22 soorten voeding die helpen kanker te voorkomen

Er bestaan veel planten, kruiden en andere voedingsmiddelen ​​die ons kunnen helpen om op natuurlijke wijze complexe ziekten zoals kanker te voorkomen.
22 soorten voeding die helpen kanker te voorkomen

Laatste update: 19 november, 2018

Er bestaan veel planten, kruiden en andere voedingsmiddelen ​​die ons kunnen helpen om op natuurlijke wijze complexe ziekten zoals kanker te helpen bestrijden en misschien zelfs te voorkomen. Voedings- en leefgewoonten spelen volgens bijvoorbeeld de auteurs Winkels en Kampman een belangrijke rol bij het ontstaan van kanker. Geschat wordt dat 30 tot 40 procent van alle gevallen van kanker te voorkomen is door gezondere leef- en eetgewoonten. Een evenwichtige voeding stelt ons dus niet alleen in staat om gezond te blijven, maar vermindert ook het risico op ernstige ziekten.

Deskundigen weten dat meer dan 50% van de tumoren kan worden vermeden als we een gezond dieet volgen. Volgens specialisten van het National Cancer Institute in de Verenigde Staten kan ten minste een derde van de verschillende soorten kanker voorkomen worden door een adequate voeding.

Verder benadrukken ze het belang van een goed dieet als het meest krachtige wapen voor de preventie en bestrijding van kanker. We noemen hieronder een aantal voedingsmiddelen die ons kunnen helpen om vele vormen van kanker te voorkomen en die ons ​​in staat stellen om gezond en vitaal te blijven.

Olijfolie

Olijfolie tegen Kanker
Het vet uit olijfolie helpt darmkanker en anuskanker te voorkomen.

Bovendien verhelpt het slechte cholesterol (LDL), regelt het de bloeddruk en verlaagt het het glucosegehalte in het bloed. Olijfolie is een krachtige antioxidant en helpt daarom kanker te voorkomen.

Water

Water tegen Kanker
Water is, hoewel het geen voedingsstoffen of vitaminen bevat, een krachtige en onvervangbare vloeistof, waar je niet zonder kan.

Mensen die niet voldoende hoeveelheden water verbruiken lopen het risico op constipatie, waardoor gifstoffen zich gaan ophopen wat de algehele gezondheid beïnvloedt.

Het is zeer belangrijk om al onze lichamelijke stelsels naar behoren te hydrateren, zodat ons lichaam optimaal functioneert. Minstens twee liter water per dag drinken is dus absoluut onmisbaar voor onze gezondheid.

Knoflook en ui

Zowel knoflook als uien bevatten allicine, een composiet rijk aan zwavel, dat de lever helpt bij het verwijderen van giftige stoffen die zich anders zouden ophopen in het bloed.

Bruine rijst

Bruine Rijst tegen Kanker
bruine rijst

Algen

Algen tegen Kanker
algenDaarom worden deze aanbevolen om bijwerkingen na chemotherapie of radiotherapie te voorkomen.

Citrusvruchten

Citrusvruchten tegen Kanker
citrusvruchten

Bladgroenten

Broccoli tegen Kanker
waardoor onze cellen beter beschermd worden.

Aardbeien

Aardbeien tegen Kanker

Bessen

Bessen, veenbessen, bosbessen en zwarte bessen zijn rijk aan pigmenten genaamd anthocyanen, die een paarse, rode of blauwe kleur creëren. Het zijn ook zeer krachtige antioxidanten.

Bovendien zijn bessen rijk aan vitamine A en C en mineralen, pectinen en plantaardige zuren. Momenteel worden verschillende onderzoeken uitgevoerd naar de effecten die bessen zou kunnen hebben op het voorkomen van leukemie.

Noten

Noten tegen Kanker

Peulvruchten

Linzen tegen Kanker

Appels

Appels tegen Kanker
Appels bevatten chlorogeen- en ellaginezuur, die kanker kunnen helpen voorkomen. Dit wordt aangetoond door middel van experimenten op dieren. Appels bevatten pectine en vezels, die helpen om ons lichaam te ontdoen van giftige stoffen via onze uitwerpselen.

Meloen

Meloen is rijk aan beta-caroteen en antioxidanten. Bovendien is het zeer caloriearm en helpt daarom tumoren geassocieerd met obesitas te voorkomen.

Honing

Honing tegen Kanker

Vis

Vis tegen Kanker

Paprika en pepers

Pepers tegen Kanker

Bieten

Bieten tegen Kanker

Groene thee

Groene Thee tegen Kanker

Tomaten

Tomaten tegen Kanker
Rauwe tomaten zijn rijk aan lycopeen, een caroteen dat ook de tomaat een rode kleur geeft. Bovendien is het een krachtige beschermer tegen prostaatkanker. Tomaten bevatten sommige stoffen in de schil en zaden die kunnen helpen om kanker te bestrijden.

Druiven

Druiven tegen Kanker

Yoghurt

Yoghurt tegen Kanker

Wortelen

Wortelen tegen Kanker

Helpt goede voeding kanker te voorkomen?

Dit is een ingrijpende lijst met voedingsmiddelen die kunnen helpen bij het voorkomen van kanker in verschillende delen van het lichaam. Een gezonde eetgewoonte is essentieel om vele ziekten te voorkomen. Door etenswaren te consumeren die de natuur ons biedt, is het mogelijk om ​​zelfs heel agressieve ziekten zoals kanker te voorkomen.

Bovendien mogen we niet vergeten dat samen met een goede, gezonde voeding, het even belangrijk is om regelmatig fysieke activiteiten te doen, proberen kalm te blijven, frequente episoden van stress te vermijden, rustig en rationeel te blijven en bovenal gelukkig te zijn!

[1] Bron: Stichting Wereld Kanker Onderzoek Fonds Wellicht ook interessant voor jou

Gezonde voeding die je elke dag mag en moet eten
Gezonder Leven
Lees het op Gezonder Leven
Gezonde voeding die je elke dag mag en moet eten

Gezonde voeding is bepalend voor je lichamelijke en mentale gezondheid. Een aantal voedingsmiddelen kan je prima dagelijks gebruiken.


De inhoud van deze publicatie dient uitsluitend ter informatie. Op geen enkel moment kan deze dienen om de diagnoses, behandelingen of aanbevelingen van een professional te vergemakkelijken of te vervangen. Raadpleeg bij twijfel je vertrouwde specialist en vraag zijn/haar goedkeuring voordat je met een procedure of behandeling begint.