Leer hoe je aambeien tijdig kan ontdekken

· 25 mei 2015

Aambeien zijn een veel voorkomend probleem in het bloedvatenstelsel. In het algemeen bedoelen we met aambeien infecties of zwellingen van de aders die zich in het onderste deel van het rectum of anus bevinden en pijn, irritaties en bloedingen veroorzaken. Dit probleem kan door verschillende redenen ontstaan, al komt het vaak voor bij zwangere vrouwen of na het forceren van een stoelgang. Vanwege de problemen en de risico’s is het belangrijk om dit probleem tijdig te ontdekken. Daarom leggen wij uit hoe je aambeien tijdig kan ontdekken.

Hoe ontdek je aambeien

Aambeien zijn een probleem dat tijdig ontdekt kan worden, omdat ze erg vervelend zijn en dus snel opgemerkt worden. De meeste mensen besteden er echter geen aandacht aan of denken dat andere factoren de oorzaak zijn. Schaamte speelt vaak ook een rol. We zullen een aantal van de meest voorkomende symptomen opnoemen die je helpen om aambeien tijdig te ontdekken.

  • Anale jeuk
  • Anale pijn of ongemak, voornamelijk tijdens het zitten
  • Bloed voornamelijk tijdens de stoelgang of pijn tijdens dit
  • Zwelling of infectie in of rond de anus

Aambeien kunnen door verschillende dingen veroorzaakt worden. De meest voorkomende is dat ze meestal gepaard gaan met drukken tijdens de stoelgang, verstoppingen, een lange tijd zitten, het hebben van anale infecties of problemen of het lijden aan een bepaalde ziekte, zoals cirrose. Sommige specialisten beweren ook dat aambeien ontstaan door erfelijke problemen, het volgen van een slecht dieet en het eten van voedsel dat ervoor zorgt dat je rectumaders opzwellen.

pijn-tijdens-plassen

Aambeien kunnen tijdig ontdekt worden

Zoals zoveel problemen, kunnen aambeien tijdig ontdekt worden zolang je op de eerste signalen let. Het is heel normaal om de aanwezigheid van aambeien af te zwakken of te negeren vanwege schaamte of onwetendheid. Het is echter belangrijk om te weten wanneer je dit probleem hebt, zodat je naar een deskundige kan gaan om een oplossing te vinden. Volg de volgende tips om aambeien tijdig te ontdekken.

Het is erg belangrijk dat je aandacht besteedt aan de symptomen. Dus als je sommige opmerkt, voornamelijk ongemak in je anale gebied, is het belangrijk om te controleren of er andere problemen zijn die gerelateerd zijn aan de aambeien.

Als je één van de symptomen hebt, is het erg belangrijk om direct naar een dokter te gaan. Onthoud dat aambeien tijdig ontdekken problemen of complicaties in de toekomst kan voorkomen. Het beste is om naar een dokter te gaan, zodat die je kan onderzoeken, bijvoorbeeld middels een colonoscopie, zodat hij kan bepalen wat voor probleem je hebt.

Als je de eerste symptomen van dit probleem ontdekt, is het belangrijk dat je ze tegengaat en ze niet op probeert te lossen met behulp van ongeteste methodes of medicijnen, die je vaak niet de resultaten geven die je wilt. Deze ontlasten het probleem alleen maar en kunnen je niet volledig genezen.

Tot slot is geïnformeerd blijven over aambeien een uitstekende aanbeveling. Je weet dan welke stappen je moet ondernemen en welke beslissingen je moet maken.