De voordelen van knoflook op een lege maag

8 oktober 2018

Er zijn momenteel een hoop verschillende meningen over het eten van knoflook op een lege maag. Je hoort vaak mensen zeggen dat het een recept van oma is, dat maar weinig effect heeft. Het is echter zeer effectief voor het voorkomen en genezen van verschillende ziektes.

Waarom is het goed om knoflook te eten op een lege maag?

Veel onderzoeken over de eigenschappen van knoflook laten zien dat als je dit op een lege maag eet, het een krachtige antibioticum is. Het is effectiever wanneer je het voor je ontbijt eet, omdat de bacteriën blootgesteld zijn, zichzelf niet kunnen verdedigen en zodoende bezwijken onder de kracht dit voedingsmiddel.

Veel mensen die last hebben van hypertensie hebben ontdekt dat knoflook de symptomen van deze ziekte verlicht. Naast verbeteren van de bloedsomloop, voorkomt het ook hartproblemen en helpt het bij het functioneren van de lever en blaas. Sommige mensen beweren dat het eten van knoflook op een lege maag een erg goede remedie voor zenuwproblemen is.

Ook interessant:
8 dagelijkse gewoonten die hartproblemen kunnen veroorzaken

Tegelijkertijd is het ook een effectief middel voor veel maagproblemen, omdat het de spijsvertering en eetlust stimuleert. Het helpt ook om stress onder controle te houden, wat maagzuur, dat vaak aangemaakt wordt wanneer je nerveus bent, voorkomt.

Het wordt in veel plaatsen wereldwijd erkend om de verschillende voordelen die het heeft. Dat is waarom het al vele jaren geleden bestempeld is als een genezend voedingsmiddel.

Knoflook als alternatief geneesmiddel

Knoflook wordt in de alternatieve geneeskunde gezien als één van de krachtigste voedingsmiddelen om te helpen bij de ontgifting van je lichaam. Experts op het gebied van medicatie beweren dat het zo krachtig is, dat het parasieten en wormen kan verwijderen en ziektes zoals tyfus, diabetes, depressie en sommige vormen van kanker kan voorkomen.

Teentjes knoflook

Het bevat twee primaire producten, naast de vele ingrediënten die verantwoordelijk zijn voor het verbeteren van je gezondheid: allicine en diallyl disulfide.

Mensen die allergisch zijn voor knoflook zouden twee belangrijke dingen moeten onthouden. Als eerste moet je knoflook niet rauw eten. Als tweede, als je een uitbraak op je huid, een verhoging in temperatuur of hoofdpijn krijgt, dan moet je direct stoppen met het consumeren.

Sommige onderzoeken hebben ook laten zien dat deze voedingsmiddel bijwerkingen kan veroorzaken bij mensen die medicijnen voor HIV/AIDS gebruiken. Daarom moet je hier erg voorzichtig mee zijn en dit uitzoeken voordat je doorgaat met het consumeren.

Als de sterke geur ondraagbaar wordt en je het daardoor niet meer kan eten, dan raden we aan om te stoppen met de consumptie. Je kan ook profiteren van de voordelen door natuurlijke supplementen in te nemen die je in de vorm van pillen kan kopen.

Andere voordelen van knoflook op een lege maag

Knoflook voor ademhalingsziekten: het is werkelijk geweldig voor het voorkomen en genezen van tuberculose, longontsteking, slijmvliesontsteking, bronchitis, chronische bronchiale catarre, longcongestie, astma en kinkhoest.

Consumeer knoflook op de volgende manier als je lijdt aan tuberculose: eet één hele bol per dag. Verdeel het over verschillende porties, die je op elke willekeurige manier kan consumeren.

Het is beter dat het rauw of lichtjes gebruind in de oven is. Je kan ook een saus met eigeel en olie maken. In dit geval moet je voorkomen dat je de vloeistof kookt, omdat je anders veel van de medicinale eigenschappen verliest.

Als je een bronchiale ziekte hebt, het maakt niet uit welke, dan kan je een speciale infusie maken. Je hebt alleen maar 200 gram knoflook, 700 gram geraffineerde suiker en 1000 gram water nodig. Kook het water met knoflook en voeg daarna de suiker toe. Drink drie eetlepels van deze infusie per dag.

Gezonde luchtwegen en bronchitis

Knoflookextract

Voor chronische bronchitis kan je een knoflookextract maken: doe 40 gram in kleine stukjes gesneden knoflook en 100 gram 90 procent alcohol in een flesje (die een goede dop heeft). Laat het vijf of zes dagen weken en giet het vervolgens af. Men raadt aan om een kopje van deze infusie per dag te drinken. Je kan het ook lang bewaren.

Je kan hetzelfde maken voor catarre en astma. Drink in dit geval 15-30 druppels met een klein beetje heet water. Als je de geur erg sterk vindt, dan kan je een beetje munt extract toevoegen. Dit zal de genezende kracht van knoflook veranderen.

Je kan knoflook ook extern aanbrengen, zoals een kompres op je maag om sommige verkoudheden te bestrijden. Het is ook mogelijk om het op steken van giftige dieren aan te brengen.

Een kleine hoeveelheid kan helpen om wratten te bestrijden: ze zullen pijnloos van je huid afvallen. Sommige personen gebruiken het ook om kiespijn te verlichten door een beetje op de tand die pijn doet aan te brengen.

Het is ook belangrijk om te weten dat knoflook ook aambeien, constipatie en oorpijn geneest. Kook in het geval van constipatie en aambeien water met een flinke hoeveelheid knoflook en doe de infusie in een bak waarmee je de dampen goed in kan ademen. Adem de dampen in totdat het water koud wordt. Voor oorpijn kan je een beetje sap van een teentje knoflook gebruiken en één of twee druppels in het oor met pijn doen.

Onthoud…

Er zijn ontelbare eigenschappen en voordelen die het aan de gezondheid biedt voor degenen die het frequent en regelmatig consumeren. Je kan elke dag alle medicinale eigenschappen van dit genezende voedingsmiddel ontvangen, waardoor je gezonder kan leven