4 soorten soep om gifstoffen te elimineren

Hoewel we meestal sla rauw in salades eten, is het vermeldenswaard dat het veel beter verteerbaar is als we het koken, zoals we dat doen met andere groenten.

De lever en nieren zijn organen die helpen bij het elimineren van gifstoffen die in het lichaam zijn opgeslagen. Op zowel korte als lange termijn kan een accumulatie van gifstoffen de kwaliteit van het leven beïnvloeden en acute en chronische gezondheidsproblemen veroorzaken.

Om deze reden is het belangrijk om deze organen af en toe te helpen bij het doen van hun werk door het eten van zuiverende, natuurlijke voedingsmiddelen.

In dit artikel laten we je een paar eenvoudige en heerlijke manieren zien om deze organen te helpen bij het uitvoeren van hun ontgiftende taken met vier soorten soep, die gifstoffen uit het lichaam zullen elimineren.

Waar komen gifstoffen vandaan?

Iedereen accumuleert gifstoffen en de lever en nieren zijn dan ook voortdurend bezig om ze te verwijderen.

Veel dingen beïnvloeden dit proces. Als gifstoffen aanwezig zijn in grote hoeveelheden hebben de ontgiftende organen moeite met het doen van hun dagelijkse schoonmaakwerk.

Dit zijn de factoren die ertoe leiden dat gifstoffen worden opgeslagen:

 • Voedingsmiddelen die niet goed verteren.
 • Ongezonde voedingsmiddelen die rijk zijn aan vetten.
 • Overmaat aan dierlijke eiwitten.
 • Levensmiddelenadditieven: bewaarmiddelen, kleurstoffen, kunstmatige smaakstoffen, etc.
 • Alcohol.
 • Tabak en alle types van giftige gewoonten.
 • Conventionele producten voor lichaamsverzorging (zeep, lotions, tandpasta).
 • Milieuvervuiling (pesticiden, gassen, etc.).
 • Medicijnen.
 • Negatieve emoties.

Om deze soepen te maken, kozen we voedingsmiddelen die bekend staan om hun ontgiftende eigenschappen, om de natuurlijke functies van de lever en de nieren te vergemakkelijken.

Om hun smaak te verbeteren, kun je verse citroensap, appelazijn, olijfolie en een snufje cayennepeper en zeezout gebruiken.

Eet ze bij het avondeten gedurende een periode van twee weken als voorgerecht, samen met enkele lichte eiwitten (vis, eieren) en een appel of een stuk fruit.

Probeer de rest van de dag om zo evenwichtig mogelijk te eten en nog meer water te drinken tussen de maaltijden door. Probeer om de stoffen die we hierboven vermeldden te vermijden, zodat de soep een positief effect op je gezondheid kan hebben.

Brandnetel-selderijsoep

Brandnetel is een wilde plant die het bloed zuivert. Het kan buiten worden geplukt, in niet vervuilde gebieden met behulp van plastic handschoenen. Het kan ook worden gevonden in kruidenwinkels. Het staat bekend om de volgende eigenschappen:

 • Antiseptisch
 • Ontstekingsremmend
 • Samentrekkend
 • Ontgiftend
 • Anti-reumatisch
 • Hypoglycemie

Selderij is ook een goed ontgiftend middel, dat niet alleen de functies van de lever en galblaas verbetert, maar ook de nieren profiteren ervan en dat is waarom we dit hebben opgenomen in dit recept.

Selderijsoep

Paardenbloem-slasoep

Paardenbloem bevat vitamine A, B en C, foliumzuur, kalium, silicium, ijzer en tannine. Het werkt op zowel de nieren en de lever, want het is een heel compleet ontgiftend middel. Het is ook een diureticum, goed voor de spijsvertering en heeft licht laxerende eigenschappen. Het kan vers gegeten worden of gedroogd.

We zijn gewend om sla in salades te eten. We kunnen het echter ook koken net als elke andere groente om het nog beter verteerbaar te maken. Het werkt ook als een diureticum en helpt bij het reguleren van het zenuwstelsel, waardoor het gunstig is voor een goede nachtrust na het diner.

Komijn-havermoutsoep

Havermout bevat, behalve dat het een beetje textuur geeft aan deze soep, ook vezels en plantaardige eiwitten die helpen bij het verwijderen van giftige stoffen uit het lichaam. Deze graansoort is ook echt voedzaam, terwijl het de darmbeweging bevordert, waardoor het zeer geschikt is voor wanneer je een totale lichaamsreiniging wilt doen.

Komijn is een essentieel kruid in onze dagelijkse voeding. Het bevat krachtige anti-kanker en ontstekingsremmende eigenschappen die helpen gal af te drijven en de lever te ontlasten.

Komijn

 

Ui-artisjoksoep

Uiensoep is een klassiek recept dat zowel troostend als geneeskrachtig is. Uien zijn rijk aan mineralen zoals onder anderen calcium, magnesium, ijzer, fosfor en zwavel. Ze bevatten ook goede hoeveelheden vitaminen A, B, C en E. Of je het nu rauw of gekookt eet, het zal de nierfunctie zeker helpen.

Artisjokken zijn een van de groenten die het meest bekend zijn vanwege hun werking ter bescherming van de lever. Het kan direct worden genuttigd of als een thee getrokken van de bladeren. Houd in gedachten dat artisjok een bittere smaak kan toevoegen aan de soep, vooral als de bladeren worden gebruikt.