9 avondgewoonten om mooi wakker te worden

Zelfs als je eigenlijk te moe bent om je nog om je schoonheid te bekommeren als het avond begint te worden, zou je toch een paar eenvoudige avondgewoonten moeten aanleren. Denk hierbij aan je make-up verwijderen en je huid hydrateren, omdat dit je uitstraling kan maken of breken.
9 avondgewoonten om mooi wakker te worden

Geschreven door Katherine Flórez

Laatste update: 24 augustus, 2022

De meeste vrouwen willen graag mooi wakker worden ‘s ochtends, maar door de stress en vermoeidheid van de dag gaan we toch naar bed zonder een schoonheidsroutine toe te passen. Hieronder zullen we 9 avondgewoonten bespreken om mooi wakker te worden.

Wat je vergeet als je het bovenstaande doet, is dat ‘s nachts een aantal processen plaatsvinden die de huid vernieuwen, waardoor je er weer fris uitziet de volgende dag. Als je deze avondgewoonten niet toepast, zul je in veel gevallen beginnen met het zien van imperfecties en versnelde veroudering

Dat is waarom het het beste is om een schoonheidsroutine te ontwikkelen die niet veel tijd kost, maar wel goed kan zijn voor de huid. Hieronder willen we negen geweldige avondgewoonten met je delen die je iedere dag kan toepassen om er ‘s ochtends stralend uit te zien.

Avondgewoonten om mooi wakker te worden

1. Gebruik make-upreiniger

Make-up Verwijderen

Er is geen excuus voor het naar bed gaan met je make-up. Make-up zorgt dat je er goed uitziet, maar bedekt de poriën, waardoor mee-eters kunnen ontstaan.

Koop een reinigende melk of gebruik etherische oliën, zoals castorolie of amandelolie. Vergeet niet dat je je mascara en eyeliner volledig moet verwijderen. Beiden kunnen de wimpers verzwakken als je het er te lang op laat zitten.

2. Was je gezicht met koud water

Hoewel koud water op je gezicht het laatste is dat je ‘s avonds voordat je naar bed gaat wilt voelen, is je gezicht wassen met koud water een van de beste dingen die je kan doen.

Niet alleen kan dit vuil van je gezicht verwijderen, maar het maakt ook verwijde poriën dicht. Gebruik een zachte of natuurlijke zeep zodat je de pH van je huid niet zal veranderen.

3. Gebruik hydraterende crème

Crème

Om er zeker van te zijn dat je hele lichaam zacht en gehydrateerd wakker wordt, moet je iedere avond een goede hoeveelheid crème gebruiken. Denk eraan dat je een ander soort crème voor je gezicht moet gebruiken, want de huid daar is veel delicater.

Dit product kan helpen dat de huid de natuurlijke oliën behoudt en voorkomen dat er onesthetische vlekken op de huid ontstaan, welke veroorzaakt worden door droogheid.

4. Breng vaseline aan op je voeten

Dit is een van de gewoonten die het vaakst vergeten worden. Vaak merken we het niet, maar onze voeten kunnen snel uitdrogen en daardoor kan er eelt ontstaan, wat er slecht uitziet. Dit gebeurt omdat we vergeten onze voeten te hydrateren en de dode huidcellen niet verwijderen.

Breng iedere avond een beetje vaseline aan op je voeten om de huid te hydrateren en te verzachten en zo zal je langzaam het uiterlijk van je voeten kunnen verbeteren.

5. Gebruik crème in je ooghoeken

Oogcrème

Hoe eerder je begint met zorgen voor je ogen, hoe kleiner de kans dat je vroegtijdige rimpels ontwikkelt, de zogenaamde kraaienpootjes. Dit gebied van het gezicht is gevoeliger en heeft de neiging om sneller te verzwakken door UV-straling en gifstoffen.

Dat is waarom je iedere avond voordat je naar bed gaat een beetje nachtcrème aan moet brengen die de huid helpt te herstellen en versterken. Deze producten kunnen ook ontsteking en wallen onder je ogen voorkomen, waardoor je er vaak moe uitziet ‘s ochtends.

6. Epileer je wenkbrauwen

Als je liever je wenkbrauwen epileert zonder stylist, moet je weten dat de beste tijd waarop je dit kunt doen net voordat je naar bed gaat is. Als je de gewoonte ontwikkelt om dit te doen voor je naar bed gaat, geef je je huid de kans om te ontspannen.

Daardoor zal de roodheid, die ontstaat als je de haar eruit trekt, mogelijk verdwenen zijn bij het opstaan. Je bent dan ook minder gevoelig, wat goed uitkomt als je buiten wordt blootgesteld aan UV-straling.

7. Hydrateer je nagelriemen

Nagelriemen Hydrateren

Om je nagels gehydrateerd en sterk te houden, is het absoluut noodzakelijk dat je ze hydrateert en de nagelriemen voedingsstoffen geeft. Als je hier geen speciale handcrème voor hebt, kun je ook olijfolie of kokosolie gebruiken. Wrijf een klein beetje hiervan op de nagelriem.

8. Bleek je tanden

Hoewel je vlekkerige tanden niet helemaal wit kunt maken, helpt het wekelijks poetsen met zuiveringszout wel om ze te bleken. Doe een beetje op je tandenborstel en laat het een tijdje intrekken. Spoel je mond vervolgens goed na.

9. Zorg voor je wimpers

Wimpers

Nadat je je make-up helemaal hebt verwijderd, kun je een beetje castorolie aanbrengen op je wimpers om ze te voeden en om meer volume te creëren. Dit product kan helpen de wimpers te versterken en er ook voor te zorgen dat ze niet uitvallen. Het is perfect om de natuurlijke groei te helpen stimuleren.

Als je iedere avond een paar minuten besteed aan gezonde gewoontes, zul je de tijd die je slaapt beter gebruiken, waardoor je er mogelijk  langer jong en mooi uit kan blijven zien. Pas de bovenstaande avondgewoonten toe en je zal snel zien dat je met een paar kleine veranderen geweldig resultaat teweeg kunt brengen.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.