Natuurlijke middelen om te stoppen met roken

Zoethout helpt bij het bestrijden van de angst die wordt veroorzaakt door tabak, omdat het de gewoonte van het vasthouden van een sigaret imiteert en ons dus psychologisch helpt omgaan met de drang om te roken en helpt ons lichaam te ontgiften.
Natuurlijke middelen om te stoppen met roken

Geschreven door Carolina Betancourth

Laatste update: 24 augustus, 2022

Iedereen die rookt weet hoe moeilijk het is om te stoppen met roken, want hoewel ze zich voornemen om dit te doen, veroorzaakt deze gewoonte een sterke verslaving die zeer moeilijk te bestrijden is. Vandaag de dag zijn er duizenden mensen over de hele wereld die op zoek zijn naar een manier om te stoppen met roken en het verbeteren van de kwaliteit van hun leven.

Het roken van sigaretten kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen. Het is namelijk de belangrijkste oorzaak van long-, mond-, keel- en slokdarmkanker.

Ook kan het schade aanrichten aan de blaas, nieren, schildklier en het cardiovasculaire systeem. Al deze problemen worden veroorzaakt door de invloed die de samenstelling van een sigaret heeft op de gezondheid.

Bepaalde studies hebben aangetoond dat deze giftige stoffen niet alleen de roker beïnvloeden. Ze beïnvloeden ook de mensen in hun omgeving die de rook inademen.

Mensen die willen stoppen met roken hebben de neiging bang te zijn voor de ontwenningsverschijnselen die vaak voorkomen als ze stoppen. Hoewel dit iets is dat de persoon steeds maar weer zal voelen, kunnen ze er binnen een maand of twee alweer vanaf zijn.

Uiteraard hangt dit af van de psychologische afhankelijkheid van elke persoon. Ben je nog niet gestopt met roken? Als je het moeilijk vindt om te stoppen met roken, zullen we je de beste middelen laten zien om je te helpen met het stoppen met roken.

Natuurlijke middelen om te stoppen met roken

Zoethout

Als je naar een sigaret verlangt, raden we aan om te zuigen op een stuk zoethout. Dit is geweldig, want het imiteert de reflexieve gewoonte van het vasthouden van een sigaret.

Het heeft vooral eigenschappen die helpen bij het ontgiften van het lichaam. Het veroorzaakt ook een afkeer tegen tabak. Let wel op dat dit niet geschikt is voor mensen met een hoge bloeddruk.

Zonnebloem

Zonnebloempitten

Zonnebloempitten zijn zeer geschikt voor het bestrijden van de dwangmatige behoefte om te roken als je veel last hebt van de ontwenningsverschijnselen. Het is het beste om de zaden rauw te eten, maar ze kunnen ook in andere recepten worden gebruikt.

Kamille

Kamille-infusies kunnen erg handig zijn wanneer je bezig bent om te stoppen met roken. Om het te maken, hoef je alleen maar een theelepel kamillebloemen te mengen in een kop kokend water. Laat het staan en drink het twee keer per dag.

Valeriaan

Valeriaan

Dankzij zijn verzachtende eigenschappen helpt valeriaan bij het verlangen naar een sigaret en bij prikkelbaarheid van de roker, omdat het helpt je te ontspannen en makkelijker in slaap te vallen.

Je kunt het nemen in capsules of als een infusie. Om dat laatste te maken, voeg je 15 gram wortel van de plant toe aan water en laat je het een nacht staan.

Fruit- en groentesappen

Het eten van fruit en groenten helpt niet alleen bij de controle van je verlangen om te roken, maar het is ook een enorme hulp bij het reinigen van de organen in je lichaam, wat immers de lichaamsdelen zijn die werken aan de bestrijding van vrije radicalen en het elimineren van het grootste deel van de gifstoffen die zich ophopen in je lichaam als gevolg van deze vreselijke gewoonte.

Je kunt vruchtensappen maken van appels en druiven en deze aanvullen met groenten zoals wortelen, selderij, ui, spinazie enzovoort.

Gember

Gember

Een zeer effectief middel om je wens om te roken te controleren is om op een stukje gemberwortel te kauwen. Het is misschien niet prettig voor sommige mensen vanwege de pittige smaak. Je moet echter in gedachten houden dat dit zeer effectief is.

Knoflook

Knoflook is een zeer gezond voedingsmiddel, dat kan helpen bij het reinigen van je lichaam. Tegelijkertijd helpt het in de strijd tegen deze slechte gewoonte. D

e ‘knoflookgeneeswijze’ bestaat uit het eten van twee rauwe teentjes knoflook op een lege maag, dan twee teentjes en een kopje citroensap voor de lunch en twee teentjes voor het avondmaal.

Deze behandeling is goed, maar het is niet geschikt voor mensen met een lage bloeddruk of die anti-bloedstollingsmedicatie gebruiken.

Misschien ook interessant om te lezen:

De voordelen van knoflook op een lege maag

Havermout

Havermout

Havermoutwater heeft eigenschappen waar je op vele manieren van kunt profiteren, vooral als het gaat om het reinigen van het lichaam en het verzorgen van je gezondheid. D

it middel, dat ook wordt gebruikt om gewicht te verliezen, is zeer geschikt voor het bestrijden van vrije radicalen en het elimineren van stoffen die zich ophopen in het lichaam door het roken van sigaretten. Om het te maken meng je twee eetlepels gemalen havermout in een kopje water.

Kook het en eet het na de maaltijd. Daarnaast kan het ook helpen bij het in bedwang houden van ontwenningsverschijnselen. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.