Afvallen en gifstoffen verwijderen met prei

· 2 mei 2016
Prei is een natuurlijk vochtafdrijvend middel en kan je lichaam helpen bij het verwijderen van gifstoffen. Deze groente is rijk aan vitamines, mineralen en oplosbare en onoplosbare vezels die de spijsvertering bevorderen.

Dit eenvoudige middel met prei is een goede aanvulling op je gewone afvalprogramma en ondersteunt tegelijkertijd het natuurlijke ontgiftingsproces in het lichaam. Het is echt geweldig!

De plant waar we het in dit artikel over hebben, heeft een veel mildere smaak dan uien en kan gemakkelijk worden toegevoegd aan allerlei recepten. Als er echter één ding is waar prei echt om bekend zou moeten staan, dan is het wel het vermogen om gifstoffen te elimineren.

Nog iets wat je misschien nog niet wist, is dat prei al eeuwenlang wordt gebruikt om de gezondheid van vrouwen te ondersteunen. Er bestaan zelfs archieven uit de Griekse en Romeinse oudheid waarin wordt omschreven dat prei de vruchtbaarheid kan verbeteren en de cardiovasculaire gezondheid bij vrouwen kan bevorderen en tegelijkertijd kortademigheid en vermoeidheid kan tegengaan.

In dit artikel zijn we echter voornamelijk geïnteresseerd in hoe je prei kunt gebruiken om gifstoffen uit het lichaam te verwijderen en gezond gewichtsverlies te bevorderen. Je zult deze informatie ongetwijfeld behulpzaam vinden.

Prei om voor je gezondheid te zorgen

Prei is een plant uit de lookfamilie, een groep planten die uit bollen groeien, net als knoflook en uien. De prei heeft echter een veel zoetere smaak dan zijn twee neefjes, waardoor de groente heel veelzijdig kan worden gebruikt in de keuken.

Ontdek ook: Uien: een duizend jaar oud middeltje

Op dit blog hebben we het vaak over de vele voordelen die het eten van wortels, bieten, knoflook en citroenen kan bieden… nu is het echter tijd dat we aan deze lijst aanbevolen groenten een wel zeer bijzondere groente toevoegen en wel vanwege de volgende redenen:

Prei

Prei, een geweldige bron van voedingsstoffen

 • De prei bevat veel antioxidanten, flavanoïden die ontstekingsremmend zijn en de schadelijke invloed van vrije radicalen tegengaan.
 • Daarnaast is het belangrijk om niet te vergeten dat prei een van de meest unieke bronnen is van vitamine A en C, vitamines die geweldig zijn om het lichaam te zuiveren, ontstekingen te remmen en de lichamelijke pH-waarde weer in balans te brengen.
 • Een gegeven dat je misschien interessant zult vinden, is dat prei zeer weinig calorieën bevat, waardoor de groente een uitstekende optie is als je graag wilt afvallen (100 gram verse prei bevat slecht 61 calorieën).
 • Prei bevat grote hoeveelheden oplosbare en onoplosbare vezels. Als je prei dus regelmatig eet, kan de groente helpen constipatie tegen te gaan.
 • Deze bescheiden groente is daarnaast een rijke bron aan vitamines en mineralen als zink, ijzer, kalium en magnesium – mineralen die allemaal van essentieel belang zijn voor een goede gezondheid.
 • En tot slot is de prei zeer rijk aan foliumzuur, waardoor de groente vooral behulpzaam is als je zwanger bent.

Prei is een natuurlijk antibioticum

 • Hoewel prei niet evenveel allicine bevat als knoflook, is de groente nog steeds een krachtig natuurlijk antibioticum.
 • Laboratoriumonderzoek toont aan dat het gehalte allicine in knoflook en prei kan helpen de opeenstapeling van cholesterol in je bloedbaan te voorkomen. Dit komt doordat allicine bepaalde enzymen onderdrukt die zich in je lever verzamelen. Kortom, deze twee bolgewassen zijn supergezond voor je.

Ontdek ook: Leer thuis antibiotica maken met knoflook

Prei bevordert de cardiovasculaire gezondheid

Dit eenvoudige middel gemaakt van prei zal je helpen je cardiovasculaire gezondheid in goede conditie te houden. Regelmatige consumptie van prei bevordert de vrijlating van stikstofoxiden (NO) via de wanden van je bloedvaten. Dit zorgt ervoor dat je bloedsomloop geoptimaliseerd wordt en het ontstaan van bloedpropjes wordt tegengegaan.

Prei, een middel om het lichaam te zuiveren

Prei bestaat voor een groot gedeelte uit water, dit zorgt ervoor dat de groente vochtafdrijvend is en kan helpen gifstoffen uit het lichaam te elimineren. Deze plant staat zelfs voornamelijk bekend om zijn zuiverende eigenschappen. Het is het absoluut waard dit te onthouden.

Hoe maak je dit zuiverende middel met prei?

Drankje met Prei

Ingrediënten

 • 3 preien
 • 1 liter water
 • Het sap van 1 citroen

Bereiding

 • Om dit ontgiftende en afslankende middel te maken, heb je drie redelijk grote stengels prei nodig en één citroen. Dit middel van prei is erg soortgelijk aan een ontgiftend middel van artisjokken.
 • Begin door een pan te vullen met een liter water en dit aan de kook te brengen. Snijd de drie preistengels open en laat ze enkele minuten in het water koken.
 • Zodra de prei gekookt is, haal je de pan van het vuur en bewaar je het kookwater.
 • Giet het preiwater over in een glazen fles en voeg het citroensap toe.
 • De overgebleven, gekookte prei kun je vervolgens gebruiken om bijvoorbeeld soep van te maken.

Lees ook: 4 soorten soep om gifstoffen te elimineren

Hoe moet je dit middel van prei innemen?

 • Drink het eerste glas preiwater ’s ochtends wanneer je wakker wordt op een lege maag. Je kunt het water het beste lauw drinken. Dit zal namelijk je stofwisseling op gang brengen en de zuiverende eigenschappen van deze drank met elkaar verbinden.
 • Het tweede glas zou je ongeveer vijftien minuten voor je lunch moeten drinken.
 • Probeer niet te vergeten om ook tegen het einde van de middag nog een derde glas te drinken en vervolgens het vierde en laatste glas vijftien minuten voor het avondeten.

Je kunt deze zuiverende en afslankende behandeling tien dagen achtereenvolgend toepassen. Probeer het drinken van dit middel te complementeren met een vetarm dieet en voldoende lichaamsbeweging. Op deze manier zul je zeker resultaat zien en bovendien zal je gezondheid je dankbaar zijn.