Natuurlijke behandelingen en voorkomen van aambeien

Om aambeien te voorkomen is het erg belangrijk om een gevarieerd en gebalanceerd dieet te volgen, dat rijk is aan vezels, wat helpt om constipatie te voorkomen.

Aambeien zijn ontstekingen in de aders van het rectum en de anus. Vaak vanwege schaamte praten de personen die last hebben van aambeien hier vaak niet over of ze nemen niet de tijd om naar de dokter te gaan.

Aambeien worden gekarakteriseerd door ontsteking, zwelling en algemeen ongemak. De eigenlijke ontsteking ontstaat in de zakken waar de aders en slagaders van het anale kanaal zich bevinden. In dit artikel zullen we een aantal behandelingen bespreken om aambeien natuurlijk te voorkomen.

Veel voorkomende symptomen zijn:

  • Branderig gevoel
  • Pijn
  • Ontsteking
  • Bloed (in sommige gevallen)

De ziekte heeft vier gradaties:

Gradatie I

De aambeien zijn een beetje groter, maar niet zichtbaar buiten de anus. Er doen zich over het algemeen geen symptomen voor en alleen een dokter kan ze detecteren.

Gradatie II

De aambeien worden naar buiten gedrukt door de ontlasting, maar gaan later weer uit zichzelf terug naar hun normale positie.

Gradatie III

De aambeien blijven aan de buitenkant van de anus en kunnen alleen naar hun normale positie gebracht worden met de hulp van een gezondheidsspecialist of de eigen vinger van de patiënt. De aambeien kunnen naar buiten gedrukt worden tijdens de ontlasting of zelfs spontaan.

Gradatie IV

Bij deze gradatie blijven de aambeien permanent aan de buitenkant van de anus en ze kunnen niet meer naar binnen gedrukt worden. Een van de hoofdoorzaken van aambeien is chronische constipatie, wat het anale gebied blootstelt aan hevige druk tijdens de ontlasting.

Voorkomen

Door de oorzaak van de ziekte te weten krijg je een beter idee hoe je de aambeien kan behandelen. In het geval van constipatie zouden we alles er aan moeten doen om dit op te lossen, door voedingsmiddelen te consumeren die rijk zijn aan vezels en regelmatig voldoende water te drinken. Als het lichaam water nodig heeft, dan wordt dit uit de uitwerpselen in de darmen gehaald. Hierdoor worden stoelgangen droog en hard, wat pijn en meer problemen veroorzaakt.

Voedingsmiddelen rijk aan vezels

Sinaasappels

Vezels worden onderverdeeld in twee categorieën: oplosbaar en onoplosbaar. De twee types zijn benodigd voor een gebalanceerd dieet, ongeveer 30 gram per dag.

Voedingsmiddelen met oplosbare vezels

Oplosbare vezels kunnen opgelost worden in water. Het wordt voornamelijk gebruikt voor het behandelen van cholesterolproblemen en het stabiliseren van de bloedsuikerspiegel. Oplosbare vezels vertragen de spijsvertering.

Het kan gevonden worden in: Granen, peulvruchten, fruit (aardbeien, frambozen, appels, pruimen, citroenen, sinaasappels), groenten (bieten, artisjokken, komkommers, asperge, wortels, pompoen).

Voedingsmiddelen met onoplosbare vezels

Onoplosbare vezels lossen niet op in water. Deze soort vezels versnellen de spijsvertering. Het voorkomt constipatie door de ontlasting te vergroten en te verzachten.

Voedingsmiddelen die onoplosbare vezels bevatten: Volkoren brood, fruit in het algemeen, gedroogd fruit, zemelen, groenten.

Beide soorten vezels zijn handig voor het behouden van de gezondheid van de darmen en het elimineren van deeltjes die tot verwondingen kunnen leiden. Dieetvezels moeten dagelijks geconsumeerd worden om effectief te zijn.

Natuurlijke behandelingen voor aambeien

Aloë Vera

Aloë vera is uitstekend voor het behandelen van het branderige gevoel dat gepaard gaat met aambeien. Je zou het gebied voorzichtig schoon moeten maken, een aloëverablad door de helft moeten snijden en de gel vervolgens moeten aanbrengen. De behandeling kan gedurende de dag herhaald worden.

Maak een beetje kamillethee om te gebruiken in een zitbad. Vul een grote bak met kamillethee en dompel het aangetaste gebied hier in onder wanneer het afgekoeld is. Blijf er 10 minuten inzitten. De kamille zal helpen om de pijn en ontsteking te verlichten die gepaard gaan met deze kwaal.

Neem contact op met een professional wanneer de symptomen erger worden. Natuurlijke remedies zijn alleen aanbevolen voor milde gevallen.

Bekijk Ook