucht laten ontsnappen of even onder je handdoek vandaan komen.
 • Wees voorzichtig en zorg ervoor dat je je gezicht niet te dicht bij het water houdt. Anders kun je je namelijk verbranden.
 • Laat de stoom in je huid trekken. Je zult zien hoe lekker dit voelt en hoeveel voordelen het biedt voor de huid als je twee keer per week een stoombad neemt.

Lees ook:
Hoe doe je een pasgeboren baby in bad?

Tot slot is het nooit een slecht idee om groene thee op de traditionele manier te gebruiken (als een lekker drankje in de middag). De thee kan namelijk ook helpen je mee-eters en acne van binnenuit te bestrijden.

Ben je er klaar voor om vandaag nog te beginnen? 

 • Bowe, W. P., & Logan, A. C. (2012). Antioxidants in Acne Vulgaris and Aging: Focus on Green Tea and Feverfew. Journal of Drugs in Dermatology. https://doi.org/10.1108/14635771111180725
 • Saric, S., Notay, M., & Sivamani, R. (2016). Green Tea and Other Tea Polyphenols: Effects on Sebum Production and Acne Vulgaris. Antioxidants. https://doi.org/10.3390/antiox6010002